hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

Stopp denne grusomme tradisjonen 03.07.2017

I dag kom jeg over en nyhetsartikkel på VG som gjorde meg ordentlig rasende. Jeg blir møtt med en video som viser sterke bilder av en hund som ligger og gråter av smerte på det som ligner en grillrist, mens fire hjelpende hender forsøker å reparere det som er igjen av et bein. Videre blir jeg informert om at det hvert eneste år blir holdt en hundekjøttfestival i den kinesiske byen Yulin, hvor det anslås at nærmere 10 000 hunder blir slaktet årlig. Blant de finner vi syke hunder som har ligget gatelangs, kjæledyr som har blitt stjålet fra familiene deres. Jeg har ikke ord. Jeg blåser i om det å spise hundekjøtt er en lang tradisjon i Yulin. Jeg forstår ikke hvordan mennesker kan være så hjerteløse. 

En hund er et familiemedlem, i hvert fall for mange av oss. Vi spiser ikke familiemedlemmene våre. Det gjør vi bare ikke. Vi tar vare på de og omfavner dem med kjærlighet. Jeg blir lei meg. Spesielt når det blir gjort på en slik grusom, uetisk og ikke minst ulovlig måte. Jeg er veldig klar over at vi har ulike matkulturer og tradisjoner rundt om i verden, men det må da finnes grenser? Dette er dessverre ikke det siste vi kommer til å se av brutal dyremishandling, men jeg er likevel glad for at det pågår en redningsaksjon, og at det fremdeles er godhjertede mennesker der ute, som forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted. Selv om de ikke alltid lykkes med det de gjør. 


Det er ikke hver dag jeg får øynene opp for saker som denne, men i dag gikk det inn på meg som et hardt slag i ansiktet. Etter litt research, har jeg funnet ut av at det er en dansk organisasjon ved navn Anima, som prøver å sette en stopper for denne grusomme hundekjøttfestivalen i Yulin, ved hjelp av en underskriftskampanje. Så om du, som meg, ønsker å gjøre en liten forskjell, oppfordrer jeg deg til å skrive under på kampanjen. Det er ikke sikkert at det vil endre situasjonen til hundene som allerede er fanget, men det er lov å håpe. 

#Dyrevern #Hunder #Festival #Kina #Tradisjon #Familie #Underskriftskampanje 

1 Kommentar skjul

03.07.2017 kl. 19:34
Helt enig, men etter min mening er det ikke forskjellig verdi på en hund og en kylling, så å slakte og torturere hunder er like ille som å slakte og torturere kyllinger, griser, kuer osv... tortur av dyr er helt forferdelig og ufattelig trist. mennesker er fæle skapninger

Skriv en ny kommentar

Om meg

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 21 år gammel og lever livets glade dager sammen med kjæresten min i Spikkestad. Her inne kan du lese om mitt liv - åpent og ærlig.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no