hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

Ting jeg vil gjøre i mars 02.03.2018

Som vi alle vet, er mars den offisielle vårmåneden, men akkurat nå er vår noe vi kan se langt etter. Her er det fremdeles kjempekaldt, og det ser heller ikke ut til at snøen kommer til å smelte med det første. Som både er positivt og negativt. Positivt for de som liker å reise til fjells for å gå på ski i påsken. Negativt for de av oss som hater kulde og helst skulle ønske det var sommer hele året. Haha! Men det kalde været stopper meg likevel ikke fra å drømme om varme solskinnsdager. Her kommer mine ønsker for denne måneden. ♥

HELLO MARCH
... I have great plans for you!

Fornye klesskapet. En ting jeg har hatt lyst til veldig lenge, er å fornye klesskapet mitt. Mye fordi mange av klesplaggene jeg har, har fulgt meg siden ungdomsskolen, men også fordi jeg har behov for å fornye meg. Jeg trenger å skape min egen stil. Kjøpe klesplaggene jeg synes er stilige, selv om de har en høy prislapp. Og nå som sommeren ikke er langt unna, tenkte jeg at det kunne være lurt av meg å starte allerede nå. Jeg har ikke planer om å gå bananas, men i hvert fall unne meg selv mer enn jeg normalt ville gjort. 

Lese en bok. Kanskje til og med to. Jeg er allerede godt igang med boken til Sophie Elise, og tenker at det vil ta meg to gode dager å fullføre den. Etterpå tenkte jeg å hive meg på resten av Evighetens Kyss, som jeg startet på igjen rett før jul. Jeg er jo som dere alle vet en skikkelig Twilight-fan, så jeg tror ikke det kom som et sjokk at jeg skulle finne fram de bøkene igjen. Men siden jeg har satt meg et mål om å lese ut ti bøker i år, er det mer enn lov å komme med anbefalinger. 

Kjøpe et vaffeljern. Det er kanskje litt rart at jeg ennå ikke har skaffet oss et vaffeljern, men det har jeg altså ikke. Men det er absolutt på tide. Jeg savner dessuten å spise vafler. Det pleide å være noe vi laget i hvert fall én gang i uken da jeg bodde hjemme, så dere skjønner sikkert hvorfor det har blitt et savn. Jeg er først og fremst på jakt etter et vaffeljern med fire hjerter og ikke fem, men jeg tror jeg snart må sette en strek over det ønsket, fordi jeg klarer ikke finne et noen steder. I det minste ikke på de stedene jeg har vært. Men vi får se. Jeg gir ikke opp så lett. I verste fall går det alltids an å bestille det på nett. 

Dra på kino. Jeg har ikke bestemt meg for hvilken film jeg vil se ennå, men nå har jeg ikke vært på kino siden jeg og Lars så den siste Pirates of the Caribbean-filmen, og det begynner å bli noen gode måneder siden. Derfor synes jeg det er på tide å dra på kino snart - spise litt popcorn og bare nyte en god film. Jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor jeg nærmest har sluttet med det. Det pleide jo å være en av mine greier - å dra på kinobesøk. Jaja, jeg antar pengene ikke alltid strekker til lenger. 

Markere kvinnedagen. Kanskje ikke med å gå i demonstrasjonstog, men på mitt eget kvinnelige vis. Jeg føler ikke akkurat at jeg kan la dagen løpe forbi meg. Det er tross alt en veldig viktig dag for oss kvinner. En dag vi må være takknemlige for og prise for alt den er verdt. Bare tenkt på alt våre mødre og bestemødre har gjort for å kjempe for de rettighetene og mulighetene vi har i dag. Det synes jeg absolutt ikke vi skal ta for gitt. Så denne dagen synes jeg virkelig vi skal markere så godt vi kan. Sammen eller alene. Vi skal i hvert fall ikke sitte stille og ikke gjøre ingenting. 

Sy inn bunaden. I hvert fall gjøre litt research på hvilke steder jeg får gjort det, og hvor mye det vil koste. Det hadde jo vært gøy å kunne bruke bunaden min igjen. Både i fjor og året før det, var den milevis for stor til meg. Det skal nemlig sies at jeg har tatt av meg mange kilo siden jeg fikk den til konfirmasjonen. Samtidig synes jeg den er for fin til å bare støve bort i skapet. Når jeg tenker etter må jeg få tak i en kjolepose til den også. Det siste jeg ønsker er at den skal bli spist opp av møllen. Det hadde virkelig knust hjertet mitt. Så her må jeg virkelig trå til og gjøre noe. 

Bestille ny time hos frisøren. Nå begynner det å bli litt over et halvt år siden sist jeg var hos frisøren. Så jeg tenker at det kunne vært deilig å friske opp i frisyren snart. Fått vekk slitte tupper, og føle meg litt fresh igjen. Ikke minst gå til anskaffelse av litt hårolje. Jeg husker bare hvor friskt håret mitt så ut da jeg brukte det på daglig basis. Så hadde det ikke gjort noe om jeg fikk tak i en god hårkur heller. Det hadde vært tingene for meg akkurat nå, tror jeg. Jeg har jo blitt så dårlig på å ta vare på meg selv. Haha!

Spare penger til ny sykkel. Noe jeg savner å ha i livet mitt er en sykkel. Den trenger ikke koste all verdens, men den skal i hvert fall fungere til mitt bruk. Som liten pleide jeg å sykle rundt i nabolaget mitt hele tiden, og brukte ofte sykling som en form for trening. Så jeg trenger uten tvil å ha en sykkel igjen. Både for treningens skyld, og for morsomhetens skyld. 

 • Dato: 02.03.2018
 • Tid: 16:59
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 8

Familiebursdag og en giveaway 03.12.2017

Hei på dere og riktig god søndag. Håper dere har hatt en fin helg så langt. I dag skal vi en tur innom faren og stemoren til Lars i anledning bursdagsfeiring, og jeg har fått æren av å lage middagen. Etter Lars sin bestilling blir det min hjemmelagde pizza. Derfor har vi avtalt å komme et par, tre timer før gjestene ankommer, slik at vi forhåpentligvis blir ferdige med pizzaene innen alle er på plass. Jeg gleder meg masse, og klarer nesten ikke å vente. 

Over til noe litt hyggeligere! I dag er det som alle vet første søndagen i advent. Det betyr at min første giveaway denne julen er i gang. Denne uken har jeg to søte produkter til dere; Natural Basics Hand Cream & Delicate Touch Express Nail Polish Remover. Selv har jeg forelsket meg i produktene, spesielt neglelakkfjerneren. Jeg bare elsker sånne «dip and twist» neglelakkfjernere. Alt du trenger å gjøre for og delta er å like Facebooksiden min, og legge igjen en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget. Husk å legg igjen e-postadressen deres, slik at jeg lett kan komme i kontakt med dere. ♥ Vinneren vil bli trukket på onsdag. 

 • Dato: 03.12.2017
 • Tid: 10:00
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 2

Nye planer for bloggen 24.11.2017

God fredagskveld, dere ♥ Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en lang dag på jobb, og er i ferd med å sette meg ned i sofaen og planlegge litt hvordan bloggen skal drives fremover. Jeg har lyst til å satse mer på bloggen neste år, og tenker derfor at en god start er å notere ned alle tanker og ideer. Hovedmålet er å publisere et nytt innlegg hver dag, aller helst to; ett på morgenen og ett på kvelden. Jeg ønsker også å starte med videoblogging, for å gjøre innholdet mer variert. Det tror jeg kan bli veldig moro. Jeg vet i hvert fall at mange av dere fant god underholdning i det på min gamle blogg. En annen ting jeg har lyst til å starte med, er faste spalter. Så dersom du har noen ønsker, eller forslag, er det bare å hyle ut. Jeg tar til meg alle tips. Så går alt etter planen, kommer det til å bli mye nytt her inne. Wee! Det skal bli så gøy.  

- Nye bloggplaner - 

♥ Fast ukentlig spalte med videoblogg. Jeg har ikke blitt enig med meg selv om hvilken dag i uken det blir ennå, men jeg tenker at dette er noe jeg burde klare å gjennomføre. Dessuten tror jeg det kan bli veldig gøy.

 Mer fokus på personlige innlegg. Når jeg sammenligner bloggen min med de jeg får inspirasjonen min fra, merker jeg at dette er et punkt jeg kan bli bedre på. Derfor har jeg satt meg et mål om å legge mer vekt på personlige innlegg. Samtidig er det en fin måte for dere å bli bedre kjent med meg på. 

 «Ting jeg vil gjøre i ... » spalte, som vil komme på bloggen i slutten av hver måned. Jeg tenkte at dette kunne være en fin måte for dere å ta del i mine ønsker og mål for de kommende månedene. 

 Ukens oppskrift! Siden jeg er elendig på matlaging, tenkte jeg at dette måtte være den perfekte måten for meg å lære nye oppskrifter. Ikke minst for å få matlaging til å bli gøy. 

Alt dette starter jeg med fra og med 1. januar, og gleder meg masse! Synes dere dette høres fint ut, og er dette noe dere kunne hatt interesse av? God kommunikasjon med dere er gull verdt, og jeg setter så stor pris på alle tilbakemeldingene jeg får fra dere. Nå er det endelig helg, og jeg har bare planer om å ta resten av kvelden med ro. Etter en slitsom dag på jobb, synes jeg at jeg fortjener det. Haha! I morgen er det bursdagen til Lars, så morgendagen er proppet med forskjellige aktiviteter. Jeg vet nesten ikke om jeg rekker å blogge mellom slagene. Dagen starter med en tur i skogen, hvor morgentimene skal tilbringes sammen med jaktkameratene til Lars. Litt senere utpå dagen drar vi innom butikken til moren hans, for en bedre lunsj der. Så blir det noen rolige timer fram til middag, som vi har planer om å spise ute. Deretter bærer dagen videre på kino, hvor vi skal se Murder on the Orient Express. Med andre ord, vi kommer til å få en hektisk dag. 

 • Dato: 24.11.2017
 • Tid: 20:30
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 3

- Førjulsplaner - 20.11.2017

Jeg teller ned dagene fram mot jul som et lite barn og gleder meg sykt mye. Men før julen setter inn, har jeg mange morsomme ting på agendaen. Førstkommende helg er det bursdagen til Lars, og den skal feires med en finere middag og kinobesøk. Vi tenkte det hadde vært morsomt om vi fikk med oss Murder on the Orient Express. Traileren virker lovende, og filmen i seg selv ser ganske spennende ut. Dessuten er Johnny Depp med i den, og da må den jo bare være bra. Haha! Vi skal også en liten tur i skogen den dagen, fordi Lars ønsker å ta meg med på jakt. Så i løpet av uken burde jeg finne fram alt jeg har av varmt tøy, sånn at jeg slipper å fryse ihjel. Det siste jeg ønsker er å bli forkjølet en gang til i år. 

Den første helgen i desember, skal vi på Humorgallaen sammen med noen av kollegene til Lars. Noe jeg ser skikkelig fram til. Jeg har aldri vært på en humorgalla før, så det skal bli veldig gøy å oppleve det også. Mest av alt gleder jeg meg bare til å ha en hyggelig kveld ute på byen sammen med fantastiske mennesker. Ingenting er mer koselig enn å tilbringe tid sammen med venner i førjulstiden. 

Påfølgende helg skal vi en tur til Gjøvik for å besøke pappa. Det er alltid koselig å være hos han i juletiden. Han har flere titalls julefilmer og alltid noe julemarsipan og julekaker liggende, så vi kommer til å ha det så gøy. I år vet jeg også at pappa skal kvitte seg med en del julepynt, så det han ikke skal ha, er hjertelig velkommen hjemme hos oss. Vi har jo ikke noe julepynt ennå, så her sier vi «ja takk» til alt vi kan få. Mens vi er hos pappa, tenkte vi også å få unna julegaveshoppingen. Vi har rett og slett ikke tid før da. Heldigvis er det ikke veldig mange vi skal gi bort julegaver til i år, så den handleturen tror jeg kommer til å gå unna på et blunk. 

Siste helg før julaften går turen til Kragerø, hvor vi skal overnatte hos tante. Jeg har foreslått pepperkakebaking, men tror nok at sannsynligheten er større for at vi kommer til å lage lefser. Jeg har vært med på det tidligere da jeg var yngre, men ikke sammen med tante, så det skal bli ordentlig spennende. Alt tante lager smaker alltid kjempegodt, så jeg gleder meg til en skikkelig bakehelg sammen med henne. 

Julehelgen tilbringes som nevnt i Hamar, hos storesøsteren til Lars. Noe jeg gleder meg utrolig mye til. Jeg vet ikke hvilke aktiviteter som står på agendaen, men det skal bli veldig gøy å oppleve andre juletradisjoner enn de jeg er oppvokst med. Jeg tror denne julen kommer til å bli fantastisk, og fylt med mye latter og glede. Jeg bare føler det på meg. ♥

Riktig god mandag til dere alle! Nå skal jeg lage meg en kopp varm kakao og kose meg til Polarekspressen på Netflix <3

 • Dato: 20.11.2017
 • Tid: 14:33
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 0

December Bucket List 06.11.2017

Desember ♥ Den koseligste måneden i året! Jeg teller ned dagene til julen er her, og gleder meg som et lite barn. Til forskjell fra i fjor har jeg laget meg en liten bucket list, for i år nekter jeg å la julen fly forbi uten at jeg har gjort alt jeg ønsker, og fått maks glede ut av julestemningen. I år skal julen bli fantastisk! 

MAKE CHRISTMAS CARDS

Akkurat som i fjor og årene før det skal jeg ta meg tid til å skrive og sende julekort til venner og familie. Det er jo så hyggelig! Mon tro jeg finner noen ordentlig søte med nisser på, eller noen jeg kan klippe til og lime sammen på egenhånd. Det hadde vært moro det. Julekort er jo så koselig! Og ikke minst, så får man julestemning mens man lager dem. 

WATCH CHRISTMAS MOVIES

Å se julefilmer er noe av det koseligste jeg vet om. Krype opp i sofaen med julemarsipan og noen man er glad i. Det er så kos at jeg ikke har ord for det. I år har jeg tidenes plan på hvilke filmer jeg må få med meg, bare for å være sikker på at jeg ikke går glipp av noe som helst. Home Alone 1 og 2 er definitivt på listen, det samme er The Santa Clause-filmene. Det blir liksom ingen jul uten de filmene. Som jeg gleder meg!

HOT CHOCOLATE NIGHTS

Oh yes! Hjemmelaget kakao med masse krem og små marshmellow på. Mmm! Det er et must minst en gang i uken når det er desember. Jeg må bare være forsiktig og ikke drikke for mye, for man skal ikke ha for mye av det gode heller. Hihi!

GO LOOK AT XMAS LIGHTS

Noe av det koseligste jeg kan gjøre i desember, er å gå rundt og se på alle julelysene og de fine dekorasjonene. Jeg vet ikke hvilke tradisjoner de har her i Spikkestad rundt akkurat dette, men da jeg bodde i Oslo krydde det av julestemning i gatene. Så jeg håper at det gjør det her også, for det hadde gjort desember mye mer stemningsfull. 

MAKE AN ADVENT CALENDAR 

I år har jeg virkelig lyst til å lage en adventskalender til bloggen, som jeg kan glede dere lesere med. Jeg har ikke helt tenkt ut hvordan jeg vil at den skal være ennå, men jeg ser for meg at den vil involvere en og annen giveaway. Det hadde vært veldig gøy om jeg kunne fått til det, ikke minst gjort det til en årlig tradisjon. Herregud så morsomt dette skal bli!

SPEND TIME WITH MY FAMILY

Takket være mye familiedrama, har jul i mange år vært den tiden på året jeg har gledet meg minst til. Men nå som jeg bor for meg selv, og ikke omgås familien min like ofte som før, synes jeg det kan være koselig med et besøk fra tid til annen. I år hadde det vært veldig koselig om jeg hadde fått til et helgebesøk hos pappa, i hvert fall hos tante, som jeg ikke ser veldig mye lenger. Det hadde gjort julen min komplett.

BUILD A SNOWMAN AND GO SKIING

Selv i en alder av 20 synes jeg det er like moro med snø som da jeg var barn. Bygge snømenn, lage snøengler, snølykter og snøhuler. Snø er så gøy! Til og med å ake fort i nedoverbakker og stå på ski ned slalombakker. Woohoo! Foreløpig ser det dårlig ut med snø, men jeg krysser fingrene mine for en hvit og morsom jul. 

CHRISTMAS EVE MORNING IN MY JAMMIES

På julaften må jeg alltid se Tre Nøtter Til Askepott og Reisen Til Julestjernen fra sofakroken, selvfølgelig i pyjamasen med julestrømpen i fanget, fylt til randen med alle mine favoritt godterier. Det er tradisjonen sin det! Da slapper jeg helt av, glemmer alle bekymringer og koser meg glugg til tanken om at det endelig er jul. Ting som dette blir man aldri for gammel til. Er du ikke enig? 

 • Dato: 06.11.2017
 • Tid: 20:35
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 2

Ting jeg vil gjøre i november 31.10.2017

1. Handle julegaver! Vanligvis ville jeg startet med dette mye tidligere, men i år er ikke lommeboken like stor som det den har vært før, og da har det bare blitt sånn. Jeg har heller ikke det største budsjettet å ta av, så det skal bli morsomt å se hva jeg klarer og få til. Noe blir det uansett, for det er utrolig gøy å gi bort julegaver. 

2. Finne fram vinterjakken. Nå begynner det å bli ordentlig kaldt ute. Så kaldt at det snart er minusgrader om natten. Det sier litt. Derfor tenker jeg at det kan være lurt å finne fram vinterjakken, sånn at den henger klar på knaggen i garderobeskapet fram til de grusomt kalde vinterdagene vi har i vente. Jeg ønsker ikke akkurat å fryse bort. Lue og skjerf derimot trenger jeg ikke tenke på, for det har jeg funnet fram for en god stund siden. 

3. Kjøpe meg et par nye vintersko. Dette har jeg forsåvidt nevnt i et tidligere innlegg, men dette er noe jeg må få til denne måneden. Snøen kan være rett rundt hjørnet, og da er det lite morsomt å gå rundt med kalde fritidssko. Det har jeg nemlig gjort før, og det frister ikke til gjentagelse. Så i år skal jeg være føre var heller enn etter snar. 

4. Feire bursdagen til Lars. Nå er det snart Lars sin tur til å fylle år, og jeg gleder meg sinnssykt mye. Foreløpig er det planlagt en finere middag på en restaurant, kanskje også en tur innom Rush trampolinepark. Vi har i hvert fall vært innom tanken. Det høres tross alt veldig morsomt ut, men hvordan dagen kommer til å se ut i sin helhet, vet vi nok ikke før dagen er rett rundt hjørnet. 

5. Kjøpe meg en julekalender. Akkurat som i fjor og årene før det, kommer jeg til å kjøpe en Flax julekalender. Rett og slett fordi jeg synes det er så spennende å se om jeg klarer og vinne noe. Jeg krysser selvfølgelig alltid fingrene mine for førstepremien på 75 000 kroner, men dit har jeg ikke klart å komme ennå. I fjor var jeg vel én snømann unna 10 000 kroner. Det var skikkelig surt. Men jeg er like positiv i år også. 

6. Opprette en spilleliste med julesanger på Spotify. Det er ingen tvil om at julesanger bidrar til å forsterke julefølelsen, og derfor har jeg veldig lyst til å opprette en egen spilleliste kun for julemusikk. Gjerne med de mest stemningsfylte sangene jeg vet om. I år har jeg nemlig lyst til å gjøre juletiden best mulig for meg selv, så jeg ikke starter det nye året med sure miner og dårlig humør. 

7. Handle inn masse kakao som jeg kan kose meg med på ekstra kalde dager. Mmm! Kakao må være den beste drikken jeg kan få rundt juletider. Det er selveste smaken av jul for meg. Smeltet sjokolade toppet med krem og små marshmallows. Jeg sikler. Så godt er det, og aller best er det hvis jeg får muligheten til å se en vakker julefilm i tillegg. Da er stemningen på sitt beste. 

8. Skrive julebrev! Det er kanskje litt gammeldags, men jeg elsker å skrive brev. Spesielt til venner jeg ikke ser like ofte lenger. Jeg synes det er så koselig, og enda mer koselig er det når jeg får brev tilbake. Da koser jeg meg skikkelig <3

9. Planlegge årets blogg-julekalender. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det. Spesielt etter at de aller fleste toppbloggerne startet med det. Jeg synes det er så koselig med julestemning på bloggen, så jeg skal virkelig gjøre mitt beste for å få til det. Og hvis det blir en suksess, kan det hende jeg gjør det til en årelig tradisjon. 

Tenk, november er her allerede i morgen! Riktig fin tirsdag dere <3 Nå skal jeg nyte de neste timene av dagen med en kopp varm te og Fantastic Beasts and Where To Find Them på Netflix.

 • Dato: 31.10.2017
 • Tid: 15:00
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 1

Ting jeg vil gjøre i oktober 01.10.2017

Hei oktober, velkommen skal du være! Herregud så sykt det er å tenke på at det er oktober allerede. Dette året har bare sust forbi. Rarere er det å tenke på at det er under tre måneder til jul. Så om du er glad i julebrus, skal du nok ikke se bort ifra at den er å finne i butikkene om ikke så altfor lenge. Selv har jeg kickstartet den nye måneden med å dra på kino og se Askeladden - I Dovregubbens hall sammen med Lars. En film jeg vil anbefale på det sterkeste å få med seg denne måneden. Jeg tror ikke jeg har blitt så underholdt av en norsk film siden Kon Tiki i 2012.

1. Markere halloween med å kjøpe inn masse godteri, og dele ut til barn i søte kostymer som kommer å banker på døren vår. For ikke å glemme og kle seg ut selv også. Det må jo være halve moroa med denne dagen. Jeg vet at mange har dedikert halloween til en og annen skrekkfilm, men det tror jeg blir uaktuelt her i hus, for både jeg og Lars er litt av noen pyser når det kommer til skumle filmer. Haha!  

2. Feire bursdagen til lillesøster. Denne måneden er det Sigrid som har bursdag, og i år fyller hun hele 18 år. Herregud så stor hun har blitt! Synes ikke det er lenge siden vi begge var små og gikk ?knask eller knep? sammen jeg. Hihi! Men som alle andre, blir hun også eldre. Jeg vet ikke hvilke planer hun selv har på dagen sin, men om hun ikke skal gjøre noe spesielt, hadde det vært veldig hyggelig å ta en tur innom for å si hei og gratulere henne med dagen. Akkurat som hun gjorde på min dag.

3. Markere bursdagen til Melissa med å skrive en sinnsykt lang gratulasjonsmelding på Facebook, og legge til en bildekollasj med mange søte og morsomme bilder av oss. Jepp! Det er ikke bare Sigrid som har bursdag denne måneden, men Melissa også. Uheldigvis for meg, har hun flyttet til Stavanger for å studere sykepleie, så nå bor hun enda lenger vekk fra meg enn det hun har gjort tidligere, og da er det ikke like enkelt å bare ta seg en dagstur for å gratulere henne med dagen, og overrekke en bursdagspresang. Dessuten har hun eksamen på bursdagen sin, så mest sannsynlig kommer hun nok til å være oppslukt i skolearbeid den dagen. Så hvis du leser dette søta, får du ha masse lykke til. Jeg krysser fingrene for deg.

4. Gå turer i skogen. Selv om høsten for det meste er kald og kjedelig, er det en kjempefin årstid for å dra på tur ut i skog og mark. Bare se det for deg; du har gått en lang tur, er sliten, har lyst til å ta deg en god pustepause, så du finner deg et fint sted hvor det går an å sitte en liten stund. Deretter tar du av deg ryggsekken og finner fram nisteboksen og termosen med varm kakao, som du stelte istand før du gikk ut. Mmm! For en deilig følelse. Dessverre pleier ikke høsten i Norge å inneholde veldig mange oppholdsdager, så det er bare å nyte de fine dagene mens vi har dem. Det har i hvert fall jeg tenkt til å gjøre.

5. Jobbe! Uavhengig om jeg vil eller ei, blir det en del jobb på meg denne måneden. Det er allerede planlagt at jeg skal jobbe tirsdag, fredag og lørdag denne uken, i tillegg til mandag, tirsdag, torsdag og lørdag påfølgende uke, samt mandag og tirsdag påfølgende uke deretter igjen. Men det er deilig å vite at det blir en del jobbing framover da, så slipper jeg i det minste å bekymre meg så mye over den biten.

6. Eksperimentere mer med hårfrisyrer. Nå som jeg har fått meg en ny og mer livlig hårklipp, tenkte jeg at det kunne være moro å lære meg hvordan jeg lager flere og mer spennende hårfrisyrer. Til nå har det stort sett bare gått i hestehale eller messy bun, og i lengden kan det fort bli ganske kjedelige hårfrisyrer. Så å lære seg noe nytt, tror jeg kan gjøre håret litt mer spennende.

7. Kjøpe nye gensere til høst- og vintersesongen. Noe jeg mangler mest av i klesskapet er trolig nok gode og varme gensere. Så før vinteren kommer, må jeg få meg noen nye gensere. Aller helst strikkegensere. Hvis ikke kommer jeg til å fryse mye når kulden først setter inn. Så om det er noe jeg kommer til å bruke penger på denne måneden, er det definitivt noen ordentlig varme og gode gensere.

Riktig fin søndag dere <3 Hva skal du gjøre i oktober? 

 • Dato: 01.10.2017
 • Tid: 21:29
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 1

Hvorfor er det så vanskelig for meg, men så enkelt for andre? 29.06.2017


 


 

Om en uke fra i dag, er det akkurat fire måneder siden jeg ble arbeidsledig. Jeg har med andre ord sittet hjemme og søkt på jobber i snart 13 uker. Jeg har bare fått avslag, og nå begynner hjernen min å gå tom for ideer. Samtidig begynner jeg å bli sprø av å ikke komme noen vei. Hvorfor skal dette være så vanskelig for meg, men så tilsynelatende enkelt for andre? Når jeg snakker med venner, virker det som om de fikk jobb på sitt andre forsøk, mens her sitter jeg og har helt sikkert sendt ut over 100 jobbsøknader, uten å få et eneste ja. Jeg lurer ofte på hva som kan være tilfellet. Har jeg uflaks, er det dårlig timing, eller ser rett og slett ikke daglig leder på søknaden min i det hele tatt? Sistnevnte er kanskje det jeg frykter mest. 

Jeg forsøker å finne mot, og kjempe videre - ikke gi opp. Uansett hvor håpløst ting virker, men det er langt ifra enkelt. Det er utallige ganger jeg har grått, vært frustrert og sint, fordi jeg ikke forstår hvorfor det skal ta så grusomt lang tid. Hvorfor jeg ikke blir sett. Jeg trodde helt ærlig at jeg skulle klare å få meg en jobb i løpet av den første måneden, men akkurat slik ble det ikke. Noen mener jeg har bedre sjanse til høsten, rundt midten av august, og det kan godt være, men jeg har ikke nok penger stående på konto til å vente fram til da. Det er harde fakta, men det er virkeligheten min. 

Akkurat nå ønsker jeg ingenting annet enn å få en god nyhet, sånn at livet forhåpentligvis kan bli mer som normalt igjen. Jeg orker ikke lenger å sitte hjemme og føle meg usynlig. Det er så deprimerende, og jeg graver meg selv ned i jorda av det. Jeg trenger stabilitet og rutiner, ikke minst en følelse av at jeg lever. For når sant skal sies, kan jeg ikke si at jeg har følt på det de siste månedene. Det er som jeg skrev i går, jeg føler meg stuck. 

#Jobb #Arbeidsledig #Frustrert #Sint #Usynlig #Avslag #Håpløst #Uflaks 

 • Dato: 29.06.2017
 • Tid: 16:00
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 4

En tredje verdenskrig 04.06.2017

I går kveld ble London atter en gang rammet av terror. Denne gangen 7 drepte og 48 skadet. Knappe to uker etter terrorangrepet i Manchester. Jeg forstår ikke hva som går av verden i dag. Hva som får mennesker til å handle med vold og andre grusomheter, fordi man har ulike formeninger om politikk, religion og menneskesyn. Jeg klarer ikke å se nødvendigheten. Jeg klarer ikke å se hva godt det skulle føre med seg. Jeg forstår det ikke. Kan ikke verden bare være snill og god? Er det ikke det vi alle ønsker?

Det er mange som spekulerer i om resultatet av terrorangrepene blir en tredje verdenskrig. Fordi det har vært så mange av dem i løpet av de siste to årene. Selv tør jeg ikke å tenke på en tredje verdenskrig, selv om sannsynligheten er der. Det er jo ikke akkurat til å legge skjul på at det har skjedd mye sjokkerende i verdenspolitikken i det siste.


 

I kveld holdes minnekonserten for ofrene i Manchester, og til glede for oss andre blir den sendt live på TV. Her i Norge klokken 19:55 på NRK3. Så midt oppi alt det fæle skal jeg, som mange andre nordmenn, kose meg foran TV-boksen i kveld. Selv om det på måter føles feil, for rent egoistisk sett skal jeg bare se på konserten fordi Miley Cyrus er en av de artistene som skal opptre. Ikke fordi jeg genuint bryr meg om det som har skjedd.

Jeg håper morgendagen byr på helt andre tanker. Jeg orker ikke flere terrorangrep. Heller ikke flere dårlige nyheter. I morgen ønsker jeg skal bli en fin dag. En positiv dag, fylt med glede.

 

 • Dato: 04.06.2017
 • Tid: 18:40
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 1

10 ting jeg vil gjøre i sommer 24.05.2017

1. Gå på tur. Er det noe jeg elsker å gjøre om sommeren, er det å gå lange turer. Jeg elsker å bevege på meg og virkelig kjenne at kroppen har jobbet hardt. Dessverre er det ikke veldig mange steder man kan gå på tur her i Spikkestad, men jeg prøver likevel å ta benene fatt når jeg får muligheten til det. 

2. Trene! Dette vinterhalvåret har jeg vært skikkelig lat, og det har fått sine konsekvenser. Så denne sommeren skal jeg stå på skikkelig for å få bort bollemagen min. Jeg har nemlig ikke lyst til å gå tilbake til mine usunne dager. Jeg ser ikke for meg at det kommet til å bli en enkel jobb, men det skal søren meg gjøres.

3. Få litt farge på kroppen. Dette er nok ikke det mest realistiske målet jeg har for denne sommeren, siden jeg blir mer solbrent enn jeg blir brun, men det er definitivt verdt et forsøk. Jeg er nemlig så lei av å føle meg utenfor, så denne gangen skal jeg virkelig prøve å få litt farge på kroppen. No more bleikfis. 


 

4. Overkomme frykten jeg har for å bade i sjøen. Denne sommeren har jeg bestemt meg for å gjøre noe med den fordømrade vannskrekken min. Selv om det kanskje vil bli det skumleste jeg noen sinne har gjort, men etter å ha tenkt mye, ser jeg at jeg aldri kommer til å nyte livet fullt ut hvis jeg skal fortsette å hyle som en baby hver gang jeg står ved vannkanten. Det er flaut, og ikke minst ydmykende. Dessuten ser det veldig deilig ut å bade i sjøen. Spesielt sammen med venner. 

5Lese flere bøker! Dette er et punkt jeg har skrevet om tidligere, men fakta er dessverre at dette er noe jeg er dårlig på. Meg og bøker har liksom aldri vært verdens beste venner, men det virker alltid så avslappende å lese bøker om sommeren. Det ser ut som om lesehester virkelig koser seg, og så koselig har jeg også lyst til å ha det. 

6. Reise! Denne sommeren har jeg virkelig lyst til å reise et sted. Det kan være hvor som helst, så lenge jeg får oppleve noe annet enn å bare være hjemme i leiligheten. Jeg er nemlig et eventyrlystent menneske, så jeg blir fort rastløs etter å komme meg ut og gjøre noe spennende. Jeg vet pappa nevnte noe om en Danmarkstur, men inntil videre får jeg se hvor tiden fører meg hen. 

7. Dra til Liseberg eller Tusenfryd. Jeg elsker fornøyelsesparker. Jeg har det alltid så gøy og hiver meg på en hver karusell og berg- og dalbane som ser farlig ut. Nå er det vel nesten 3 år siden sist jeg var i en fornøyelsespark, så det kan bli moro å se hva jeg klarer å få til i år. Det hadde i hvert fall vært utrolig gøy om jeg fikk til noe. 


8. Dra på båttur. Gud så gøy det hadde vært. Det er så utrolig lenge siden sist. Jeg ser det for meg; meg, Lars, noen venner eller familie og en varm sommerdag med god mat og drikke. Mmm, herlig! Jeg må bare finne noen som har en båt først. Haha! 

9. Handle nye sommerklær. Ja, for er det noe jeg er i minus på, er det nettopp sommerklær. Jeg krymper ut av dem hvert år. Hvilket både har sine fordeler og ulemper. Det jeg ser at jeg trenger mest av er nye topper, men også gensere. Det har jeg vel egentlig minst av. Jeg ønsker meg også noen nye capribukser og shortser, for de jeg har er veldig utvasket og slitte. Egentlig kunne jeg trengt en fornying av hele klesskapet mitt, men jeg får ta en ting om gangen. 

10. Kjøpe et par nye sandaler. Er det noe jeg savner å ha, er det sandaler. Det er bare så sinnssykt deilig å gå med på de varmeste sommerdagene, når du ikke orker å ta på deg joggesko eller andre fottøy som blir svette og klamme. Jeg var veldig flink til å bruke sandaler før, men av en rar grunn har jeg sluttet å kjøpe det. Noe som er en veldig teit ting når det er så luftig og godt å gå i. 

 • Dato: 24.05.2017
 • Tid: 16:30
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 2

Frykten for terror 19.05.2017

Etter 17.mai-feiringen på onsdag, har flere bloggere uttalt seg om at de er redde for terror, og at de på nasjonaldagen unngikk å oppholde seg enkelte steder i byen med store folkemengder. Jeg skal være enig i at 17.mai er en perfekt dag utsette Norge for et terrorangrep på, men er det virkelig nødvendig å uroe seg i så stor grad? 

Jeg vet at muligheten for et terrorangrep er sannsynlig, med tanke på alle terrorangrepene som har skjedd rundt om i Europa de to siste årene, men jeg velger ikke å bli paranoid av den grunn. Jeg går ikke av en buss bare fordi jeg synes at noen ser mistenkelige ut. Heller ikke om noen triller rundt på kofferten sin, selv om det fint mulig kunne vært en bombe i den. Nei, jeg vil mye heller bruke energien min på helt andre ting. Ting som bidrar til å fargelegge livet mitt og gjøre meg glad, for hva tjener jeg på å gå rundt og være redd? 

Nå skal ikke jeg hetse de av dere som faktisk er redde for terror, men frykter vi ikke nok av ting som det er allerede? Se på meg for eksempel, jeg er livredd edderkopper og tør knapt å ta telefonen om et ukjent nummer ringer. Heller tør jeg ikke å ringe til folk jeg ikke kjenner. Er det ikke da bedre å bruke energien sin på redsler man faktisk får gjort noe med, enn å bruke den på å uroe seg for noe man verken kan forutse eller har kontroll over?  

 • Dato: 19.05.2017
 • Tid: 17:40
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 0

10 ting jeg vil gjøre i mai 28.04.2017


 

1. Klippe og farge håret. Ja, for nå er det faktisk en god stund siden jeg både klippet og farget håret mitt. Aller mest trenger jeg å klippe det, siden tuppene begynner å bli ganske slitte og jeg ikke orker å gre gjennom et berg av floker hver morgen og kveld lenger, men jeg har veldig lyst til å farge det også. Sist jeg farget håret var i 9.klasse, og da ble det lys blondt på toppen og sort i bunn. Denne gangen har jeg mer lyst til å gjøre noe helt annerledes. Velge en helt annen farge enn de jeg har forsøkt meg på til nå. Jeg kan røpe at jeg har sniktittet litt på forskjellige farger og frisyrer på Instagram, og har funnet noen veldig inspirerende bilder. Så jeg har skapt meg en viss ide om hvordan jeg ønsker at det skal bli seende ut, men jeg tenker at det er lurest å rådføre seg med en frisør før jeg konkluderer med noe.

2. Begynne å jogge igjen. Det er jo strengt tatt på tide det nå, ettersom det varme været har kommet tilbake. Så tror jeg det skal bli utrolig deilig å få en god rutine på det igjen. Sette av et fast klokkeslett om dagen, ha en fast tid på minst 30 minutter og til slutt finne en passende løype som verken er altfor lett eller vanskelig. Samtidig må jeg også endre litt på kostholdet. Spise mer frukt og grønnsaker, drikke mer vann, etc. Jeg har nemlig hatt en dårlig vane med å spise og drikke litt for mye av det usunne i løpet av vinterhalvåret. Så nå må det ta slutt. Nå må jeg dra meg selv litt i nakken så ikke sommeren blir trist og deprimerende, fordi jeg ikke jogget bort valpefettet mitt.


 

3. Dra på shopping. Handle nye klær og sko. Hovedsakelig klær. Finne meg en stil, for skal jeg være helt ærlig med dere har jeg aldri følt meg så rar i klærne mine som jeg gjør i dag. Jeg er 20 år gammel og kler meg i klær jeg har hatt siden jeg gikk på barne- og ungdomsskolen. Så jeg synes ikke lenger at det er så rart at folk ser rart på meg. Om ikke jeg har penger nok til å gjennomføre dette i mai, er dette definitivt et punkt jeg tar med meg videre til juni. Fordi, for en gangs skyld har jeg lyst til å både se og føle meg like gammel som det jeg faktisk er, og ikke som en usikker 13-åring.

4. Kjøpe et par nye solbriller. Et punkt jeg aldri trodde jeg skulle skrive, ettersom jeg i så mange år har hatt en hel boks full av solbriller. Men dessverre har alle bortsett fra én blitt ødelagte, enten ved at de har knekt, fått riper i glasset eller blitt lånt bort til lillesøstrene mine, og da tenker jeg selvfølgelig på de helt minste. Men her er det ingen sure miner, for som jeg vet ganske godt, er det med solbriller som med alle andre ting her i livet. De kommer og går. Som regel pleier jeg ikke å kjøpe solbriller som koster mer enn 50Kr, men siden jeg har flyttet for meg selv og ikke lenger behøver å være redd for at andre familiemedlemmer skal tukle med de, setter jeg prislista litt høyere. For eksempel til 200-250Kr. Noe dyrere enn det er det ikke snakk om. Så mye synes jeg ikke solbriller er verdt.


 

5. Lese mer bøker! Noe jeg definitivt trenger å gjøre med tanke på at det er blant de tingene jeg har vært dårligst på hittil i livet. Jeg har liksom aldri funnet leselysten i meg, men siden jeg tror veldig sterkt på at man blir et smartere menneske av å lese mye, burde jeg tvinge meg selv til å lese mer enn det jeg gjør. Fortelle meg selv at en bok på 500 sider, skal jeg klare å lese ut på 2 uker. Gi meg selv leselekser rett og slett.

6. Ta meg råd til en ny kjøretime. Prøve så godt jeg kan i hvert fall, for den siste måneden har jeg nemlig ikke hatt råd. Noe jeg synes er veldig kjipt, for da tar det enda lenger tid før jeg får lappen. Men siden jeg må betale for førerkortet helt på egenhånd, er jeg veldig klar over at jeg må bite i det sure eplet noen ganger. Jeg skal nok klare det, uansett hvor lang tid det tar. Jeg gir jo ikke opp. Jeg må jo gjennomføre det når jeg først har startet på det.

7. Mase mer etter å få tilbake kameraet mitt og alle de andre eiendelene mine jeg ennå ikke har fått tilbake. Tro meg, det er ikke bare jeg som bærer på sinne og frustrasjon rundt dette. Det samme gjør nemlig pappa. Han skjønner heller ikke hvorfor det skal ta så forbanna lang tid. Som jeg har skrevet tidligere, kan jeg dessverre ikke dele grunnen til hvorfor jeg er blitt fratatt tingene mine, eller hvem som besitter de, men det er nå gått snart fire måneder siden jeg måtte gi det fra meg og nå begynner jeg å bli rimelig lei av å vente.


 

8. Få meg en ny jobb! En av de tingene jeg med hånden på hjertet vil si at jeg ønsker mest akkurat nå. Mye fordi jeg trenger penger og er skikkelig lei av å bekymre meg for om jeg har nok penger til å betale neste leie, telefonregning, strømregning, internettregning også videre. Jeg trenger noe stabilt, som gjør meg alt annet enn trist og nedfor. For det er basically hva jeg er for tiden, men jeg har ikke noe lyst til å være det og derfor trenger jeg at det skjer forandringer. Helst så raskt som mulig.

9. Bli flinkere til å ringe søstrene mine og spørre de hvordan dem har det. Ja, for er det noe jeg virkelig har lært i løpet av de få månedene vi har hatt i år, så er det at jeg må begynne å ta mer vare på de. Spesielt etter alt som har foregått og fremdeles foregår på hjemmefronten. Jeg håper selvfølgelig at jeg har blitt litt flinkere til å ringe de, men jeg ser at jeg kan bli enda flinkere. 

10. Markere bursdagen til pappa. En ting jeg liker å gjøre hvert år egentlig, men som jeg ikke alltid får muligheten til. Siden pappas bursdag faller på en lørdag i år, tror jeg ikke det skal bli veldig vanskelig å få til noe. Kanskje jeg til og med får med meg Øyvår på å bake kake til han. Hun elsker jo å eksperimentere med både mat og bakverk. Det hadde i hvert fall vært veldig gøy om jeg klarte å arrangere noe, som både Sigrid og Øyvår hadde hatt lyst til å være med på. Det er jo ikke hver dag pappa fyller år.

 • Dato: 28.04.2017
 • Tid: 17:37
 • Kategori: Aktuelt
 • Kommentarer: 2

Om meg

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 21 år gammel og lever livets glade dager sammen med kjæresten min i Spikkestad. Her inne kan du lese om mitt liv - åpent og ærlig.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no