Serieanbefaling: Game of Thrones

 • 26.06.2017 - 12:40Game of Thones har helt siden Vg1 vært en av mine absolutt favoritt-TV-serier. Jeg vet ikke hva som gjorde at jeg ble revet med av den, men etter jeg så den aller første episoden, klarte jeg ikke å legge den fra meg. Nå sitter jeg som de aller fleste andre Game of Thrones-fans og venter på sesong 8, som har premiere 17. juli, og jeg klarer ikke vente. Jeg har ikke lyst til å fortelle veldig mye av handlingsforløpet, ettersom alle som ser på Game of Thrones ikke har sett ferdig alt, så derfor kommer jeg bare til å forholde meg til den første sesongen. Kort fortalt er Game of Thrones en HBO-serie, som tar for seg historien til syv adelsfamilier. Disse kjemper om makten i det mytiske landet Westeros, hvor store deler av handlingen finner sted. I motsetning til vår verden, er ikke sommer og vinter sesongbetont, men kan vare i årevis. I tillegg eksisterer magi og overnaturlige skapninger. Eksempelvis drager. Verden er veldig tydelig inspirert av middelalderen og spesielt rosekrigene - den periodevise borgerkrigstilstanden i England mellom 1455 og 1487. Jeg kan med hånden på hjertet fortelle at du kommer til å elske denne serien.
 


- Game of Thrones - 

For mange hundre år siden, bestod det mytiske landet Westeros av syv uavhengige kongedømmer. Nå er alle samlet under én trone og styres fra Kings Landing. På tronen sitter kong Robert Baratheon, etter å ha avtronet den tidligere kongen Aerys Targaryen. Ved sine sider har han dronning Cersei Lannister og hans høyre hånd John Arryn. Da John Arryn brått dør, besøker Robert sin gamle slagkamerat Eddard Stark i Winterfell, med hensikt om å la Eddard inntre stillingen som hans nye høyre hånd. Eddard misliker tilbudet, men velger likevel å godta. 
 


 

Samtidig oppstår en potensiell trussel på et annet østlig kontinent. Den avsatte kongen Aerys var i en slekt som påsto å ha drageblod i årene, og giftet derfor søster med bror for å ikke blande sitt edle blod med alminnelige mennesker. Etter at han og hans sønn Rhaegar ble drept i avsettelsen, ble hans to resterende barn, Viserys og Deanerys, nødt til å flykte i eksil. Den nå voksne Viserys, ønsker hevn over alle som forrådte hans familie, og gifter bort sin 13 år gamle søster til krigshøvdingen Khal Drago av det nomadiske hestefolket Dothraki, mot løfte om militær støtte for å invadere Westeros. 
 


Langt mot nord i Westeros ligger Castle Black, hovedtårnet langs den store ismuren som beskytter menneskeheten mot de legendariske The Others. En fremmed  stamme som nesten ødela hele verden for tusenvis av år siden. Selv om ingen siden har sett The Others, er ismuren bemannet av et brorskap kalt The Nights Watch, som holder evig vakt. I tillegg til undertoner av opprør og krig i Westeros, og en hevnlysten "drage" i de østlige kontinentene, ulmer også en overnaturlig fare i nord bak den gigantiske ismuren.. Den spennende traileren til sesong 1 kan du se HER.

Filmtips: Just My Luck

 • 19.05.2017 - 12:40

Hei og fin fredag! Tenk at det er fredag allerede. Jeg skjønner virkelig ikke hvor tiden har blitt av. Denne uken har gått så fort, og rarere er det at vi snart er halvveis gjennom 2017. Hva skjer med det liksom? Jeg føler at året på mange måter nettopp har startet jeg. Haha! Som jeg skrev i går, skal jeg oppover til pappa i helgen for å øvelseskjøre litt, så om ikke lenge burde jeg finne fram den søte lille kofferten min og pakke det jeg trenger å ha med meg. For da slipper jeg å stresse med det rett før jeg drar. Det er så deilig med alt man får gjort på forhånd. ♥I dag har jeg nok en gang funnet fram en romantisk komedie til dere. Perfekt som underholdning på en litt dårlig dag. Første gang jeg så filmen, gikk jeg vel i 7.klasse tror jeg. Det er i hvert fall utrolig lenge siden. I hovedrollene finner vi blant andre Lindsay Lohan og kjekkasen Chris Pine, som også er kjent for rollen som Captain James T. Kirk i Star Trek-filmene, som dere også burde få med dere om dere ikke allerede har sett dem. 
 


 

- Just My Luck - 

Ashley Albright er verdens heldigste kvinne, en person som altfor lett har fått glede av alt det gode livet har å by på. Hun kan velge et tilfeldig lodd og vinne førstepremien når som helst. I New York, verdens travleste by, trenger hun aldri å vente på en taxi. Hun har en fabelaktig jobb i et prestisjetungt reklamebyrå. Alt går Ashleys vei, og nå har hun fått en suveren mulighet til å fremme karrieren sin; Hun skal arrangere et maskeradeball på Manhattan for platemogulen Damon Phillips og selskapet hans. Jake, på den annen side, er rammet av uflaks. Alltid. Det regner bestandig fra skyene som henger over han, buksene hans truer alltid med å revne, og han jobber som toalettvasker i en bowlinghall. Men selv et bombardement av katastrofer kan ikke slukke Jakes drømmer. Han tror mulighetene vil by seg når han han oppdager rockebandet McFly. Hvis Jake bare kan holde uflaksen sin på avstand en eneste kveld, kan han snike seg inn på maskeradeballet og gi McFlys CD til musikkgiganten Damon Phillips. 
 Denne kvelden der drømmer kan bli oppfylt eller knust, fører skjebnen Ashley og Jake sammen på dansegulvet. De opplever en umiddelbar kjemi og deler et kyss som slår gnister - og med det ene kysset bytter deres respektive hell og uhell plass. Plutselig revner kjolen til Ashley, hælen på skoen hennes brekker. Hellet ser ut til å ha tatt slutt. Jake, i hastverket med å nå Phillips før han forlater festen, ender med å redde platemongulens liv, og med det får han sjansen til å oppfylle drømmene sine. 
 Når Ashley desperat forsøker å gjenvinne hellet hun alltid har tatt for gitt, begynner hun å innse at  det ikke nødvendigvis er det å ha flaks, men det du gjør med flaksen, som teller. Og hennes beste håp om frelse ligger i den mannen som holder nøklene til hennes overraskende nye tilværelse.. Den morsomme traileren kan du se HER

Perfekt til neste jentekveld

 • 05.05.2017 - 10:00

God morgen og riktig fin fredag! Nå skal det bli deilig med helg. Er det noen som skal kose seg i kveld? Det skal jeg, men først skal jeg nyte det fine sommerværet. Jeg vet det ikke er sommer helt ennå, men i dag er det varmt. Hele 15°C viser det på vær-appen min, og varmere skal det bli. Så nå krysser vi fingrene for at det holder seg like fint framover, og ikke plutselig snur til å bli snø igjen. Nei, det har jeg fått nok av. Nå kan snø og alt som heter kaldt vær bare gå å legge seg. Vi trenger ikke mer vinter i år. Jeg vil ha sommer. I dag har jeg en morsom liten romantisk komedie å anbefale dere. Perfekt som underholdning til neste jentekveld! Jeg fant den på Netflix for noen år tilbake og har vært forelsket i den helt siden. Derfor håper jeg at den vil glede dere like mye som den har gledet meg. I hovedrollene finner vi blant andre Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine og Mark Ruffalo, aka Hulken - som det skal sies at jeg hadde et aldri så lite crush på. Men det er lenge siden!
 Rumor has it... Sarah Huttinger kan trygt kalles ubesluttsom og søkende. Hun har sagt ja til å gifte seg med kjæresten sin Jeff, men aner ikke om hun egner seg for ekteskap. Karrieren hennes kunne også sett bedre ut. Hun er skribent i New York Times, men er ikke i den mest livlige avdelingen; hun skriver nekrologer. Bare for å gjøre sinnsstemningen sin enda mer dyster, drar Sarah hjem til familien i Los Angeles hvor lillesøster Anne skal gifte seg. 
 Sarah misliker ikke familien, men hun føler seg ikke hjemme i deres verden fylt med tenniskamper og sprudlende humør under evig solskinn. Dette besøket skal imidlertid forandre på alt. Gjennom bestemoren Chaterine, får Sarah vite at hun kanskje kan være resultatet av et sidesprang moren hadde før hun giftet seg. Pluss at historien visst nok skal være selveste inspirasjonen for boken og filmen Mrs. Robinson
 Sarah må til bunns i historien for å få ro i sjelen. Hun oppsøker derfor IT-millionæren Beau Burroughs, mannen som kanskje kan være hennes biologiske far. Han som kan ha forført både mor og bestemor. Møtet med Beau ender opp med å forandre Sarahs liv, men ikke slik hun hadde tenkt.. Den fantastiske traileren kan du se HER
 


 

13 reasons why

 • 03.05.2017 - 14:30

Helt siden Netflix-serien 13 reasons why ble lansert i slutten av mars, har jeg bare fått høre negative ting om den. Mest av alt for måten serien skildrer og nesten glorifiserer selvmord på. I utgangspunktet hadde jeg egentlig ikke tenkt til å se serien i det hele tatt, men fordi den har fått så mye oppmerksomhet, tenkte jeg at det var på tide å danne meg mine egne meninger om denne dagsaktuelle TV-serien. Så i dag har jeg brukt flere timer av dagen min på å sette meg inn i handlingen av 13 reasons why.

Først må jeg si at jeg på ingen måte synes det er en dårlig serie. Jeg blir revet med fra første øyeblikk, og senere interessert i å høre mer om hvorfor hovedpersonen Hannah Baker valgte å ta sitt eget liv. Det skal sies at jeg ikke har sett alle episodene ennå, men det er ikke langt unna. Så langt synes jeg serien gjør godt i å ta opp temaer som åpner for debatt. Temaer som mobbing, selvmord og voldtekt. Personlig føler jeg at jeg har fått et helt nytt perspektiv på mobbing, sammenlignet med det jeg har lært om mobbing på skolen opp gjennom. Sett ut ifra at en større mobbesak ofte kan starte med noe som tilsynelatende virker veldig uskyldig. Som for eksempel da Justin tok det bildet av Hannah før de kysset ved sklien, og kompisen hans bestemte seg for å sende det til alle på skolen dagen etter. Ting jeg i dag ser er verdt å gi rom for ettertanke. 

Har du ikke sett 13 reasons why ennå, kan jeg kort fortelle at serien i all hovedsak handler om den 17 år gamle Hannah Baker, som tar sitt eget liv etter å ha blitt mobbet og utestengt. Hun etterlater seg 13 kassettopptak, hvor av hvert av dem er ment for personer hun selv mener er skyld i at hun nå er død. I den første episoden mottar en gutt ved navn Clay Jensen en pakke med disse 13 kassettopptakene i posten sammen med et kart, og han blir da den andre viktige hovedkarakteren, da det er gjennom han vi får høre Hannahs historie. 


 

#13reasonswhy #Netflix #Mobbing #Selvmord

Filmanbefaling #1 - Jentefilmer

 • 24.03.2017 - 15:53

Jeg, som de aller fleste andre jenter, elsket å se på jentefilmer da jeg var liten. Jeg fikk aldri nok. Det var drama fra ende til annen. I dag derimot, ser jeg ikke helt hvorfor jeg hadde en så stor interesse av å se på slike filmer, da alle i utgangspunktet forteller den samme historien. Noe som for meg kan bli ganske kjedelig i lengden. Så på mange måter er jeg glad for at jeg har endret smak på filmsjangere. Men her er i hvert fall tre av mine topp ti jentefilmer som jeg pleide å se på, og hvis du er like glad i jentefilmer som det jeg var, er jeg veldig sikker på at dette er tre godbiter du kommer til å elske.


 

SO UNDERCOVER

FBI ansetter den unge Molly Morris (Miley Cyrus) for at hun skal jobbe undercover på et college for å beskytte datteren til en mafiafyr. Det er ingen lett oppgave, for den ellers så tøffe unge privatetterforskeren må forvandle seg til en raffinert og sofistikert universitetsjente. Med flere mistenkte på blokka, oppdager Molly at ikke alle er som de utgir seg for å være, inkludert henne selv.

THE HOUSE BUNNY

Shelley (Anna Faris) lever et bekymringsløst liv inntil en av hennes rivaler får henne kastet ut av Playboy Mansion. Uten noe sted å dra tar skjebnen henne med seg til jentene i studentforeningen Zeta Alpha Zeta. De syv sosialt hjelpeløse jentene trenger Shelleys hjelp for å beholde studentforeningen sin og huset de nå frykter skal bli overtatt av jentene i Phil Lota Mu-gruppen. Shelley lærer jentene om sminke og menn, mens hun selv lærer noe om å danne sin egen individualitet og personlighet. Sammen lærer jentene at det viktigste rett og slett er å være seg selv.

WILD CHILD

Den 16 år gamle Poppy (Emma Roberts) er en selvopptatt bortskjemt jente som lever et liv på solsiden i Los Angeles. Hun har fri tilgang på kredittkort og er alltid omgitt av et entourage, men til tross for dette er hun misfornøyd med sin familiesituasjon. Og det gir hun høylytt uttrykk for. Etter en spøk som gikk for langt, har hennes far fått nok og sender henne derfor til en engelsk internatskole. I en ny verden med strenge regler, strengt skolepersonale og obligatorisk lacrosse-spill, er hun på dyp grunn. Og de engelske jentene finner seg ikke i hennes bortskjemte oppførsel. Under oppsyn av skolens rektor, Mrs. Kingsley og blant en ny gruppe venner, innser Poppy at hennes tidligere dårlige oppførsel ikke fører henne dit hun vil. Men selv om hun i større grad må oppføre seg som en flink pike, går hun ikke av veien for å utfordre skolens regler.

Gossip Girl

 • 14.03.2017 - 12:52

Etter å ha sett første episode av Gossip Girl på TV i går, fikk jeg plutselig lyst til å se hele serien på nytt igjen. Så jeg klikket meg inn på Netflix og fortsatte videre på episode 2 der. Det skal sies at jeg ikke har kommet særlig langt ennå, jeg er bare på episode 5 i den første sesongen. Jeg kunne sikkert sett flere episoder, men til forskjell fra før, er jeg litt mer rastløs og klarer av den grunn ikke å sitte stille like lenge. Men i dag har jeg tenkt å fortsette der slapp, og forhåpentligvis klarer jeg å benke meg foran skjermen i fem episoder til. Foreløpig har jeg ikke satt meg noe mål om når jeg ønsker å bli ferdig med de seks sesongene, for i løpet av de kommende månedene er det sesongpremiere på flere av TV-seriene jeg følger med på: For eksempel Pretty Little Liars, House of Cards og Game of Thrones. Da sier det seg selv at Gossip Girl vil bli nedprioritert, men det er fullt mulig at jeg bruker den serien som noe å se på når jeg ikke har noe annet å se på. Eller i ventetiden mellom nye episoder av de andre seriene. Her jeg sitter i dag, er det en god stund siden sist jeg så Gossip Girl. I hvert fall de første sesongene, de har jeg ikke sett siden jeg gikk på barneskolen. Jeg husker selvfølgelig den røde tråden, hvem som blir sammen med hvem, hvem som gjør det slutt med hvem, og alt av drama og intriger rundt det. Men det er selvfølgelig ting jeg ikke husker også, og det er disse tingene som får det til å bli gøy og se det på nytt igjen. 

 

Beauty and the Beast

 • 19.01.2017 - 20:30

Heisann og hoppsann dere! I dag tenkte jeg at jeg skulle smelle opp en aldri så liten filmanbefaling. For det har jo blitt evigheter siden det og. Filmen jeg tenkte å starte med, er den kommende kinofilmen Beauty and the Beast, med Emma Watson og Dan Stevens i hovedrollene som Belle og Prins Adam (Beast). Grunnen til dette er at Skjønnheten og Udyret er den vakreste kjærlighetshistorien jeg vet om, og det at det har blitt laget en ny spillefilm basert på tegnefilmen fra 1991, gjør at hjertet mitt pumper som aldri før. Filmen sies å ha premiere 17. mars, en dato jeg allerede har notert ned i kalenderen. Ja, for så mye gleder jeg meg faktisk. 

Jeg regner med at de aller fleste av dere har sett tegnefilmen og kjenner til historien ganske godt fra før, og nettopp derfor kommer jeg ikke til å bruke så mye tid på å fortelle hva den handler om. Men i korte trekk får vi da altså møte Belle, en smart, vakker og selvstendig ung kvinne som blir tatt til fange av Udyret i hans slott. Til tross for sin frykt, blir hun venn med slottets magiske ansatte og lærer seg etter hvert å se forbi Udyrets forferdelige ytre, og oppdager det gode hjertet til den sanne prinsen innenfor. Alle jenter har hver sin favoritt blant Disney-prinsessene, og min er åpenbart Belle. Ikke bare fordi jeg beundret hennes gule, vakre kjole da jeg var liten, men fordi hun er den eneste av alle Disney-prinsessene jeg vet om som faktisk viser at ekte kjærlighet ikke alltid oppstår ved første blikk. Ikke minst at et individs skjønnhet kommer fra innsiden og ikke fra utsiden. Noe jeg mener relaterer bedre til hvordan ting faktisk foregår i virkeligheten, enn noen annen Disney-prinsesse-fortelling.

Men over til traileren. Ja, for før filmen dukker opp på lerretet, er traileren faktisk det eneste vi har å vurdere filmen ut ifra. Jeg synes den er dritkul, og føler derfor at det er litt kjipt at jeg må vente en god stund til før jeg kan se den. Men hva er det man sier, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Og noe jeg synes er veldig fint med den nye filmen, er at den ivaretar filmmusikken fra originalen. Skal si det brakte tilbake mange minner. 

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 20 år gammel og bor i Spikkestad sammen med kjæresten min. På denne bloggen kan du lese om meg og mitt liv, i tillegg til mine interesser for film og musikk.

 • Kontakt
 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Snapchat
 • YouTube