hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

En film for hele familien 09.03.2018

Hei fine! Håper denne fredagen har behandlet dere bra. Her har solen stått høyt på himmelen, og smeltet mye snø. Det har til og med vært plussgrader i dag, så her er humøret helt på topp. Ja, det er så deilig med sol og fint vær. På slike dager smiler virkelig livet. Mmm! Akkurat nå finner du meg sittende i sofaen på stuen, hvor jeg slaver foran TV-en. Det er bare noe fredager og TV-titting jeg synes er ekstra kos. Og når vi snakker om kos, her er ukens filmtips, og det er et skikkelig koselig et. Eller koselig og koselig. Selv satt jeg og trampet i gulvet av både sinne og glede. Så det er ingen tvil om at dette er en film som fyller hele følelsesspekteret. Kanskje noen av dere allerede har sett den? Hvis ikke, se den! For en fin film ♥

PETE'S DRAGON

I familiefilmen Pete's Dragon, møter vi fem år gamle Pete, som etter en tragisk bilulykke forviller seg inn i skogen. Her blir han funnet av den store, grønne dragen Elliot, som blir hans venn og vokter. Seks år senere, oppdager Pete noen tømrere som hugger trær i nærheten av hans hjem. Straks får Natalie, datteren til formannen, øye på Pete, og begynner å følge etter han innover i skogen. Nesten helt til toppen av et tre, men da hun ved et uhell faller ned med et skrik, stormer hennes far og hans kjæreste Grace inn i skogen for å finne henne. Pete prøver desperat å komme seg vekk, men blir isteden tatt med til sivilisasjonen, mot sin vilje, etter å ha blitt slått bevisstløs av formannens eplekjekke bror Gavin. Redd og forvirret våkner Pete på et sykehus, langt vekk fra Elliot. Han finer fort veien ut gjennom vinduet og springer så fort han kan bort fra disse fæle menneskene. Han kommer dessverre ikke langt før han blir oppdaget, og hentet atter en igjen. Men istedenfor å dra tilbake til sykehuset, får han bli med Natalie hjem - til mer rolige omgivelser. Når de kommer frem, ser Pete nok en sjanse til å rømme, men blir fort stanset av Grace, som beroliger han med å si at hun kan ta ham med tilbake til skogen neste morgen. Mens Pete er borte, oppdager Gavin Elliot, og antyder med en gang at han er et kjempefarlig monster. Så han finner fram en hagle og begynner å skyte mot ham. Elliot, som aldri har sett et eneste menneske før Pete, blir selvfølgelig kjemperedd og reagerer med å brøle. Gavin skvetter til og stormer tilbake til bilen sin. Han kjører som et uvær tilbake til sivilisasjonen for å advare de andre - som overhode ikke tror på et ord av det han har å fortelle. For drager finnes da vel ikke?

Bryce Dallas Howard is Grace, Wes Bentley is Jack and Oona Laurence is Natalie in Disney's PETE'S DRAGON, the adventure of a boy named Pete and his best friend Elliot who just happens to be a dragon.

TRAILEREN KAN DU SE «HER»

 • Dato: 09.03.2018
 • Tid: 22:20
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 2

Nytt serietips til jentekvelden 23.02.2018

FIN FREDAG ♥ Akkurat nå er jeg på vei til Beitostølen, hvor jeg og Lars skal tilbringe hele helgen i øl-paradis. Ja, for det er i realiteten det vi går til, når turen omsider bare består av alkohol og fyll. Men vi skal ikke bare drikke oss sørpe dritings, vi skal også stå på ski og kose oss. Ikke minst spise masse god mat. Mest av alt gleder jeg meg bare til å ha det gøy, og det må vel være lov? I dag har jeg lyst til å tipse dere om min nye favorittserie, som jeg oppdaget etter en liten videosnutt om Disney-prinsesser på YouTube. Haha! Selv synes jeg den er hysterisk morsom, og det beste er at den byr på en bukett med kjente skuespillere. Jeg nevner i fleng; Emma Roberts, Ariana Grande, Abigail Breslin, Lea Michele, Nick Jonas, Jamie Lee Curtis og mange, mange flere. Det kan nesten ikke bli bedre. 

SCREAM QUEENS

I 1995, på en fest i «the Kappa Kappa Tau sorority house» ved Wallace University, snubler Amy ned trappen med masse blod på hendene. Hun forteller den daværende presidenten av søsterskapet, og hennes to andre venner Coco og Mandy, at noe hadde skjedd oppe på badet. Fortvilet ankommer de badet, der de ser deres venn Sophia Doyle dekket av blod etter fødselen av hennes nyfødte baby. Verken Bethany, Coco eller Mandy ser ut til å bry seg en tøddel om hva som har skjedd, og i ren avsky skjenner Bethany på Sophia, før hun og de andre jentene går tilbake til gjestene for å danse til favorittlåten hennes «Waterfalls» Ikke søren om Sophia skulle ødelegge kvelden hennes bare fordi hun hadde født et barn. Da de kommer tilbake, er de i sjokk over å se at Sophia ligger død i badekaret. Hva skal de gjøre nå? 

SCREAM QUEENS: Pictured L-R: Breezy Eslin as Jennifer, Abigail Breslin as Chanel #5, Skyler Samuels as Grace and Keke Palmer as Zayday in the

♦ ♦ ♦

I dag, 20 år senere, er Kappa Kappa Tau ledet av den slemme, forferdelige «queen bee» og nådeløse president Chanel Oberlin og hennes undersåtter, som hun ikke en gang bryr seg nok om til å lære navnene på. I stedet gir hun dem navn basert på sitt eget; Chanel 1, Chanel 2, Chanel 3, Chanel 5. Det var også en Chanel 4 en gang i tiden, men hun døde av hjernehinnebetennelse. Rektoren Cathy Munsch, hater sororities, spesielt Kappa, og nekter å la dem kjøre sitt eget løp, slik de har gjort hittil. Hun hater også Chanel, fordi hun ser på henne som det perfekte eksempelet på hva som er galt med jenter nå til dags. På kontoret sitt anklaget hun til og med Chanel for å ha skadet den forrige Kappa-presidenten med vilje, i et forsøk på å bli president selv, noe Chanel selvfølgelig benekter. 

For å få en stopp på all mobbingen og utpressingen til Chanel og hennes undersåtter, truer rektor Munsch med å oppheve leiekontrakten deres. Det er selvfølgelig hvis ting ikke endrer seg. Hun krever også at de tar inn alle som ønsker å bli nye medlemmer, og ikke bare de dem liker. Etter mye protest, sier de seg til slutt enige. Seks nye jenter flytter inn til Kappa den kvelden; Tiffany, som er super besatt av Taylor Swift og ikke klarer å snakke om noe annet. Hun er forresten også døv. Sam, en lesbisk asiater som ikke kan fordra heteroseksuelle. Hester, som lider av skoliose og er usedvanlig interessert i alt som har med døden å gjøre. Zayday, som en dag drømmer om å bli Amerikas første kvinnelige, svarte president. Jennifer, som har en utrolig sær fetisj for stearinlys. Og til slutt Grace, som i grunn bare vil være medlem fordi moren hennes var det. Seks jenter som overhode ikke passer inn i Chanels perfekte og glamorøse verden.

♦ ♦ ♦ 

Det de nye jentene ikke vet, er at mange fryktelige ting er i ferd med å skje. Og det hele starter under helvetesuken, da Chanel dynker ansiktet til hushjelpen deres, Ms. Bean, i kokende frityrolje, samtidig blir Tiffany drept av en massemorder forkledd som skolens maskott. Kanskje disse plutselige hendelsene har en forbindelse med det som skjedde i 1995? Serien finner dere på Viaplay, og jeg anbefaler den virkelig! Spesielt hvis du likte Pretty Little Liars, så her er det bare å trykke play og kose seg. 

Må dere ha en fortreffelig helg, og kose dere masse. Så blogges vi etter helgen <3

 • Dato: 23.02.2018
 • Tid: 16:00
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 3

Filmtips: The Great Wall 04.02.2018

SØNDAG Blir ekstra glad i hjertet mitt for denne dagen akkurat nå kjenner jeg. I dag føler jeg meg nemlig litt på tomgang, etter gårsdagens lange dag på jobb. I tillegg til dagens Oslobesøk, som vi gjorde i forbindelse med markeringen av bursdagen min, selv om den var for litt over en uke siden. Jaja, bedre sent enn aldri. Nå som kvelden er her, er det godt å bare kunne slappe av på sofaen, med Mac-en på fanget og kose meg til min nye favorittfilm - som jeg tenkte å tipse dere om nå :-) The Great Wall, den er så fin.

 

Filmen handler om William og Tavor, to leiesoldater på jakt etter krutt i Øst-Asia. På veien snubler de over Den kinesiske muren og hæren som kaller seg The Nameless Order - en gjeng supersoldater med fargerike rustninger, som blir født til å kjempe i blodige slag med Tao Tai - en horde iguanerlignende grønne monstre ledet av en dronning som hvert sekstiende år går til angrep mot Kinas grenser. Vi får ikke vite hvorfor de angriper hvert sekstiende år, men det blir fortalt at det var en meteoritt fra Verdensrommet som vekket dem for å straffe mennesker for sin grådighet. Willam og Tavor ser ikke ut til å bry seg stort om den navnløse ordenens betydelige plikter. De vil egentlig bare stjele kruttet deres for å tjene seg rike på selge det til Europeiske handelsmenn. Til slutt glir de to leiesoldatene fra hverandre, da William blir forført av The Names Less Order?s rutiner og uselviske iver. Herfra og ut er det bare spektakulære actionscener som får deg til å hoppe av spenning i sofaen. 

 

Filmen finner dere på Viaplay, og jeg anbefaler den virkelig! Det er ikke ofte man finner en skikkelig god actionfilm lenger, for de beste har vi vel alle pløyet oss gjennom for lengst føler jeg. Men The Great Wall er etter min mening en av de bedre, så her er det bare å trykke play med glede. 

 

 • Dato: 04.02.2018
 • Tid: 23:36
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 0

Filmene du bare må se denne julen 04.12.2017

THE HOLIDAY

En romantisk komedie fra 2006 med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law og Jack Black i hovedrollene. Filmen handler om Amanda Woods og Iris Simpkins. Amanda er eier av et reklamefirma som produserer filmtrailere i California, mens Iris skriver en bryllupsspalte i The Daily Telegraph i London. Selv om de bor på hver sin side av kloden, er de begge på samme sted i livet, og bestemmer seg for å ta en pause fra mennene i livene sine. Amanda oppdager tilfeldigvis at Iris har lagt ut huset sitt på en internettside som spesialiserer seg på husbytte, og de to bestemmer seg for å bytte hus i to uker i juleferien. Iris lander i Los Angeles på en varm dag, og kun kort tid etter at hun har ankommet Amandas hus, blir hun venn med Arthur og Miles, to filmpersonligheter. Miles jobber sammen med Amandas kjæreste. Amanda lander på sin side i London, der været er alt annet enn varmt, og ikke lenge etter at hun har flyttet inn i huset til Iris, kommer Graham, broren til Iris på besøk. De to blir etterhvert veldig gode venner? En helt fantastisk film som får deg til å smile bredt fra øre til øre.

THE SANTA CLAUSE

En amerikansk familiekomedie fra 1994 med Tim Allen i hovedrollen som selveste Julenissen. Filmen handler om Scott Calvin, en skilt 38 år gammel mann som jobber i reklamebransjen. Han er også faren til søteste lille Charlie. På julaften leser Scott «A Visit from St. Nicholas» til Charlie, og om natten blir de vekket av lyder på taket. De går ut og oppdager en mann på taket, som skvetter til og faller ned når Scott overrasker han. Mannen forsvinner sporløst, men etterlater seg  julenisseantrekket sitt, årre reinsdyr og en slede på taket. Charlie overbeviser Scott om å ta på seg drakten og levere resten av gavene som julenisse. Om morgenen reiser reinsdyrene tilbake til Julenissens verksted på Nordpolen. Sjefsalven Bernard forklarer at Scott må påta seg jobben som Julenisse, fordi han tok på seg drakten og satte seg i sleden. Han forteller også at Scott har 11 måneder på seg før han må returnere til Nordpolen på Thanksgiving, og deretter bo der permanent. Dagen etter våkner Scott i sin egen seng, og tror at kvelden før bare var en merkelig drøm. Men den entusiastiske Charlie begynner å snakke om alt som skjedde, og Scott begynner å tvile på om det egentlig var en drøm? Dette er første filmen i en serie på tre. De påfølgende filmene heter Santa Clause 2 og 3. Det går ikke en jul uten at jeg ser disse filmene. Det fine er at du kan se de sammen med familien, så her har du mye å kose deg med.

BEAUTY AND THE BEAST 

En amerikansk romantisk eventyrfilm fra 2017 med Emma Watson og Dan Stevens i hovedrollene. Jeg regner med at de aller fleste har hørt historien om skjønnheten og udyret, og er ganske godt kjent med eventyret fra før, så derfor kommer jeg ikke til å fordype meg i handlingen til denne filmen. Men i korte trekk, handler filmen om Belle, en smart, vakker og selvstendig ung kvinne som blir tatt til fange av Udyret i hans slott. Til tross for sin frykt blir hun venn med slottets magiske ansatte, og lærer seg etterhvert å se forbi Udyrets forferdelige ytre, og oppdager det gode hjertet til den sanne prinsen innenfor? En klassiker jeg aldri går lei av. Selv er jeg mer tilhenger av den originale utgaven av fortellingen, som ble utgitt i 1991, men historien er fremdeles like vakker.

CHRISTMAS WITH THE KRANKS 

En amerikansk komedie fra 2004 med Tim allen og Jamie Lee Curtis i hovedrollene. Filmen handler om ekteparet Luther og Nora, som alltid har feiret julen under trygge og lykkelige omstendigheter. Helt fram til i år, hvor deres eneste datter Blair for første gang er bortreist. De resignerte må nå erkjenne at det går mot en mer ensom og stille julefeiring. Men en kveld, ute i den forblåste Chicago-natten, får Luther øye på noe gjennom vinduet til et reiseselskap. Drømmer vekkes, og Luther ser plutselig for seg selv og Nora badende i sollyset under et cruise i Karibien. Forslaget når raskt Nora, som først er skeptisk, men som snart lar seg varme av ideen. Men når deres naboer får høre om planene blir de møtt med liten entusiasme. For Luther vil droppe byggingen av den tradisjonelle snømannen på taket i år, et tiltak som gang på gang har berget seier til gaten under den årlige julekonkurransen, arrangert av lokalavisen. Hva skal skje med Hemlock Street i år da? Luther og Noras krangel med naboene er i gang, og enhver form for julefeiring og julestemning er truet. Det blir ikke mindre kaotisk når datteren Blair ringer og forteller at hun likevel kommer hjem til jul. Plutselig har de under 24 timer på å gjenskape den ultimate julestemningen, både for seg selv, og alle de andre familiene i Hemlock Street? Denne ler jeg mer trillrundt av hvert eneste år. Den er så morsom. Absolutt en av mine mange favoritter. 

THE FAMILY MAN

En amerikansk dramakomedie og eventyrfilm fra 2000 med Nicholas Cage i hovedrollen. Filmen handler om Jack Campbell, som for 14 år siden sto på flyplassen sammen med sin kjæreste Kate. Jack skulle til London for å studere ved en prestisjefylt skole, mens Kate måtte bli igjen. Men de hadde en plan, og den handlet om dem to. Sammen. For livet. Slik gikk det ikke. I dag er Jack en meget velsituert Wall Street-megler, en ungkar som setter pris på den glamorøse tilværelsen bestående av gourmet-middager, kvinner plukket fra øverste hylle og et bekymringsløst privatliv. Jacks ene drivkraft er å tjene mer penger. Kate er et fjernt minne fra en annen tid, om en annen Jack. Det er julaften, og Jacks firma står foran en gigantisk fusjon som vil snu opp ned på hele finansmarkedet om to dager. Julaften eller ei, Jack jobber sent. Han velger å spasere hjem fra kontoret, men får en opplevelse på veien han ikke hadde forestilt seg. En truende situasjon i en butikk utvikler seg til å minne om et ran. En ung fattig gategutt retter pistolen mot Jack når han blander seg. Situasjonen ender uten vold, men Jack prøver å overbevise den unge mannen om at han må snu på livet sitt. "Alle ønsker noe her i livet", presiserer Jack, men når han selv får spørsmålet i retur svarer han at han har alt han trenger. En tabbe, skal det vise seg. Jack drar alene hjem til sin svindyre leilighet på Manhattan, legger seg for å sove og våkner opp til julefeiring. Et helt annet sted.

Livet hans er med ett snudd på hodet. Han våkner opp sammen med Kate. Han har to barn han aldri har sett før, han har hund, og den lille familien bor i et forstadsområde til New York City, i et slitent gammelt hus i New Jersey. Jack får panikk, setter seg i bilen (som ikke har det minste til felles med Ferrarien han mente han eide) og råkjører inn til byen. I boligblokken er det ingen som kjenner ham igjen. På kontoret er det ingen som kjenner ham igjen. Utenfor kontorbygningen kommer Ferrarien hans susende, med gårsdagens unge ransmann bak rattet. "Du bragte dette på deg selv, Jack", sier han, forteller at dette må han finne ut av på egen hånd, og gir ham en liten bjelle og sparker ham ut av bilen. Dypt forvirret må Jack finne tilbake til sitt nye og fullstendig fremmede hjem, sin fremmede familie, fremmede vennekrets og ganske annerledes arbeidsplass. Det er bare Jack selv som ser at alt er galt. For omgivelsene har han i alle år vært den gode ektemann, den gode far, den gode venn og arbeidskollega. 13 år i hans liv er slettet over natten og erstattet med 13 år han må prøve å nøste opp så godt han kan, alt mens omgivelsene ikke skjønner hvorfor han oppfører seg så rart... Jeg husker første gang jeg så denne filmen. Jeg visste ikke om jeg skulle gråte eller le. Det er i hvert fall en veldig morsom film, som jeg tror vil passe godt inn i denne koselige juletiden.

THE FAMILY STONE

En amerikansk dramakomedie fra 2005 med blant andre Sarah Jessica Parker, Luke Wilson og Rachel McAdams i hovedrollene. Dette er historien om familien Stone, og deres årlige julefeiring. I år kommer familiens eldste sønn Everett hjem med sin nye kjæreste Meredith Morton, som skal presenteres for både foreldre og søsken. Den bohemske familien tar imot sin gjest; en knalltøff forretningskvinne fra New York med skreddersydde drakter, oppsatt hår og diskret sminke, med en blanding av både forlegenhet, forvirring og fiendskap. Før julehelgen er omme, vil gamle forhold rakne og nye formes, hemmeligheter blir avslørt, og familien Stone vil samles gjennom sin eksepsjonelle kapasitet for kjærlighet og varme... Dette er også en av favorittene mine. Jeg ler og gråter om hverandre hver eneste gang jeg ser den. Absolutt en film jeg vil anbefale videre. 

HOME ALONE

En amerikansk komedie fra 1990 med Macaulay Culkin i hovedrollen som Kevin McCallister. Dagen etter en familiekrangel, blir åtteåringen ved en feil etterlatt hjemme da familien reiser på juleferie. Dette er første gang han ikke har noen voksne å forholde seg til, og han utnytter muligheten til å sove i foreldrenes store seng, og en rekke andre ting han ellers ikke får lov til. Men han oppdager at det også finnes ulemper med å være hjemme alene. For eksempel synes han det er skummelt å måtte gå ned i kjelleren alene. De to forbrukerne Marv og Harry, oppdager at huset til familien McCallister tilsynelatende står tomt i julen. De forsøker å bryte seg inn for å tømme huset for verdisaker. Kevin oppdager de to innbruddstyvene, og setter opp en rekke særdeles kreative feller for å hindre dem i å stjele familiens eiendeler. Bandittene blir til flutt tatt til fange av politiet, blodige og forslåtte etter brutale møter med Kevins feller... En klassiker jeg aldri går lei av. 

Håper du fant noen fine julefilmer som du og familien kan kose dere med i julen. Nå skal jeg hive meg i dusjen før jeg tusler ned til bussholdeplassen for atter en ny dag på jobb. 

 • Dato: 04.12.2017
 • Tid: 09:00
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 2

Serietips til en iskald dag 20.11.2017

Unnskyld språket, men fy faen så kaldt det har blitt. Gradestokken viste hele -7°C på det kaldeste i dag. Brr! Så siden det er skikkelig innevær, og mange helt sikkert velger sofaen framfor å valse rundt utendørs, tenkte jeg at jeg kunne komme med noen fine serietips. 

For min egen del blir det ikke mye serietitting i dag. Jeg har nemlig installert meg på soverommet, hvor jeg holder på å rydde i skuffene under sengen. Jeg kan ikke akkurat si det er morsomt, men jeg får i det minste ryddet i klærne mine. Samtidig får jeg også planlagt antrekk som jeg kan bruke både på bursdagen til Lars og på Humorgallaen vi skal på om to uker. Så kanskje det ikke vær så dumt å rydde i skuffene likevel. Etterpå blir det mer klesvask, ettersom vi ikke rakk å vaske alt innen dagen var omme i går. Heldigvis er ikke skittentøyskurven overfylt lenger, men jeg tenker det er like greit å bare få det gjort. Så slipper jeg å tenke mer på det denne uken. 

♥ Sherlock: En moderne versjon av historien om den berømte detektiven Sherlock Holmes og hans legevenn Dr. Watson. Jeg bare elsker denne serien! Her er episodene veldig lange. Jeg mener å huske at hver episode er på 90 minutter. Det er nok derfor det kun er tre episoder i hver sesong. Til nå er det bare laget fire sesonger, og den femte er forventet i 2019 en gang. Enn så lenge er det bare å kose seg til de sesongene som er tilgjengelige. Alle sesongene ligger ute på Netflix. Nyt! 

♥ Doctor Foster: Denne serien tok meg med storm da sesong 1 hadde premiere for to år siden. Jeg har foreløpig ikke kommet lenger enn til sesong 2, men hver episode byr på mye spenning, så er du glad i drama er dette absolutt en serie for deg. Serien handler om Doktor Gemma Foster, hun lever lykkelig sammen med ektemannen Simon og deres sønn, inntil hun får mistanke om at Simon er utro. I stedet for å konfrontere han med det, velger hun å finne ut av hans hemmeligheter på egenhånd, og avsløringene ryster henne helt inn til margen. Den første sesongen er tilgjengelig på Netflix. 

♥ The Crown: Dette er kanskje en av mine nye favorittserier. Serien handler om Dronning Elisabeth II av Storbritannia, og hennes liv som tronarving, storesøster, mor og monark. Dette er en dramaserie, så den er overhode ikke like kjedelig som jeg kanskje får den til å høres ut. Selv venter jeg på sesong 2, som har premiere nå i desember, og gleder meg som et lite barn til det. Så jeg har mye å glede meg til framover. Den første sesongen er tilgjengelig på Netflix. 

Broen: En deilig Dansk-Svensk krimserie som venter på sin fjerde og siste sesong, som har premiere 1. nyttårsdag 2018. Serien handler om politietterforskeren Saga Norén fra Malmö, og tar for seg flere krimgåter. I den første sesongen blir en person funnet drept på Øresundsbroen, på grensen mellom Sverige og Danmark. Men det som først ser ut til å være et mord, viser seg snart å være noe mer. Den første sesongen er tilgjengelig på Netflix. 

 

 • Dato: 20.11.2017
 • Tid: 18:30
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 0

En film for tøffinger 03.11.2017

Hei på dere! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra jobb, og mens fredagens pizzadeig står til heving på kjøkkenbenken, tenkte jeg å sette igang en ny runde med filmtips til helgen. Høres det bra ut? Denne er fra 2012, så det kan nok hende at du allerede har sett den, hvis ikke anbefaler jeg deg å sette av et par timer de neste dagene til å gjøre det. 

-The Impossible-

Basert på historien til en familie som overlevde en av vår tids største naturkatastrofer, møter vi Maria (Naomi Watts), Henry (Evan McGregor) og deres tre sønner. De drar på juleferie til Thailand og ser fram til noen idylliske, rolige dager i paradis. Om morgenen 2. juledag, når familien slapper av ved bassenget etter å ha feiret jul dagen før, høres et forferdelig brøl fra jorden indre. Maria stivner av frykt når hun ser en enorm vegg av vann rase over hotellområdet og rett mot henne. Så blir alt svart..

Maria og deres eldste sønn Lucas blir separert fra de andre. I tillegg blir Marias bein alvorlig skadet. En kamp for å overleve starter. Henry på den annen side, ber Thomas passe på minstemann Simon, mens han selv begynner å lete etter Maria. 

Filmen er laget på en så realistisk måte at du blir sittende å gape og gråte om hverandre. Det var flere ganger jeg satt med en vond klump i magen. Jeg hadde virkelig så vondt i hele kroppen, og strigråt gjennom hele filmen. Det er ingen vil om at naturkatastrofer er grusomme, og det klarer The impossible å skildre veldig godt. Dette er virkelig en trist, fin, inspirerende og storslagen film. Kos deg!

Filmen kan ses på Netflix, og traileren finner du HER. Jeg tar også veldig gjerne imot deres filmtips <3

 • Dato: 03.11.2017
 • Tid: 17:00
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 1

Filmtips: Corps Bride 13.10.2017

Hei på dere, og riktig god HELG! Tenk, da var fredagen endelig her. Hurra! I dag tenkte jeg å komme med en ny filmanbefaling, og nå som det nærmer seg Halloween, synes jeg det kunne være moro å dele en av mine Halloween-favoritter med dere. Det er vel i utgangspunktet ikke en Halloween-film, men fordi den inneholder mange Halloween-inspirerte figurer, kunne den like godt vært det. Jeg kan med en gang si at det er en musikal, så om du elsker å bli underholdt av nydelig musikk på en kald høstkveld, er dette absolutt en film for deg.

Før helgen kan starte ordentlig for min del, må jeg gjennomføre de gjenværende postkursene. I hvert fall så mange jeg klarer. Samtidig må jeg også rydde og vaske leiligheten, for som kjent er fredager vår faste rydde- og vaskedag. Først når dette er overstått, kan jeg lene meg tilbake og ta dagen med ro. Men det blir nok ingen sein kveld på meg i dag, fordi i morgen er det tilbake på jobb, og da trenger jeg all den energi jeg kan få. Så her blir nok planen å legge seg relativt tidlig, slik at jeg blir ordentlig uthvilt til i morgen. 

- Corps Bride - 

Victor og Victoria skal gifte seg, selv om de aldri har møtt hverandre før. Det er selvsagt foreldrene deres som synes dette virker fornuftig. Foreldrene til Victor er sosiale strebere med mye penger og ingen klasse. Victoria sine foreldre deriomot, har mye klasse, men ingen penger. De har aldri sett den store verdien i Victoria, men hun kan være returbilletten til øverste trinn på den sosiale rangstigen. Nye penger er også penger, tross alt. Derfor aksepterer de at Victoria kan inngå ekteskap med Victor. 

Mot alle odds virker det som om Victor og Victoria kan være skapt for hverandre. Under bryllupsgjennomgangen, snubler imidlertid Victor grundig i ekteskapsløftene. Så setter han uforskyldt fyr på sin kommende svigermors kjole. Han får beskjed av presten om å holde seg unna til han kan teksten ordentlig. En ydmyket Victor vandrer inn i den mørke skogen rundt landsbyen. Alene klarer han utmerket å deklamere løftene sine. Han setter til og med gifteringen på en trerot. Men det er ingen rot. Fra bakken stiger et lik av en vakker kvinne kledd i en fillete brudekjole, og hun har Victorias giftering på fingeren. Victor har intetanende lovet seg bort til Corps Bride. 

Helt siden hun ble myrdet på bryllupsnatten, har sønderknuste Corps Bride ventet på at brudgommen skulle komme og kreve hennes hånd. Hjertet har for lengst stanset, men hun har ikke gitt opp å lete etter ekte kjærlighet, og en ektemann å dele evigheten med. Victor blir tatt med til De dødes land, mens Victoria venter uten håp i De levendes land. Istedenfor å hjelpe datteren med å finne Victor, arrangerer foreldrene hennes et nytt bryllup. Brudgommen er en adelsmann som merkelig nok er på riktig sted til riktig tid for å be om Victorias hånd. Mens Corps Bride tviholder på Victor, må han finne veien ut av De dødes land og tilbake til sitt livs kjærlighet. 

Filmen kan ses på Neflix, og traileren finner du HER

 • Dato: 13.10.2017
 • Tid: 15:00
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 0

Serieanbefaling: Game of Thrones 26.06.2017Game of Thones har helt siden Vg1 vært en av mine absolutt favoritt-TV-serier. Jeg vet ikke hva som gjorde at jeg ble revet med av den, men etter jeg så den aller første episoden, klarte jeg ikke å legge den fra meg. Nå sitter jeg som de aller fleste andre Game of Thrones-fans og venter på sesong 8, som har premiere 17. juli, og jeg klarer ikke vente. Jeg har ikke lyst til å fortelle veldig mye av handlingsforløpet, ettersom alle som ser på Game of Thrones ikke har sett ferdig alt, så derfor kommer jeg bare til å forholde meg til den første sesongen. Kort fortalt er Game of Thrones en HBO-serie, som tar for seg historien til syv adelsfamilier. Disse kjemper om makten i det mytiske landet Westeros, hvor store deler av handlingen finner sted. I motsetning til vår verden, er ikke sommer og vinter sesongbetont, men kan vare i årevis. I tillegg eksisterer magi og overnaturlige skapninger. Eksempelvis drager. Verden er veldig tydelig inspirert av middelalderen og spesielt rosekrigene - den periodevise borgerkrigstilstanden i England mellom 1455 og 1487. Jeg kan med hånden på hjertet fortelle at du kommer til å elske denne serien.
 


- Game of Thrones - 

For mange hundre år siden, bestod det mytiske landet Westeros av syv uavhengige kongedømmer. Nå er alle samlet under én trone og styres fra Kings Landing. På tronen sitter kong Robert Baratheon, etter å ha avtronet den tidligere kongen Aerys Targaryen. Ved sine sider har han dronning Cersei Lannister og hans høyre hånd John Arryn. Da John Arryn brått dør, besøker Robert sin gamle slagkamerat Eddard Stark i Winterfell, med hensikt om å la Eddard inntre stillingen som hans nye høyre hånd. Eddard misliker tilbudet, men velger likevel å godta. 
 


 

Samtidig oppstår en potensiell trussel på et annet østlig kontinent. Den avsatte kongen Aerys var i en slekt som påsto å ha drageblod i årene, og giftet derfor søster med bror for å ikke blande sitt edle blod med alminnelige mennesker. Etter at han og hans sønn Rhaegar ble drept i avsettelsen, ble hans to resterende barn, Viserys og Deanerys, nødt til å flykte i eksil. Den nå voksne Viserys, ønsker hevn over alle som forrådte hans familie, og gifter bort sin 13 år gamle søster til krigshøvdingen Khal Drago av det nomadiske hestefolket Dothraki, mot løfte om militær støtte for å invadere Westeros. 
 


Langt mot nord i Westeros ligger Castle Black, hovedtårnet langs den store ismuren som beskytter menneskeheten mot de legendariske The Others. En fremmed  stamme som nesten ødela hele verden for tusenvis av år siden. Selv om ingen siden har sett The Others, er ismuren bemannet av et brorskap kalt The Nights Watch, som holder evig vakt. I tillegg til undertoner av opprør og krig i Westeros, og en hevnlysten "drage" i de østlige kontinentene, ulmer også en overnaturlig fare i nord bak den gigantiske ismuren.. Den spennende traileren til sesong 1 kan du se HER.

 • Dato: 26.06.2017
 • Tid: 12:40
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 0

Filmtips: Just My Luck 19.05.2017

Hei og fin fredag! Tenk at det er fredag allerede. Jeg skjønner virkelig ikke hvor tiden har blitt av. Denne uken har gått så fort, og rarere er det at vi snart er halvveis gjennom 2017. Hva skjer med det liksom? Jeg føler at året på mange måter nettopp har startet jeg. Haha! Som jeg skrev i går, skal jeg oppover til pappa i helgen for å øvelseskjøre litt, så om ikke lenge burde jeg finne fram den søte lille kofferten min og pakke det jeg trenger å ha med meg. For da slipper jeg å stresse med det rett før jeg drar. Det er så deilig med alt man får gjort på forhånd. ♥I dag har jeg nok en gang funnet fram en romantisk komedie til dere. Perfekt som underholdning på en litt dårlig dag. Første gang jeg så filmen, gikk jeg vel i 7.klasse tror jeg. Det er i hvert fall utrolig lenge siden. I hovedrollene finner vi blant andre Lindsay Lohan og kjekkasen Chris Pine, som også er kjent for rollen som Captain James T. Kirk i Star Trek-filmene, som dere også burde få med dere om dere ikke allerede har sett dem. 
 


 

- Just My Luck - 

Ashley Albright er verdens heldigste kvinne, en person som altfor lett har fått glede av alt det gode livet har å by på. Hun kan velge et tilfeldig lodd og vinne førstepremien når som helst. I New York, verdens travleste by, trenger hun aldri å vente på en taxi. Hun har en fabelaktig jobb i et prestisjetungt reklamebyrå. Alt går Ashleys vei, og nå har hun fått en suveren mulighet til å fremme karrieren sin; Hun skal arrangere et maskeradeball på Manhattan for platemogulen Damon Phillips og selskapet hans. Jake, på den annen side, er rammet av uflaks. Alltid. Det regner bestandig fra skyene som henger over han, buksene hans truer alltid med å revne, og han jobber som toalettvasker i en bowlinghall. Men selv et bombardement av katastrofer kan ikke slukke Jakes drømmer. Han tror mulighetene vil by seg når han han oppdager rockebandet McFly. Hvis Jake bare kan holde uflaksen sin på avstand en eneste kveld, kan han snike seg inn på maskeradeballet og gi McFlys CD til musikkgiganten Damon Phillips. 
 Denne kvelden der drømmer kan bli oppfylt eller knust, fører skjebnen Ashley og Jake sammen på dansegulvet. De opplever en umiddelbar kjemi og deler et kyss som slår gnister - og med det ene kysset bytter deres respektive hell og uhell plass. Plutselig revner kjolen til Ashley, hælen på skoen hennes brekker. Hellet ser ut til å ha tatt slutt. Jake, i hastverket med å nå Phillips før han forlater festen, ender med å redde platemongulens liv, og med det får han sjansen til å oppfylle drømmene sine. 
 Når Ashley desperat forsøker å gjenvinne hellet hun alltid har tatt for gitt, begynner hun å innse at  det ikke nødvendigvis er det å ha flaks, men det du gjør med flaksen, som teller. Og hennes beste håp om frelse ligger i den mannen som holder nøklene til hennes overraskende nye tilværelse.. Den morsomme traileren kan du se HER

 • Dato: 19.05.2017
 • Tid: 12:40
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 0

Perfekt til neste jentekveld 05.05.2017

God morgen og riktig fin fredag! Nå skal det bli deilig med helg. Er det noen som skal kose seg i kveld? Det skal jeg, men først skal jeg nyte det fine sommerværet. Jeg vet det ikke er sommer helt ennå, men i dag er det varmt. Hele 15°C viser det på vær-appen min, og varmere skal det bli. Så nå krysser vi fingrene for at det holder seg like fint framover, og ikke plutselig snur til å bli snø igjen. Nei, det har jeg fått nok av. Nå kan snø og alt som heter kaldt vær bare gå å legge seg. Vi trenger ikke mer vinter i år. Jeg vil ha sommer. I dag har jeg en morsom liten romantisk komedie å anbefale dere. Perfekt som underholdning til neste jentekveld! Jeg fant den på Netflix for noen år tilbake og har vært forelsket i den helt siden. Derfor håper jeg at den vil glede dere like mye som den har gledet meg. I hovedrollene finner vi blant andre Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine og Mark Ruffalo, aka Hulken - som det skal sies at jeg hadde et aldri så lite crush på. Men det er lenge siden!
 Rumor has it... Sarah Huttinger kan trygt kalles ubesluttsom og søkende. Hun har sagt ja til å gifte seg med kjæresten sin Jeff, men aner ikke om hun egner seg for ekteskap. Karrieren hennes kunne også sett bedre ut. Hun er skribent i New York Times, men er ikke i den mest livlige avdelingen; hun skriver nekrologer. Bare for å gjøre sinnsstemningen sin enda mer dyster, drar Sarah hjem til familien i Los Angeles hvor lillesøster Anne skal gifte seg. 
 Sarah misliker ikke familien, men hun føler seg ikke hjemme i deres verden fylt med tenniskamper og sprudlende humør under evig solskinn. Dette besøket skal imidlertid forandre på alt. Gjennom bestemoren Chaterine, får Sarah vite at hun kanskje kan være resultatet av et sidesprang moren hadde før hun giftet seg. Pluss at historien visst nok skal være selveste inspirasjonen for boken og filmen Mrs. Robinson
 Sarah må til bunns i historien for å få ro i sjelen. Hun oppsøker derfor IT-millionæren Beau Burroughs, mannen som kanskje kan være hennes biologiske far. Han som kan ha forført både mor og bestemor. Møtet med Beau ender opp med å forandre Sarahs liv, men ikke slik hun hadde tenkt.. Den fantastiske traileren kan du se HER
 


 

 • Dato: 05.05.2017
 • Tid: 10:00
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 0

13 reasons why 03.05.2017

Helt siden Netflix-serien 13 reasons why ble lansert i slutten av mars, har jeg bare fått høre negative ting om den. Mest av alt for måten serien skildrer og nesten glorifiserer selvmord på. I utgangspunktet hadde jeg egentlig ikke tenkt til å se serien i det hele tatt, men fordi den har fått så mye oppmerksomhet, tenkte jeg at det var på tide å danne meg mine egne meninger om denne dagsaktuelle TV-serien. Så i dag har jeg brukt flere timer av dagen min på å sette meg inn i handlingen av 13 reasons why.

Først må jeg si at jeg på ingen måte synes det er en dårlig serie. Jeg blir revet med fra første øyeblikk, og senere interessert i å høre mer om hvorfor hovedpersonen Hannah Baker valgte å ta sitt eget liv. Det skal sies at jeg ikke har sett alle episodene ennå, men det er ikke langt unna. Så langt synes jeg serien gjør godt i å ta opp temaer som åpner for debatt. Temaer som mobbing, selvmord og voldtekt. Personlig føler jeg at jeg har fått et helt nytt perspektiv på mobbing, sammenlignet med det jeg har lært om mobbing på skolen opp gjennom. Sett ut ifra at en større mobbesak ofte kan starte med noe som tilsynelatende virker veldig uskyldig. Som for eksempel da Justin tok det bildet av Hannah før de kysset ved sklien, og kompisen hans bestemte seg for å sende det til alle på skolen dagen etter. Ting jeg i dag ser er verdt å gi rom for ettertanke. 

Har du ikke sett 13 reasons why ennå, kan jeg kort fortelle at serien i all hovedsak handler om den 17 år gamle Hannah Baker, som tar sitt eget liv etter å ha blitt mobbet og utestengt. Hun etterlater seg 13 kassettopptak, hvor av hvert av dem er ment for personer hun selv mener er skyld i at hun nå er død. I den første episoden mottar en gutt ved navn Clay Jensen en pakke med disse 13 kassettopptakene i posten sammen med et kart, og han blir da den andre viktige hovedkarakteren, da det er gjennom han vi får høre Hannahs historie. 


 

#13reasonswhy #Netflix #Mobbing #Selvmord

 • Dato: 03.05.2017
 • Tid: 14:30
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 1

Filmanbefaling #1 - Jentefilmer 24.03.2017

Jeg, som de aller fleste andre jenter, elsket å se på jentefilmer da jeg var liten. Jeg fikk aldri nok. Det var drama fra ende til annen. I dag derimot, ser jeg ikke helt hvorfor jeg hadde en så stor interesse av å se på slike filmer, da alle i utgangspunktet forteller den samme historien. Noe som for meg kan bli ganske kjedelig i lengden. Så på mange måter er jeg glad for at jeg har endret smak på filmsjangere. Men her er i hvert fall tre av mine topp ti jentefilmer som jeg pleide å se på, og hvis du er like glad i jentefilmer som det jeg var, er jeg veldig sikker på at dette er tre godbiter du kommer til å elske.


 

SO UNDERCOVER

FBI ansetter den unge Molly Morris (Miley Cyrus) for at hun skal jobbe undercover på et college for å beskytte datteren til en mafiafyr. Det er ingen lett oppgave, for den ellers så tøffe unge privatetterforskeren må forvandle seg til en raffinert og sofistikert universitetsjente. Med flere mistenkte på blokka, oppdager Molly at ikke alle er som de utgir seg for å være, inkludert henne selv.

THE HOUSE BUNNY

Shelley (Anna Faris) lever et bekymringsløst liv inntil en av hennes rivaler får henne kastet ut av Playboy Mansion. Uten noe sted å dra tar skjebnen henne med seg til jentene i studentforeningen Zeta Alpha Zeta. De syv sosialt hjelpeløse jentene trenger Shelleys hjelp for å beholde studentforeningen sin og huset de nå frykter skal bli overtatt av jentene i Phil Lota Mu-gruppen. Shelley lærer jentene om sminke og menn, mens hun selv lærer noe om å danne sin egen individualitet og personlighet. Sammen lærer jentene at det viktigste rett og slett er å være seg selv.

WILD CHILD

Den 16 år gamle Poppy (Emma Roberts) er en selvopptatt bortskjemt jente som lever et liv på solsiden i Los Angeles. Hun har fri tilgang på kredittkort og er alltid omgitt av et entourage, men til tross for dette er hun misfornøyd med sin familiesituasjon. Og det gir hun høylytt uttrykk for. Etter en spøk som gikk for langt, har hennes far fått nok og sender henne derfor til en engelsk internatskole. I en ny verden med strenge regler, strengt skolepersonale og obligatorisk lacrosse-spill, er hun på dyp grunn. Og de engelske jentene finner seg ikke i hennes bortskjemte oppførsel. Under oppsyn av skolens rektor, Mrs. Kingsley og blant en ny gruppe venner, innser Poppy at hennes tidligere dårlige oppførsel ikke fører henne dit hun vil. Men selv om hun i større grad må oppføre seg som en flink pike, går hun ikke av veien for å utfordre skolens regler.
 • Dato: 24.03.2017
 • Tid: 15:53
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 2

Gossip Girl 14.03.2017

Etter å ha sett første episode av Gossip Girl på TV i går, fikk jeg plutselig lyst til å se hele serien på nytt igjen. Så jeg klikket meg inn på Netflix og fortsatte videre på episode 2 der. Det skal sies at jeg ikke har kommet særlig langt ennå, jeg er bare på episode 5 i den første sesongen. Jeg kunne sikkert sett flere episoder, men til forskjell fra før, er jeg litt mer rastløs og klarer av den grunn ikke å sitte stille like lenge. Men i dag har jeg tenkt å fortsette der slapp, og forhåpentligvis klarer jeg å benke meg foran skjermen i fem episoder til. Foreløpig har jeg ikke satt meg noe mål om når jeg ønsker å bli ferdig med de seks sesongene, for i løpet av de kommende månedene er det sesongpremiere på flere av TV-seriene jeg følger med på: For eksempel Pretty Little Liars, House of Cards og Game of Thrones. Da sier det seg selv at Gossip Girl vil bli nedprioritert, men det er fullt mulig at jeg bruker den serien som noe å se på når jeg ikke har noe annet å se på. Eller i ventetiden mellom nye episoder av de andre seriene. Her jeg sitter i dag, er det en god stund siden sist jeg så Gossip Girl. I hvert fall de første sesongene, de har jeg ikke sett siden jeg gikk på barneskolen. Jeg husker selvfølgelig den røde tråden, hvem som blir sammen med hvem, hvem som gjør det slutt med hvem, og alt av drama og intriger rundt det. Men det er selvfølgelig ting jeg ikke husker også, og det er disse tingene som får det til å bli gøy og se det på nytt igjen. 

 

 • Dato: 14.03.2017
 • Tid: 12:52
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 0

Beauty and the Beast 19.01.2017

Heisann og hoppsann dere! I dag tenkte jeg at jeg skulle smelle opp en aldri så liten filmanbefaling. For det har jo blitt evigheter siden det og. Filmen jeg tenkte å starte med, er den kommende kinofilmen Beauty and the Beast, med Emma Watson og Dan Stevens i hovedrollene som Belle og Prins Adam (Beast). Grunnen til dette er at Skjønnheten og Udyret er den vakreste kjærlighetshistorien jeg vet om, og det at det har blitt laget en ny spillefilm basert på tegnefilmen fra 1991, gjør at hjertet mitt pumper som aldri før. Filmen sies å ha premiere 17. mars, en dato jeg allerede har notert ned i kalenderen. Ja, for så mye gleder jeg meg faktisk. 

Jeg regner med at de aller fleste av dere har sett tegnefilmen og kjenner til historien ganske godt fra før, og nettopp derfor kommer jeg ikke til å bruke så mye tid på å fortelle hva den handler om. Men i korte trekk får vi da altså møte Belle, en smart, vakker og selvstendig ung kvinne som blir tatt til fange av Udyret i hans slott. Til tross for sin frykt, blir hun venn med slottets magiske ansatte og lærer seg etter hvert å se forbi Udyrets forferdelige ytre, og oppdager det gode hjertet til den sanne prinsen innenfor. Alle jenter har hver sin favoritt blant Disney-prinsessene, og min er åpenbart Belle. Ikke bare fordi jeg beundret hennes gule, vakre kjole da jeg var liten, men fordi hun er den eneste av alle Disney-prinsessene jeg vet om som faktisk viser at ekte kjærlighet ikke alltid oppstår ved første blikk. Ikke minst at et individs skjønnhet kommer fra innsiden og ikke fra utsiden. Noe jeg mener relaterer bedre til hvordan ting faktisk foregår i virkeligheten, enn noen annen Disney-prinsesse-fortelling.

Men over til traileren. Ja, for før filmen dukker opp på lerretet, er traileren faktisk det eneste vi har å vurdere filmen ut ifra. Jeg synes den er dritkul, og føler derfor at det er litt kjipt at jeg må vente en god stund til før jeg kan se den. Men hva er det man sier, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Og noe jeg synes er veldig fint med den nye filmen, er at den ivaretar filmmusikken fra originalen. Skal si det brakte tilbake mange minner. 

 • Dato: 19.01.2017
 • Tid: 20:30
 • Kategori: TV og Film
 • Kommentarer: 1

Om meg

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 21 år gammel og lever livets glade dager sammen med kjæresten min i Spikkestad. Her inne kan du lese om mitt liv - åpent og ærlig.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no