SKREVET AV RAGNFRID LIND-JENSSEN

Morgenfugl


30.06.2017, 15:10


Tro det eller ei, men i dag var denne jenta ute av sengen allerede klokken 07:00. Jeg vet ikke hvorfor jeg plutselig fikk det for meg å stå opp så tidlig, men etter Lars hadde dratt på jobb, fristet det ikke å legge seg til å sove igjen. Så da sto jeg like gjerne opp. Det angrer jeg ikke på, for i løpet av de timene jeg har vært våken, har jeg rukket å se ferdig den nye sesongen av Orange is the new Black, jeg har vasket og ryddet leiligheten, satt på en ny klesvask. Jeg har til og med gått en liten tur i området. Hvor deilig er ikke det? Jeg har ikke helt tenkt ut hva jeg skal bruke resten av dagen min på, men det kunne vært deilig å bare slappe av noen timer på sofaen og lese videre i boken jeg holder på med. Så får vi se hva dagen byr på når Lars kommer hjem. I morgen er planen og dra til Oslo for å møte Miriam og Diana. Jeg tenkte det var på tide å tilbringe litt tid med de, siden det er flere måneder siden sist jeg så dem. Slik jeg har forstått det, savner de meg veldig, så jeg tror de kommer til å bli utrolig glade for å se storesøsteren sin igjen. Det vet jeg i hvert fall at jeg kommer til å bli. 


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 


 

 • Publisert: 30.06.2017, 15:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • Hvorfor er det så vanskelig for meg, men så enkelt for andre?


  29.06.2017, 16:00   


   

  Om en uke fra i dag, er det akkurat fire måneder siden jeg ble arbeidsledig. Jeg har med andre ord sittet hjemme og søkt på jobber i snart 13 uker. Jeg har bare fått avslag, og nå begynner hjernen min å gå tom for ideer. Samtidig begynner jeg å bli sprø av å ikke komme noen vei. Hvorfor skal dette være så vanskelig for meg, men så tilsynelatende enkelt for andre? Når jeg snakker med venner, virker det som om de fikk jobb på sitt andre forsøk, mens her sitter jeg og har helt sikkert sendt ut over 100 jobbsøknader, uten å få et eneste ja. Jeg lurer ofte på hva som kan være tilfellet. Har jeg uflaks, er det dårlig timing, eller ser rett og slett ikke daglig leder på søknaden min i det hele tatt? Sistnevnte er kanskje det jeg frykter mest. 

  Jeg forsøker å finne mot, og kjempe videre - ikke gi opp. Uansett hvor håpløst ting virker, men det er langt ifra enkelt. Det er utallige ganger jeg har grått, vært frustrert og sint, fordi jeg ikke forstår hvorfor det skal ta så grusomt lang tid. Hvorfor jeg ikke blir sett. Jeg trodde helt ærlig at jeg skulle klare å få meg en jobb i løpet av den første måneden, men akkurat slik ble det ikke. Noen mener jeg har bedre sjanse til høsten, rundt midten av august, og det kan godt være, men jeg har ikke nok penger stående på konto til å vente fram til da. Det er harde fakta, men det er virkeligheten min. 

  Akkurat nå ønsker jeg ingenting annet enn å få en god nyhet, sånn at livet forhåpentligvis kan bli mer som normalt igjen. Jeg orker ikke lenger å sitte hjemme og føle meg usynlig. Det er så deprimerende, og jeg graver meg selv ned i jorda av det. Jeg trenger stabilitet og rutiner, ikke minst en følelse av at jeg lever. For når sant skal sies, kan jeg ikke si at jeg har følt på det de siste månedene. Det er som jeg skrev i går, jeg føler meg stuck. 

  #Jobb #Arbeidsledig #Frustrert #Sint #Usynlig #Avslag #Håpløst #Uflaks 

 • Publisert: 29.06.2017, 16:00
 • Kategori: Aktuelt
 • 4 kommentarer
 • Mind blowing


  28.06.2017, 14:10


  Hei solstråler! Nå har jeg nettopp sett ferdig den aller siste episoden av Pretty Little Liars. Herregud for en overraskende og twisted avslutning. Jeg sitter fremdeles og måper. Jeg har ikke lyst til å røpe noe, siden det er mange som helt sikkert ikke har sett episoden ennå, men herregud. Jeg tror ikke hjernen min helt har klart å fordøye informasjonen den nettopp har fått. Avslutningen ble så totalt annerledes enn hva jeg hadde sett for meg. Plutselig dukker det opp en helt ny karakter, som egentlig er veldig sentral, men som du ikke har hørt om før, og som utrolig nok har vært foran nesen din nesten hele tiden. Wow! Jeg har ikke ord. Du må nesten se episoden selv for å skjønne hva jeg snakker om. Det er så mind blowing. Men nok om Pretty Little Liars.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Etter Lars har kommet hjem fra jobb, er planen å dra ned til Drammen for å levere ut jobbsøknader. Vi har printet ut en ny bunke. Denne gangen med en litt mer utfyllende søknad, i håp om å få en fisk på kroken. Hvis ikke jeg får noe napp denne gangen heller, vet jeg ikke lenger. Jeg føler at jeg har gjort alt. Jeg har søkt på Gud vet hvor mange stillinger, jeg har tatt til meg råd fra venner og bekjente og gjort de tingene de har tipset meg om, og masse masse mer. Hadde det ikke vært for at jeg er så sta, tror jeg at jeg hadde gitt opp. Rett og slett fordi jeg opplever å ikke komme noen vei. Jeg føler meg stuck, og det er det aller siste jeg ønsker.

 • Publisert: 28.06.2017, 14:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • 4 ting jeg blir ordentlig provosert av


  27.06.2017, 17:40   

  1. Ungdommer som snuser, røyker og drikker alkohol før de har fylt 18 år. Jeg har aldri forstått hvorfor ungdommen har en trang til å eksperimentere med snus, røyk og alkohol før de har fylt 18 år, for selv tenker jeg at det må være en grunn til at det ikke er lov til å kjøpe verken tobakk eller alkohol før du har fylt nettopp 18 år. Greit at det virker spennende, men likevel, hva er årsaken til at de gjør det? Skyldes det drikkepress, eller er det et bevisst valg hver og enkelt ungdom foretar seg? Jeg forstår det ikke. Hva skjedde med å respektere de reglene og normene vi har her i landet? Selv er jeg i hvert fall veldig glad for at jeg ventet med å utforske denne verden fram til jeg var gammel nok. Ikke minst moden nok til å forstå konsekvensene et hvert rusmiddel kunne medføre. 

  2. Mennesker som ikke aksepterer, eller respekterer mennesker som er ulike dem selv. Det kan være mennesker med ulike politiske syn, ulike religiøse syn, ulik seksualitet og legning. Mennesker som kommer fra forskjellige land og har ulike kulturelle bakgrunner. Mennesker med forskjellige meninger om hvordan man skal være og ikke være. Jeg ser ikke hvorfor man må hate og kritisere hverandre, bare fordi man er forskjellige. Kan ikke alle bare være venner? I det minste være mot andre, slik du ønsker at andre skal være mot deg. Det er også viktig å vite at respekt ikke er noe du bare får, men noe du må gjøre deg fortjent til. Så hvis du ønsker å bli respektert for den du er, må du også respektere andre for hvem de er. 


   

  3. Foreldre som mye heller setter barna sine foran en TV- / PC-skjerm, istedenfor å tvinge de ut å leke. Da jeg var liten var ikke hverdagen, eller livet for den saks skyld, preget av Internett. Jeg tror ikke jeg visste hva Internett var før jeg var 10-11 år gammel. TV var heller ikke noe man viet tiden sin til før klokken 18.00 på kvelden, da Barne TV gikk. Jeg husker at jeg og søstrene mine ofte ble tvunget ut i hagen for å leke, selv om vi ikke ville. Uansett vær. Fordi mamma og pappa hadde ting de skulle gjøre; husarbeid, etc. Kjedet vi oss, vel, da fikk vi høre at det var sunt å kjede seg, og så måtte man bare være kreativ og bruke fantasien for å finne på noe. Og sånn var det. Det høres sikkert veldig brutalt ut, men det skapte flere minner og mer glede enn en TV og Internett noen gang har gjort for min del. Så til alle småbarnsforeldre, foreldre generelt, vær snill å tving ungene deres ut. La de leke og bli møkkete. La de måtte finne på noe å gjøre på egenhånd. De trenger det og det er sunt for de.

  4. Mennesker som ikke møter til avtalt tid. Hvis man har en avtale om å møtes et sted klokken 15:00, møter man ikke opp 15:10, eller 15:20. Man møter gjerne opp fem minutter før avtalt tid. Om ikke kan det faktisk hende at jeg går og finner på noe annet, for det er faktisk begrenset hvor lenge jeg gidder å vente på noen. Saken blir selvfølgelig en annen om du får beskjed om at vedkommende du skal møte blir sen, men da kan du i det minste gjøre noe annet i mellomtiden, istedenfor å stå rett opp og ned og vente som en annen idiot. Jeg vet også at jeg ikke er alene om å mene akkurat dette, så ha det i bakhodet neste gang dere har en avtale om å møte noen til et gitt klokkeslett. 


   

  Det var fire punkter jeg blir ordentlig provosert av, og som tapper meg for mye energi. 
  Kanskje du har noen punkter å tilføye listen.

 • Publisert: 27.06.2017, 17:40
 • Kategori: All about me
 • 1 kommentarer
 • Uken som gikk


  26.06.2017, 19:20


  Ukens høydepunkt... I tillegg til å få tilbake tingene mine, har det absolutt vært et høydepunkt å få litt flere klær i klesskapet. Som jeg sier veldig ofte, trenger jeg å fornye hele klesskapet mitt, så hver gang jeg får noe nytt blir jeg ordentlig glad. Det mener jeg virkelig, for det er ikke ofte jeg kjøper nye klær. 

  Ukens nedtur... Det som virkelig gjorde meg nedfor denne uken, var å få beskjeden om at jeg ikke kunne hente tingene mine på tirsdagen likevel. Jeg hadde gledet meg så forferdelig mye til å endelig få tilbake tingene jeg hadde savnet helt siden januar. Så at jeg måtte vente to dager ekstra på å få de igjen, gjorde skikkelig vondt. Jeg venter fremdeles på de to harddiskene mine da, men det får så være. De hastet ikke like mye som alt det andre. 

  Ukens sang... Denne uken har jeg faktisk ikke hørt så mye på musikk, men jeg har smålig begynt å få sansen for Lady Gagas Million Reasons, som jeg helt tilfeldig satt og hørte på her om dagen. Jeg tror jeg aldri har tenkt så mye over hvor vakker den egentlig er, selv om jeg helt sikkert har hørt den et par hundre ganger.


   

  Ukens glede... Det som ga meg mest glede denne uken, var uten tvil å få tilbake kameraet mitt. Jeg husker at jeg lo, smilte og hoppet rundt da jeg tok de første bildene etter jeg ladet batteriet. Det var så gøy å høre klikklyden kameraet laget. Mest fordi jeg forbinder den lyden med mange minner og mye kos. 

  Ukens tanke... Siden jeg har fått veldig mange avslag på jobbsøknader i det siste, har jeg forsøkt å tenkte positivt. Dette for å klare og holde meg gående, istedenfor å rive meg selv ned. Som jeg veldig ofte gjør når jeg opplever at ting ikke går så bra. Jeg kan ikke si at det har hjulpet i den grad jeg vil at det skal, men jeg prøver i hvert fall. Og jeg fikk definitivt litt mer energi etter jeg fikk tilbake tingene mine. Så akkurat det tror jeg har løftet meg mye denne uken.

  Akkurat nå... I øyeblikket er vi i full gang med å lage middag, etter en liten tur på Biltema. Lars hadde uheldigvis klart å kjøpe feil vindusviskere til bilen da vi var der på lørdagen, så da var vi å byttet de i dag. Tror han synes det var veldig deilig å bytte ut de gamle med noen nye, for vinduet ble veldig mye renere igjen.

 • Publisert: 26.06.2017, 19:20
 • Kategori: Q&A
 • 0 kommentarer
 • Serieanbefaling: Game of Thrones


  26.06.2017, 12:40
  Game of Thones har helt siden Vg1 vært en av mine absolutt favoritt-TV-serier. Jeg vet ikke hva som gjorde at jeg ble revet med av den, men etter jeg så den aller første episoden, klarte jeg ikke å legge den fra meg. Nå sitter jeg som de aller fleste andre Game of Thrones-fans og venter på sesong 8, som har premiere 17. juli, og jeg klarer ikke vente. Jeg har ikke lyst til å fortelle veldig mye av handlingsforløpet, ettersom alle som ser på Game of Thrones ikke har sett ferdig alt, så derfor kommer jeg bare til å forholde meg til den første sesongen. Kort fortalt er Game of Thrones en HBO-serie, som tar for seg historien til syv adelsfamilier. Disse kjemper om makten i det mytiske landet Westeros, hvor store deler av handlingen finner sted. I motsetning til vår verden, er ikke sommer og vinter sesongbetont, men kan vare i årevis. I tillegg eksisterer magi og overnaturlige skapninger. Eksempelvis drager. Verden er veldig tydelig inspirert av middelalderen og spesielt rosekrigene - den periodevise borgerkrigstilstanden i England mellom 1455 og 1487. Jeg kan med hånden på hjertet fortelle at du kommer til å elske denne serien.
   


  - Game of Thrones - 

  For mange hundre år siden, bestod det mytiske landet Westeros av syv uavhengige kongedømmer. Nå er alle samlet under én trone og styres fra Kings Landing. På tronen sitter kong Robert Baratheon, etter å ha avtronet den tidligere kongen Aerys Targaryen. Ved sine sider har han dronning Cersei Lannister og hans høyre hånd John Arryn. Da John Arryn brått dør, besøker Robert sin gamle slagkamerat Eddard Stark i Winterfell, med hensikt om å la Eddard inntre stillingen som hans nye høyre hånd. Eddard misliker tilbudet, men velger likevel å godta. 
   


   

  Samtidig oppstår en potensiell trussel på et annet østlig kontinent. Den avsatte kongen Aerys var i en slekt som påsto å ha drageblod i årene, og giftet derfor søster med bror for å ikke blande sitt edle blod med alminnelige mennesker. Etter at han og hans sønn Rhaegar ble drept i avsettelsen, ble hans to resterende barn, Viserys og Deanerys, nødt til å flykte i eksil. Den nå voksne Viserys, ønsker hevn over alle som forrådte hans familie, og gifter bort sin 13 år gamle søster til krigshøvdingen Khal Drago av det nomadiske hestefolket Dothraki, mot løfte om militær støtte for å invadere Westeros. 
   


  Langt mot nord i Westeros ligger Castle Black, hovedtårnet langs den store ismuren som beskytter menneskeheten mot de legendariske The Others. En fremmed  stamme som nesten ødela hele verden for tusenvis av år siden. Selv om ingen siden har sett The Others, er ismuren bemannet av et brorskap kalt The Nights Watch, som holder evig vakt. I tillegg til undertoner av opprør og krig i Westeros, og en hevnlysten "drage" i de østlige kontinentene, ulmer også en overnaturlig fare i nord bak den gigantiske ismuren.. Den spennende traileren til sesong 1 kan du se HER.

 • Publisert: 26.06.2017, 12:40
 • Kategori: TV og Film
 • 0 kommentarer
 • En rolig søndag


  25.06.2017, 17:00


  Hei fine solstråler. Jeg håper dere har hatt en fin helg så langt. Selv har jeg en ganske rolig søndag, uten spesielt mye å gjøre. Det er faktisk bare klesvask som står på dagens bucket list. Så i dag vaskes det klær for harde livet. Haha! Ellers har pappa dratt. Han dro vel omkring 13.00-tiden, husker jeg rett. Så nå er det bare meg og Lars her igjen. Om ikke lenge skal vi i butikken en liten tur, for av alle ting, har vi klart å glemme og handle middag til i dag. Vi to altså.


  Senere i kveld er planen å kose seg foran TV-en til den siste episoden av Genius. Tenk at det er sesongfinale allerede. Disse 10 ukene har virkelig gått fort.


   

  I morgen er det tilbake til den kjedelige jobbsøkingen, som har pågått i det som virker som en evighet nå. Jeg håper virkelig at jeg har bedre lykke med meg denne uken, og at jeg klarer å holde motet oppe. Som jeg skrev forrige uke, blir jeg mer sliten av å sitte hjemme for hver dag som går. Så det må skje noe snart. Jeg klarer ikke flere måneder til med ingenting å gjøre. Det går bare ikke. Det funker ikke for meg. Ikke på noen som helst måte. 


   

  Facebook HER - Instagram HER - Snapchat HER 

 • Publisert: 25.06.2017, 17:00
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 1 kommentarer
 • Ordentlig helgekos


  24.06.2017, 21:20   

  Hei alle sammen! Har dere hatt en fantastisk lørdag så langt? Her har det bare vært sol og fint vær hele dagen, så jeg skal ikke klage. Mmm! Istedenfor å gjøre som planlagt, tok vi turen innover til Oslo i stedet. Pappa måtte dessuten møte Øyvår for å overlevere noe lommepenger, i tillegg til å hjelpe onkel med noe greier, så da var det like greit å bare dra dit. Før vi møtte Øyvår, gikk turen til Storo storsenter og herregud så stort det senteret har blitt. Man kan jo nesten gå seg vill der. Sånn helt seriøst. Det var så totalt annerledes fra det jeg kan huske at det var da jeg var liten, og det er vel kanskje en ting jeg burde nevne; jeg har ikke vært på Storo storsenter siden før det ble bygget om. Den gangen det het storO shoppingsenter, noe jeg husker veldig godt på grunn av den jævlig svære O-en på skiltet deres. Haha! Back to topic. På senteret stakk jeg innom Cubus først, hvor jeg plukket ut tre helt fabelaktige overdeler, en shorts, tre truser og en pakke med sokker. I tillegg til et par solbriller og en solkrem som kom med på kjøpet. Deretter til H&M, hvor jeg fikk tak i en skikkelig kosete og luftig sommerbukse. Den ser jeg for meg at jeg kommer til å bruke mye. Etter det bar vel egentlig turen videre. Da pappa fikk gitt Øyvår de lommepengene hun skulle ha, kjørte vi tilbake mot Spikkestad, men tok oss en liten spisepause på Losen bortpå Sætre. Skal si det var godt med en pizza ute i så fint vær. Gud som jeg koste meg.  • Publisert: 24.06.2017, 21:20
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • Lykkerus og overnattingsbesøk


  23.06.2017, 14:29   

  Det går ikke an å beskrive lykkerusen jeg sitter med i dag. Alt føles bare så bra, selv om jeg har fått nok et nytt avslag på en jobbsøknad. Det føles ut som om verden min plutselig ble mye bedre av å få tilbake kameraet mitt. Jeg kan med hånden på hjertet fortelle at jeg ikke har gjort noe annet enn å knipse bilder etter jeg ble ferdig med å rydde og vaske leiligheten i dag. Det føles bare så utrolig godt å kunne gjøre det jeg liker aller best igjen. Wee! Senere i dag er det planlagt at pappa skal komme. Han skal nemlig sove over denne helgen, i forbindelse med at Øyvår skal være i Oslo på grunn av VG-lista. Samtidig gidder han ikke bruke masse penger på å overnatte på hotell. Which makes sense. Så da skal jeg kose meg masse med pappa i helgen. Han har blant annet nevnt at vi kan ta oss en tur innom Gulskogen kjøpesenter i morgen, for å handle litt flere klær til meg. Det er jo hyggelig. Ellers har jeg smålige planer om å starte på den nye sesongen av Orange is the new Black. Det skal bli spennende å se hva nytt som skjer i denne sesongen. Jeg har lest flere steder at den har blitt slaktet og fått terningkast 3 og sånt, men jeg likte alle de forrige sesongene såpass godt at jeg ikke tror denne vil være spesielt dårligere. Eller?

 • Publisert: 23.06.2017, 14:29
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • En gledens dag


  22.06.2017, 18:40   

  Fy faen så utrolig deilig det er å endelig ha tingene mine tilbake. Det vil si alt utenom de to harddiskene mine, men likevel. Gud så deilig! Det er så deilig å føle at dette går mot en slutt, at ting skjer, at jeg snart kan begynne å puste igjen. Nei, nå er jeg glad. Dere skulle sett meg da jeg fikk se igjen kameraet mitt. Jeg begynte nesten å gråte av glede. Av alle ting, tror jeg at kameraet er det jeg har savnet aller mest. For som jeg skrev i mandagens innlegg, er det som en liten baby for meg; ekstremt dyrebar. Så nå skal dere ikke se bort ifra at det blir masse fine bilder på bloggen framover. Utenom å hente tingene mine, har jeg egentlig ikke gjort så veldig mye i dag. Når jeg kom hjem var det egentlig bare å skrive en handleliste over ting vi trengte til middagen, og så var det rett på butikken. Akkurat nå slapper jeg av hjemme sammen med Lars, til Vinterveiens helter på National Geografic. En realityserie som handler om bilberging i Norge. Ellers har vi planer om å legge oss litt tidlig i dag, siden Lars har hatt to sinnsykt lange dager på jobb. I går jobbet han liksom til klokken var 03.00. Så jeg skjønner veldig godt at han er rimelig kake i dag. Dessuten kan det være greit å legge seg litt tidlig kjenner jeg, for jeg er nokså sliten jeg og, selv om jeg ikke er like kake som det Lars er.

 • Publisert: 22.06.2017, 18:40
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • Jeg vet ikke


  21.06.2017, 16:40


  Hei dere! I dag føles hodet mitt veldig tomt. Akkurat som om det ikke finnes en eneste tanke der oppe. Kanskje jeg bare er sliten av stresset jeg har følt på de siste månedene? Jeg vet ikke. Samtidig merker jeg at for hver dag som går, blir jeg mer sliten av å sitte hjemme. Sliten av å ikke ha en verdens dritt å gjøre med dagene mine, utenom å søke på jobber. Jeg blir så sprø av det. Heldigvis har jeg et par fine dager i vente, men jeg føler at jeg trenger flere. Særlig nå som jeg trenger å ha hodet på rett sted. Det skal visst ikke være enkelt dette voksenlivet. Akkurat nå føler jeg for å slappe av, selv om det kanskje ikke er det lureste å gjøre. Jeg er bare sliten. Sliten av alt. Sliten av å ikke komme meg noen vei. Sliten av å føle meg stuck. Jeg håper jeg ser lyset i tunnelen snart, det håper jeg virkelig.

   

 • Publisert: 21.06.2017, 16:40
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • Questions & Answers


  20.06.2017, 20:00


  Hvorfor er det noen andre som har tingene dine?
  Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle dere hvorfor, ikke minst hvem som har tingene mine, men det kan jeg dessverre ikke. Ikke akkurat nå. Kanskje jeg får lov når saken har fått en formell og ordentlig konklusjon, men foreløpig må jeg holde det for meg selv.

  Det virker som du går gjennom mye vanskelig akkurat nå, hvordan har du det egentlig?
  Tusen takk som spør. Det er sant som du sier, jeg går gjennom mye vanskelig om dagen. Det har vært noen utrolig tøffe seks måneder. Først starter året med sjokkerende nyheter og konflikter på hjemmefronten, så flytter jeg hjemmefra midt oppi dette. Samtidig blir jeg fratatt tingene mine, av grunner jeg som sagt ikke kan fortelle. Senere blir jeg arbeidsledig og må begynne å søke etter en ny jobb. En prosess som ikke har vært den enkleste. Jeg sitter som dere alle vet fremdeles arbeidsledig. Men legger jeg alt det vanskelige til side, har jeg det egentlig ganske bra. Selv om jeg ikke alltid gir uttrykk for det.

  Har du noe kontakt med Melissa lenger?
  Ja, selvfølgelig har jeg det. Melissa er jo bestevennen min. Vi snakket faktisk sammen senest i dag. Vi savner hverandre veldig mye, men når man bor så langt unna hverandre, som vi to gjør, er det ikke rart at man snakker mindre med hverandre enn det man pleide å gjøre før. Før vi startet på ungdomsskolen, bodde vi liksom 2-3 minutter unna hverandre. Det var bare for meg å ta på meg et par sko og gå bittelitt, så var jeg framme hos Melissa. Nå er det i hvert fall 3 timer reisevei mellom oss. Samtidig har vi vært ganske opptatte med hver våre ting, men vi håper på å finne tid til hverandre i løpet av sommeren. Det må vi gjøre, for nå er det nesten ett år siden sist vi så hverandre.


  Har du noen planer for sommerferien?
  I år er faktisk det første året hvor jeg ikke har planlagt en sommerferie. Jeg føler jeg har hatt nok fri, for å si det sånn. Nå er jeg mer lysten på å få meg en jobb og begynne å jobbe, ha noe å fordrive dagene mine med. Jeg vet at Lars har bedt om å få ferie den første uken i august, hva vi kommer til å gjøre da, aner jeg ikke. Ellers har vi egentlig bare bestemt oss for å utnytte helgene til å reise rundt og gjøre ting. Kort fortalt har jeg ingen direkte planer for sommerferien.

  Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?
  Helt ærlig? Aner ikke. Mye kan skje på 10 år. Jeg håper i det minste at jeg er lykkelig, og at jeg er tilfreds med det jeg har klart å oppnå. At jeg har en bra jobb, som jeg trives i. Jeg håper også at jeg tjener bra med penger, og har råd til å skjemme meg selv bort. Er jeg i et forhold, har jeg kanskje fått barn. Jeg håper i hvert fall at jeg innen da har fått reist litt rundt i verden, og at jeg ikke bare har holdt meg hjemme i Norge. Jeg har så lyst til å oppleve verden.

  Hva irriterer deg mest?
  Oi! Det var en vanskelig en. Jeg irriterer meg over så mye rart jeg. Blant annet dører som står åpne. Jeg hater når dører ikke er lukket. De er jo der for en grunn. Andre ting som irriterer meg, er uryddige omgivelser. Hvis ikke det er ryddig rundt meg, så klikker jeg. Jeg bare hater rot. Det er noe av det verste jeg vet. Så hvis det er rotete rundt meg, blir jeg fort rastløs etter å gjøre noe med det. Ikke nok med det, men jeg blir også veldig irritert om jeg ikke får til ting. Jeg liker jo å føle meg selvstendig, så når jeg ikke klarer å gjøre forskjellige ting, og i utgangspunktet trenger hjelp av andre, blir jeg skikkelig irritert på meg selv.

  Hvor lenge har du og Lars vært sammen?
  Jeg og Lars har vært sammen i litt over 1 år, eller 1 år 2 måneder og 30 dager for å være eksakt.


   

  Sa ikke du at du skulle bruke dette året på å ta deg lappen eller noe?
  Jo, jeg hadde planer om det. Jeg hadde vel sikkert vært på god vei også, hadde det ikke vært for at jeg ble arbeidsledig. Uten penger kommer man dessverre ikke langt her i livet. I hvert fall ikke om du ønsker deg lappen. Fram til nå har jeg hatt 10 kjøretimer, mer har jeg ikke hatt råd til. Så da må drømmen om lappen ligge på vent til jeg får meg jobb og pengene begynner å rulle inn på kontoen igjen. Det er kjedelig, men sånn er det bare.

  Har du følt på noe hjemmelengsel siden du flyttet hjemmefra?
  Utrolig nok, nei. Jeg elsker å bo for meg selv. Men det er fremdeles veldig rart å ikke ha Miriam og Diana rundt meg i hverdagen lenger. De pleide alltid å buse inn på rommet mitt med ting de ønsket å snakke med meg om, eller bare et stort smil om munnen og masse latter. Nå har jeg ikke sett de på mange måneder, så jeg savner de fryktelig. Håper jeg får mulighet til å være med de litt snart. Det hadde varmet storesøsterhjertet mitt veldig mye. Huff! Jeg kjenner jeg får en klump i halsen bare av å snakke om det.

  Hvordan er det å bo i Spikkestad?
  Å bo i Spikkestad, er litt som å være tilbake på Rjukan. Det er stille og rolig her, og man må nesten vite hvor folk pleier å være for å i det hele tatt oppdage folk. Det er iallefall det jeg har på følelsen av. Jeg føler at Spikkestad er et sted hvor tiden går litt mer i mitt tempo, enn hva det gjorde i Oslo. Her kan jeg liksom slappe litt mer av, hvis dere skjønner hva jeg mener. Sjelen får liksom mer ro. Det liker jeg. Nei, jeg trives skikkelig her altså.

 • Publisert: 20.06.2017, 20:00
 • Kategori: Q&A
 • 0 kommentarer
 • Nok en ny skuffelse


  20.06.2017, 14:10   

  Gud som jeg gledet meg til i dag. Dagen jeg skulle få tilbake tingene mine. Men hva er det som skjer? Jo, jeg får en telefon fra hun jeg snakket med forrige uke, og hva er det hun forteller meg? At hun dessverre ikke har tid til å gi meg tingene mine i dag likevel, fordi det dukket opp noe på jobben. Hva faen er det for noe tull? Her har jeg gått og gledet meg som et lite barn til å få tilbake tingene mine, som jeg har ventet på og mast etter i et halvt år, også skjer det jeg fryktet mest; nok en ny skuffelse. Så da foreslo hun et nytt møte på torsdag til samme tid. Jeg kunne selvfølgelig ikke annet enn å si ja til det. Jeg vil jo veldig gjerne ha tilbake tingene mine. Nei, huff! Dette var absolutt ingen god nyhet. Siden jeg allerede var ute av døren, og egentlig godt på vei til Oslo, tenkte jeg at det var like greit å bruke den ledige tiden jeg nå hadde på å dra til politistasjonen og fikse meg nytt pass. Det var tross alt en av de tingene jeg måtte få gjort uansett. Så da er endelig det i boks. Så slipper jeg å tenke på det noe mer. Akkurat nå sitter jeg og skriver en Q&A jeg tenkte jeg skulle publisere senere i dag. Kanskje i morgen. Jeg synes bare det var så utrolig lenge siden sist jeg laget et slikt innlegg, at jeg tenkte det kunne være moro å svare på nye ting dere lurer på. For eksempel hvorfor noen andre har tingene mine. Det er fremdeles åpent for å legge igjen spørsmål i kommentarfeltet, så hvis det er noe du lurer på, er det bare å spørre i vei.

 • Publisert: 20.06.2017, 14:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • En lang og slitsom periode


  19.06.2017, 15:40


   


   

  En ny uke, og mange nye muligheter. Håper jeg. Vi krysser i hvert fall fingrene for det. Dagen min startet ganske sent i dag, da jeg sov fram til Lars ringte meg klokken 12.30. I utgangspunktet var det meningen at jeg skulle stå opp klokken 09.00, så jeg blant annet kunne bruke dagen på å dra til politistasjonen og fikse meg nytt pass, men sånn ble det ikke. Istedenfor ble jeg liggende under dynen til nærmere 13.30. Hehe. Siden dagen ikke ble akkurat som planlagt, bruker jeg tiden til å sende ut enda flere jobbsøknader. Hittil i dag har jeg vel kanskje sendt ut fem søknader, og flere skal det bli. Yey! I morgen går turen ned til Oslo for å hente tingene mine. Endelig. Jeg kjenner jeg blir utrolig glad bare av tanken på at dette snart er over. At jeg sakte men sikkert kan begynne å senke skuldrene, for dette har virkelig vært en lang og slitsom periode. Det skal bli så godt å kunne føle på en slags normal hverdag igjen, selv om hverdagen egentlig aldri vil bli helt normal. I hvert fall ikke som den en gang pleide å være. Det jeg gleder meg mest til, er å få tilbake kameraet mitt. Gud som jeg har savnet det; den lille babyen min, som jeg pleide å ta med meg overalt. Men det skal bli godt å i det hele tatt bare få ting tilbake. Jeg trenger å ikke tenke på det mer.

 • Publisert: 19.06.2017, 15:40
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • En fin dag med fine folk


  17.06.2017, 21:40   

  Fy fader så fantastisk denne lørdagen har vært. Bare knallvær. I dag tok vi oss turen til EKT Rideskole på Ekeberg, for å kose oss der sammen med søsteren, svogeren og nevøen til Lars. Vi tenkte at det var på tide å komme oss ut litt, siden vi for det meste holder oss hjemme. Det angrer jeg ikke på, for å si det sånn. Jeg har hatt det så koselig; spist is, drukket brus, nytt det fine været, ledd. Mmm, herlig! Mens vi var der, tok vi også en liten runde med minigolf. Gud så moro. Haha! Jeg kunne ikke annet enn å le av reaksjonene nevøen til Lars hadde hver gang Lars ikke traff hullet. Det var en skikkelig god latter og kommentarer som lignet, ?onkel, du tapte.? - på en sånn skikkelig ertende måte. Det må absolutt gjøres igjen en gang. Etter noen veldig koselige timer på Ekeberg, gikk turen videre til Oslo sentrum, hvor vi spiste et herlig måltid sammen på Egon. Jeg må bare gjenta hvor utrolig fint vær det har vært i dag. Jeg tror det var nærmere 26*C på det varmeste. Helt nydelig! Kan vi, vær så snill, få flere slike dager? Etter måltidet på Egon, gikk vi forsåvidt hvert til vårt. Så da gikk turen videre inn på Byporten, hvor vi lette etter en gave å gi til faren til Lars. Vi er nemlig invitert dit i morgen for en skikkelig feiring av bursdagen hans. Selv gleder jeg meg utrolig mye, for det er alltid så hyggelig å være på besøk hos faren og stemoren til Lars. De er så fine og hyggelige mennesker. Nå som vi har kommet oss hjem igjen, går kvelden for det meste til klesvask. Ellers ligger vi egentlig bare i sofaen og tar resten av denne nydelige lørdagskvelden helt  med ro. 

 • Publisert: 17.06.2017, 21:40
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 2 kommentarer
 • Jeg føler meg som et nytt menneske


  16.06.2017, 17:10   

  Etter den harde jobbingen de siste ukene, tenkte jeg at det var på tide med en skikkelig slappe av-dag. Hvor jeg kunne ta det ordentlig med ro, og gjøre de tingene jeg ikke har gitt meg selv tid til i det siste. Dagen startet derfor med en lang og forfriskende dusj, hvor jeg både vasket håret og shavet leggene mine - som jeg helt sikkert ikke har gjort på nærmere tre uker. Så gjett om jeg føler meg som et helt nytt menneske nå. Oh yeah! Jeg trengte virkelig denne dagen. En dag bare for meg, til å ta vare på meg selv. Skulle ønske jeg kunne ta meg tid til flere slike dager. De er så deilige. Ikke minst avslappende, og jeg trenger å slappe av mer. Nå som det er fredag, betyr det at det er tid for å rydde og vaske leiligheten igjen. Denne gangen tror jeg faktisk at jeg venter til Lars kommer hjem, før jeg gidder å bry meg med det. Selv om klokken kan bli ganske mye, men noen ganger det det bare mer motiverende å gjøre husarbeid når man er to om det. Utenom det har jeg egentlig bare planer om å sitte oppslukt i boken jeg leser om dagen. Den er altså så spennende. WHAT, tenker dere nå. Hun som aldri leser bøker. Jeg vet, jeg trodde heller aldri at jeg skulle si noe sånt. Men her sitter jeg likevel. Haha!

   

 • Publisert: 16.06.2017, 17:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • Er det rart jeg blir frustrert?


  15.06.2017, 15:20   

  Jeg snakket med Melissa i dag, om denne uendelig lange jobbsøkingsprosessen min. Akkurat som meg, synes hun også at det er veldig rart at jeg bare får avslag. Hun selv har søkt jobb på en butikk på Rjukan, og ifølge henne skal de riktig nok være ganske positive. Jeg vet også at Sigrid har klart å skaffe seg jobb. Om det var på første forsøk, andre forsøk, tredje forsøk eller fjerde forsøk, det vet jeg ikke. I tillegg hører jeg flere venner får seg jobber. Så det er ikke rart at jeg blir fryktelig frustrert over at det skal ta så lang tid, og samtidig være så utrolig vanskelig. Mest frustrert blir jeg på godt voksne mennesker som påstår det umulig kan være SÅ vanskelig å få seg jobb. Kanskje det var lett da de var unge, men nå er det helt andre tider. I hvert fall om du verken har riktig utdanning eller førerkort, for ikke å snakke om riktig type erfaring. Helt ærlig trodde jeg at 2017 skulle bli mitt år. Året da jeg skulle leve livet og få til ting; bli suksessfull. Akkurat nå ser det veldig dårlig ut. Det føles på mange måter ut som om verden prøver å straffe meg. For hva vet jeg ikke, men det er skikkelig urettferdig. Heldigvis har jeg fått mange gode råd de siste par dagene, av både venner og bekjente. Samt tips til forskjellige steder jeg kan kontakte og sende inn søknader til. Så jeg krysser alle fingre på at jeg får høre noe positivt fra disse. Ifølge Melissa, er sannsynligheten større for at jeg har bedre sjanse til høsten, siden det er da de fleste arbeidsgivere søker nye ansatte, men det er så lenge til høsten. Jeg vet ikke om jeg klarer å vente så lenge. Whæ! 

 • Publisert: 15.06.2017, 15:20
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • Nyhetene jeg lenge har ventet på


  14.06.2017, 16:10   

  I dag er en fin dag. Selv om jeg har flere tusen ting å gjøre, for i dag fikk jeg nyheten jeg lenge har ventet på. Jeg kan endelig komme og hente tingene mine. Ikke alt selvfølgelig, men veldig mye. Slik jeg forstod det, har de bare noen få ting igjen å gjennomgå, så jeg må nok påregne enda en tur til ned til Oslo. Aldri så teit det er, men det går i hvert fall framover og mer enn det kan jeg ikke be om. I dag var det også meningen at pappa skulle ta seg en tur innom, for å hente nøklene til mamma, men jeg har verken hørt eller sett snurten av han, så da tolker jeg det som at han ikke dukker opp. Selv om det hadde vært utrolig deilig å fått de nøklene ut av verden. Ellers kan jeg ikke si at det har skjedd så mye i dag, annet enn at jeg har skrevet jobbsøknader for harde livet. Jeg føler at jeg er så desperat etter å få meg en jobb nå, at jeg trår til med alt jeg har. Jeg håper virkelig at det er noen som ser meg snart, for nå begynner jeg å bli ordentlig tullerusk av dette. Det tar så unødvendig lang tid synes jeg. Det må jo være noen som har behov for mer hjelp, og som trenger flere ansatte? Det kan jo ikke være sånn at alle butikker og bedrifter har det tipp topp? Isåfall er det veldig merkelig.

 • Publisert: 14.06.2017, 16:10
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 2 kommentarer
 • Pupper og andre jenteproblemer


  13.06.2017, 13:00   

  Hei fine jenter. I dag tenkte jeg vi kunne snakke litt om pupper. Som vi alle vet kommer de i alle ulike størrelser og fasonger. Noen har til og med en liten og en stor. Tenk det. Grunnen til at jeg ønsker å ta opp temaet pupper, er fordi det har blitt sommer og at jeg ser flere og flere som hiver BH-en av seg og nyter den befriende følelsen i søte, luftige og behagelige topper. Gud, så misunnelig jeg er på dere jenter som tør å gjøre dette. Dere er utrolig modige. Som mange andre jenter, har jeg dessverre også komplekser med puppene mine. Jeg lider nemlig av sistnevnte om pupper. Noe som gjør at jeg føler meg veldig ukomfortabel uten BH, selv om jeg synes at det er verdens beste følelse å hive av meg BH-en. Jeg er bare så redd for at folk skal peke og le. Heldigvis er ikke størrelsesforskjellen på puppene mine veldig stor, men det at jeg legger merke til det selv, gjør at jeg blir ekstra bevisst på det når jeg er ute blant folk. Ulikt mange andre jenter med kroppskomplekser, nekter jeg å forandre på kroppen min med plastisk kirurgi. Nettopp fordi jeg ikke tør. Dessuten synes jeg at jeg er fin nok som jeg er, sånn i bunn og grunn. Både med og uten sminke. Så jeg ser vel egentlig ikke nødvendigheten. Samtidig har jeg ikke lyst på større pupper, bare noen som er litt mer symmetriske, og det er vel egentlig det.

  Det kan hende at jeg overdramatiserer min opplevelse av det å ha en pupp som er synlig mindre enn den andre, men det finnes andre jenter der ute som lever med den samme problematikken. Jeg vet også veldig godt at flere av disse jentene føler det samme om puppene sine, som jeg gjør om mine. Derfor tenkte jeg at det ikke bare kunne være nyttig for min del, men også for deres del, å dele tanker rundt akkurat dette. Sånn at den neste jenta som sitter og føler på det samme, kan føle seg litt bedre og finere etterpå. Samtidig tenker jeg at pupper er et veldig viktig tema å snakke om, siden det er et så stort samtaleemne mellom oss jenter. Det er så viktig for oss at vi i puberteten erter og mobber hverandre for å; a) være den første til å utvikle pupper, b) være den siste til å utvikle pupper, eller c) være den som utviklet de minste puppene av alle jentene på trinnet. Mange av oss vil nok nekte for dette i voksen alder, men det er dessverre en sannhet.

  Hva er dine tanker om pupper? Del gjerne din historie.
  #Jenter #Pupper #Store #Små #Asymmetriske #Pinlig 

 • Publisert: 13.06.2017, 13:00
 • Kategori: Skjønnhet
 • 3 kommentarer
 • Enkel pastasalat med sukkererter og cherrytomater


  12.06.2017, 20:29


   


   

  Å du deilige mandag, for en lat dag du har vært. I dag sov jeg til langt ut på formiddagen og gikk ikke ut fra soverommet før klokken nesten var halv to. Absolutt ikke planlagt, men Gud så deilig det var. I timene etter jeg sto opp, satt jeg for det meste i sofaen og leste videre i En femte årstid, boken jeg lånte her forleden. For en utrolig spennende bok. Jeg trodde helt ærlig at jeg aldri kom til å bli så oppslukt av en bok igjen. Jeg må virkelig begynne å lese flere bøker. Selv om jeg har hatt en veldig lat dag, føler jeg likevel at jeg har fått gjort mye nyttig i dag. Jeg har blant annet ryddet i bloggarkivet mitt og slettet flere titalls utkast til forskjellige blogginnlegg. Det samme har jeg forsåvidt også gjort med kategorilisten min; lagt alle de publiserte innleggene mine under riktig kategori, og slettet kategorier jeg ikke lenger ønsker å ta i bruk på bloggen. Det føles bare så godt å endelig ha litt struktur og orden på innleggene mine. Ellers har jeg planlagt middager til hele uken sammen med Lars, og i dag forsøkte vi oss på en frisk og enkel pastasalat med sukkererter og cherrytomater. Skal si den levde opp til forventningene sine. Mmm! Dette må jeg lage igjen.


   

  Du trenger - Pastasalat:
  1. 
  300g ferdig kokt og avkjølt pasta penne 2. 5 skiver kokt skinke 3. 50g hvitost i terninger (dette glemte selvfølgelig jeg) 4. 25g sukkererter 5. 100g cerrytomater 6. 3ss olivenolje 7. 1ts kvernet salt 8. 1ts kvernet pepper (9Lett-rømme 10Holyday dipmix)


   

  Slik gjør du - Pastasalat:
  1. 
  Kok pastaen i vann, etter anvisningen bakpå pakken. Tilsett gjerne litt salt i vannet, slik at ikke pastaen klamrer seg fast til hverandre. 2. Hell ut vannet og dryss på litt salt og olivenolje. La pastaen kjøle seg ned. 3. Skjær skinken, osten, sukkerertene og cherrytomatene i biter og tilsett pastaen. 4. Rør rundt og tilsett olivenolje. 5. Smak til med salt og pepper. 6. Tilsett valgfri dressing, selv brukte jeg Holyday dipmix. Utrolig godt!


   

  - Bon Appetit -

 • Publisert: 12.06.2017, 20:29
 • Kategori: Mat
 • 2 kommentarer
 • En effektiv lørdag


  10.06.2017, 17:30   

  Herregud så deilig det er med helg. Endelig et par dager der jeg slipper å være hjemme alene og føle meg ensom og mislykket. Denne lørdagen har gått som smurt. Jeg har brukt tiden godt og har blant annet fått levert 5 av mine 15 søknader til diverse butikker her i Spikkestad og i Røyken. Så jeg er godt igang, noe jeg må si føles supergodt. Jeg har selvfølgelig ikke lyst til å hype meg selv opp så veldig mye, i frykt for å bli skuffet om jeg ikke hører noe, men jeg har absolutt troen på at dette er noe som kommer til å funke. I hvert fall mye bedre enn å sende ut søknader på nett. Ellers har jeg og Lars tatt oss en tur innom markedet de hadde her i dag, hvor vi kom over en stand der det sto en eldre kar og smidde knivblader. Veldig fascinerende å se på egentlig. Det var absolutt noe helt annet enn å se den samme prosessen bli gjort i en video på YouTube. Lars, som er skikkelig interessert i sånt, ble helt revet med. Så jeg er helt sikker på at vi sto der i en halvtime, kanskje til og med lenger enn det. Nå er vi heldigvis hjemme igjen. Jeg tror ikke jeg hadde orket å være mer ute i det sure regnværet. Senere i dag er det duket for en herlig middag, med ovnsbakt tomat med ost og oregano til forrett og biff med ovnsbakte potetbåter, peppersaus og hakkede tomater til hovedrett. Kanskje det også blir en dessert i form av smoothie. En ting er sikkert, jeg kommer til å kose meg kjempemasse i kveld.

 • Publisert: 10.06.2017, 17:30
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 1 kommentarer
 • Ut med venner i kveld


  09.06.2017, 16:00   

  Hei til verdens beste lesere.

  I dag regner det som fyttirakkern her på Spikkestad, men på tross av været skal jeg likevel ut å ha en hyggelig kveld i dag. Jeg har nemlig blitt invitert ut med venner, en mulighet jeg selvfølgelig ikke lot løpe fra meg. Det er jo ikke ofte jeg får slike invitasjoner, så da takker jeg ja til en hver mulighet jeg får til å være sosial med venner. Dessuten er det godt for sjelen å gjøre andre ting iblant. Jeg aner ikke hva kvelden har i vente, men jeg gleder meg og jeg er helt sikker på at det kommer til å bli en veldig morsom og koselig kveld. Fram til da skjer det egentlig ikke så veldig mye. Jeg har nettopp blitt ferdig med den ukentlige rengjøringen av leiligheten, og venter i utgangspunktet på at klokken skal bli 16:30, sånn at jeg kan komme meg ut av døren og spurte opp til toget. Tror ikke det blir så mye gåing i dag, siden det regner så fælt. Før jeg drar burde jeg også få i meg noe mat, sånn at jeg ikke går rundt og er sulten resten av kvelden, så kanskje det er det jeg burde bruke den neste timen på; å spise litt. Ellers må jeg bare fortelle at den boken jeg skrev om i går er kjempespennende. Jeg startet så vidt på den i dag tidlig, og har på mystisk vis blitt skikkelig revet med. Noe som ikke skjer veldig ofte når jeg leser bøker, så jeg gleder meg til å se hvordan historien utvikler seg. Med det sagt ønsker jeg dere en utrolig fin fredag. Jeg håper dere bruker dagen godt og koser dere masse. Klem ♥

 • Publisert: 09.06.2017, 16:00
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 2 kommentarer
 • Et alternativt bibliotek


  08.06.2017, 23:00   

  En spennende ting jeg oppdaget for en liten stund tilbake, er at det står en bokhylle full av bøker ved inngangen til kiwi her i Spikkestad. Først tenkte jeg ikke så mye over det, da det kun var noen få bøker som sto i hyllen, men nå som det nesten er overfylt med bøker, måtte jeg gå bort og ta en titt. På en plakat, plassert i det høyre hjørnet på toppen av bokhyllen, sto det at det bare var å forsyne seg med bøker, så lenge du la dem tilbake da du var ferdig å lese de. Som et slags alternativt bibliotek. Et tilbud jeg egentlig synes er veldig bra, med tanke på at vi ikke har noe bibliotek her. Overraskende til meg å være, plukket jeg ut en bok, som jeg ble veldig nysgjerrig på etter å ha lest innholdsfortegnelsen bakpå. Det er en bok skrevet av Torkil Damhaug, en forfatter jeg aldri har hørt om. Men nå skal det sies at jeg ikke leser så mange bøker heller. Hehe! Målet er å lese den ut i løpet av de neste fire ukene, så det skal bli interessant å se om jeg får det til. Jeg har tross alt aldri klart å lese ut en bok på fire uker før, men en gang må jo være den første.


   

  - En femte årstid - 

  Ann, Victor, Helene, Nicolai. Fire ungdommer som henger sammen. De prøver ut ting, og trår over noen grenser. Noe de ikke burde gjort, var å stenge en klassekamerat inne i kjelleren på den nedlagte fabrikken nede ved elva, der det en gang skjedd en grusom ulykke. Kort tid senere er to av de fire ungdommene dunnes døde, og den tredje forsvunnet. I denne thrilleren møter vi unge mennesker som blir drevet mot det fatale av krefter de ikke forstår. Vi møter en far som vil gjøre alt for å finne sin forsvunne datter. Og vi møter noen av ondskapens ansikter.


   

  Den høres ganske spennende ut, eller hva? Jeg tenkte jeg skulle starte og lese den i morgen, ettersom det er litt i seneste laget til å gå løs på den i kveld. Men for første gang på lenge, gleder jeg meg veldig til å lese en bok. Så dette må være et positivt tegn på et eller annet. Og når vi snakker om positivitet, gjett hva jeg har fått ordnet i dag? Jeg har fått skrevet ut 15 eksemplarer av CV-en min og en åpen jobbsøknad som jeg håper faller i smak hos flere av bedriftene i nærområdet. Neste trekk er nemlig å gå rundt og spørre etter ledige stillinger, så vi krysser alle fingre for at det er en strategi som vil fungere. Gjør det ikke det, nei, da vet jeg ikke. Da tror jeg faktisk at jeg gir opp, for nå orker jeg snart ikke mer av dette. Nei, jeg får krysse fingrene mine.

 • Publisert: 08.06.2017, 23:00
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • Jeg må vente noen uker til


  08.06.2017, 12:20   

  Jeg fikk vite i dag at jeg kunne få tilbake kameraet og PC-en min, men kun det foreløpig. Aller helst ønsker jeg å få tilbake alle tingene mine samtidig, sånn at jeg ikke behøver å tenke noe mer på det, så jeg svarte at jeg ville vente til jeg kunne få tilbake alt sammen. Selv om det betyr at jeg kanskje må vente noen uker til. Men hva er vel noen uker fra eller til når jeg har ventet et halvt år allerede? Hun jeg snakket med i telefonen, sa hun skulle ringe meg igjen neste uke, siden de skulle holde på med mine ting i dag. Hun kunne ikke si noe for sikkert, siden de har andre saker de jobber med også, men hun anslo at det kunne ta to uker før tingene mine var ferdig gjennomgått, kanskje til og med lenger enn det. Huff! Jeg håper bare at jeg kan få tilbake alt før sommeren starter for fullt. Det hadde bare vært utrolig kjekt, sånn at denne frustrerende saken hadde kommet seg ut av verden. For akkurat som med jobbsøkingen, har dette også vært noe som har gnaget veldig på meg. Så jo flere frustrerende ting jeg får blåst av banen, jo lettere føler jeg meg, og jeg trenger å føle meg lettere.

 • Publisert: 08.06.2017, 12:20
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 2 kommentarer
 • Topp 3 steder jeg ønsker å reise


  07.06.2017, 11:40


  Sammenlignet med venner og andre jevnaldrende, har jeg reist utrolig lite i livet mitt. Noe jeg begynner å føle veldig på, for jeg har også veldig lyst til å se og oppleve verden. Samtidig som jeg ønsker å knipse tusenvis av feriebilder, som jeg kan brife med til alle jeg kjenner. Hehe! Nå som jeg har kommet inn i 20-årene og ikke bor hjemme hos foreldrene mine lenger, tenker jeg at det er på tide at jeg setter mine egne reisemål. Helst skulle jeg reist hele Jorden rundt, siden det er så utrolig mange fantastiske steder å reise til, men det er likevel tre steder jeg ønsker å reise til aller mest; New York, London og Paris.


  - New York -

  På film virker New York som den mest fantastiske byen å reise til om man elsker shopping og storbyliv, ettersom det skjer ting hele tiden. Selv tiltrekkes jeg av alt byen har å tilby av attraksjoner og steder å besøke. Eksempelvis Frihetsgudinnen, Central Park, American Museum of Natural History, for ikke å snakke om Times Square. Det er så mange ting å se og gjøre. Jeg kan bare forestille meg hvor koselig det hadde vært å nyte en varm sommerdag i New York. Jeg ser for meg at jeg hadde sett og opplevd ting jeg aldri har gjort før.


  - London -

  London er kanskje en av de byene jeg har hatt mest lyst til å reise til. Aller mest fordi jeg siden barndommen har drømt om å besøke Madame Tussauds. Jeg forestilte meg alltid hvor kult det hadde vært om jeg fikk ta et bilde ved siden av dukken til Miley Cyrus. Men det er ikke bare Madame Tussauds som virker kult med London. Du har London Eye, British Museum, de turistbussene man kan hoppe av og på, og det en hver Harry Potter-fan synes er det absolutt kuleste; Harry Potter museet, og mye mye mer. Så London er soleklart det stedet jeg har lyst til å reise til først, når jeg får spart nok penger til en ordentlig ferie.

  - Paris -

  Paris har jeg egentlig mest lyst til å reise til fordi det har rykte på seg for å være en av de mest romantiske byene, og jeg er litt av en håpløs romantiker. Jeg elsker kjærlighet. Så det er ikke for ingen grunn at jeg storkoser meg til romantiske komedier og romantiske dramaer. Men om jeg først er i Paris, har jeg veldig lyst til å dra og se Eiffeltårnet. Det er et must synes jeg. Man kan liksom ikke reise til Paris uten å ha fått med seg Eiffeltårnet. Det er jo selveste symbolet på Paris slik jeg ser det. I tillegg har jeg også veldig lyst til å besøke steder jeg har sett på film, bare for å ha gjort det og. Jeg tenker at man virkelig må utnytte tiden man er i Paris til å oppleve alt man kan. Det tenker jeg egentlig om alle steder man reiser til, for gjør man ikke noe utenom det vanlige, tror jeg at en reise lett kan bli kjedelig. Og er det noe jeg ikke ønsker, så er det å kjede meg på tur.

   

 • Publisert: 07.06.2017, 11:40
 • Kategori: Reise
 • 0 kommentarer
 • En gladnyhet


  06.06.2017, 20:20
  Endelig har jeg fått på plass det oppgraderte bloggdesignet, og det føles utrolig deilig. Det ser kanskje nytt ut, men det tar utgangspunkt i det jeg hadde tidligere. Jeg har faktisk kun endret på noen få ting. Deriblant fonter, størrelse på bloggen og plasseringen av teksten i innleggene. I utgangspunktet ønsket jeg at det skulle se annerledes ut, men siden jeg var veldig fornøyd med det jeg hadde fra før, tenkte jeg at det var bedre å bygge videre på det. Jeg håper at disse nye endringene vil føre med seg mer inspirasjon og blogg-glede. Dette er tross alt noe jeg har lyst til å holde på med. En annen gladnyhet i dag, aller mest for meg selv egentlig, er at jeg fikk tak i vedkommende som besitter tingene mine. Jeg fikk ikke akkurat noen klar beskjed om når jeg kunne få de tilbake, men de skulle i hvert fall kontakte meg på torsdag for en litt bedre gjennomgang av hvordan ting ligger an per nå. Denne gangen håper jeg virkelig de holder ord, for nå har det gått et halvt år siden de beslagla tingene mine, så det skal sies at lunten min begynner å bli veldig kort.

 • Publisert: 06.06.2017, 20:20
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 2 kommentarer
 • En tredje verdenskrig


  04.06.2017, 18:40


  I går kveld ble London atter en gang rammet av terror. Denne gangen 7 drepte og 48 skadet. Knappe to uker etter terrorangrepet i Manchester. Jeg forstår ikke hva som går av verden i dag. Hva som får mennesker til å handle med vold og andre grusomheter, fordi man har ulike formeninger om politikk, religion og menneskesyn. Jeg klarer ikke å se nødvendigheten. Jeg klarer ikke å se hva godt det skulle føre med seg. Jeg forstår det ikke. Kan ikke verden bare være snill og god? Er det ikke det vi alle ønsker?

  Det er mange som spekulerer i om resultatet av terrorangrepene blir en tredje verdenskrig. Fordi det har vært så mange av dem i løpet av de siste to årene. Selv tør jeg ikke å tenke på en tredje verdenskrig, selv om sannsynligheten er der. Det er jo ikke akkurat til å legge skjul på at det har skjedd mye sjokkerende i verdenspolitikken i det siste.


   

  I kveld holdes minnekonserten for ofrene i Manchester, og til glede for oss andre blir den sendt live på TV. Her i Norge klokken 19:55 på NRK3. Så midt oppi alt det fæle skal jeg, som mange andre nordmenn, kose meg foran TV-boksen i kveld. Selv om det på måter føles feil, for rent egoistisk sett skal jeg bare se på konserten fordi Miley Cyrus er en av de artistene som skal opptre. Ikke fordi jeg genuint bryr meg om det som har skjedd.

  Jeg håper morgendagen byr på helt andre tanker. Jeg orker ikke flere terrorangrep. Heller ikke flere dårlige nyheter. I morgen ønsker jeg skal bli en fin dag. En positiv dag, fylt med glede.

   

 • Publisert: 04.06.2017, 18:40
 • Kategori: Aktuelt
 • 1 kommentarer
 • Det var helt kaos


  03.06.2017, 19:09


  Hei dere! For en fantastisk dag dette har vært. Jeg har fått gjort så mye. Først tok vi turen innom Gulskogen kjøpesenter i Drammen, hvor jeg blant annet kjøpte meg nytt undertøy på Cubus. Gud, så deilig å endelig ha nye truser igjen. Heldigvis var jeg så smart at jeg benyttet meg av 5 for 199 kroner-kampanjen deres. Så nå har jeg fem nye og veldig søte truser i klesskapet mitt. Samtidig fikk jeg også vært innom en bokbutikk, hvor jeg kjøpte en notatbok. For som jeg fortalte dere tidligere denne uken, tenkte jeg at det kunne være bedre om jeg skrev ned alle mine negative tanker og frustrasjoner i en notatbok, heller enn å fortsette og skrive om det på bloggen. Jeg ønsker nemlig at bloggen skal være et sted for positivitet og glede. Det beste kjøpet var likevel mix blenderen, for nå kan jeg endelig lage mine egne smoothier og milkshakes. Mmm!


   

  Etter vi var på Gulskogen, tok vi turen til Røyken sentrum for å dra innom Sport 1, fordi Lars hadde lyst på et par nye sko han kunne bruke på jobb, siden de han har nå er hullete og utslitte, men dessverre hadde de allerede stengt. Noe vi begge syntes var veldig rart, siden klokken bare var rundt 16:00. Det er jo ikke vanlig at butikker stenger så tidlig på lørdager. Det var vel også da det gikk opp for oss at det er pinseaften. Så vi kjøre nærmest som villmenn på vei tilbake til Spikkestad, i håp om at butikken der fremdeles var åpen, for vi hadde ennå ikke handlet mat for helgen. Da den også var stengt, ble vi faktisk litt stresset. Hva skulle vi gjøre nå liksom? Vi måtte jo ha mat.

  Da kom jeg på at de har en søndagsåpen butikk i Bødalen, og at de kanskje hadde åpnet den. Siden det er helligdag. Så da gikk turen videre dit, og flaks som vi hadde var den åpen. De hadde faktisk ikke fått stengt den vanlige butikken deres, fordi det var altfor mange folk som var der. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har sett folk løpe så fort rundt i butikken før. Det var helt kaos. Men på den positive siden, fikk vi i hvert fall handlet mat. Yey! 

  Hva har dere gjort denne travle lørdagen? 

 • Publisert: 03.06.2017, 19:09
 • Kategori: Innkjøp
 • 0 kommentarer
 • Det gjelder å være positiv


  02.06.2017, 17:50


  Som jeg skrev i går, er det slutt på all sutring. Så nå blir det bare positivitet fra meg framover. Det kommer selvfølgelig til å bli utfordrende, men jeg har virkelig troen på at dette vil føre til noe bedre på sikt. Samtidig tror jeg det er bra for meg å endre fokus, begynne å bruke energien min på de tingene som gir meg glede og får meg i godt humør, heller enn å dra meg selv ned i kjelleren.

  Til å begynne med, har jeg laget en liste med mål og ønsker jeg har for tiden framover. Ting jeg etter beste evne skal klare å gjennomføre hver eneste dag, så sagt jeg ikke har festiviteter eller andre avtaler som hindrer meg fra det.

  1. Starte dagen med å skrive en to do-liste med ting jeg ønsker å ha gjort i løpet av dagen.
  2. Bruke de første timene om morgenen på en utendørs gåtur, så jeg får frisket opp både kropp og sinn. 
  3. Notere ned tanker og ideer, så jeg aldri går tom for ting å skrive om. 
  4. Sette av minimum én time til trening, aller helst to, og gjerne til et fast klokkeslett.
  5. Bruke litt av dagen på å lese i en bok.


  Et gammelt bilde fra en regnværsdag som denne - bare fordi jeg ikke hadde noe bedre.
   

  Jeg kommer nok til å legge til flere punkter etter hvert, men foreløpig er det disse punktene jeg skal fokusere på. I tillegg til å bruke den tiden jeg får til overs på å gjøre ting som gir meg mer glede i hverdagen. Når det kommer til bloggingen, har jeg konkludert med at jeg skriver ett innlegg om dagen, og at dette blir publisert mellom 20:00 og 21:00. Jeg tenker nemlig at dersom jeg gjør det sånn, opplever jeg å ikke bare bruke dagene mine foran PC-en. Noe jeg absolutt trenger. 

  Når det er sagt, har dagen i dag gått så det suser. Jeg har endelig fått vasket klær og ryddet i klesskapet mitt, noe jeg må si føles kjempegodt. Jeg har også ryddet og rengjort leiligheten, som er enda en ting det er deilig å ha fått gjort. Nå gjenstår det egentlig bare å gå ut med søppelet, før helgen kan starte for fullt. I morgen er det planlagt å dra rundt til forskjellige bedrifter i nærliggende områder og spørre om de har ledige stillinger å tilby meg, bare for å ha prøvd den strategien også. Jeg har også veldig lyst til å svippe innom Cubus for å shoppe litt undertøy til meg selv, for nå har jeg snart ikke truser igjen. De blir jo så fort utvasket alle sammen. Utenom det har jeg egentlig ingen andre planer for morgendagen.

 • Publisert: 02.06.2017, 17:50
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 1 kommentarer
 • En bedre og skjerpet meg


  01.06.2017, 17:30


  De siste dagene har vært rare. Snakk om total kollaps. Jeg har grått, vært sliten, tenkt utrolig mye på altfor masse, til og med slått av telefonen for å unngå virkeligheten. Viten om at jeg egentlig har tusen ting jeg burde gjort. Deriblant vaske klær og rydde klesskapet, som jeg har hatt massevis av tid til å gjøre. Jeg vet ikke. Det er vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva som surrer rundt i hodet mitt om dagen. Kanskje jeg bare er utslitt av å ha det vanskelig.

  I dag derimot, er en noe bedre dag. Solen skinner, himmelen er blå og fuglene kvitrer for full hals. Egentlig veldig avslappende etter et par depressive dager med mye følelser. I morgen håper jeg at jeg våkner til en bedre, og mer skjerpet meg. En som bruker energien sin på å gjøre noe fornuftig, framfor å være lat og synes synd på seg selv. Som jeg nå ser at jeg har brukt i overkant mye tid på de siste månedene.


   

  Fra og med i morgen, er det slutt på alt som heter sutring. Det har jeg bestemt meg for. Nå trenger jeg å fokusere på ting som gjør meg glad, selv om jeg er midt i en frustrerende og slitsom jobbsøkingsprosess. Jeg skal begynne å bli mer positiv, stå opp tidligere, på sikt bare gjøre mer ut av dagene mine. Så kan jeg heller investere i en notatbok og skrible ned de mindre interessante temaene der istedet. Hvem vet, kanskje det hjelper - å få struktur på tankene.

  Senere i dag skal jeg hjelpe Øyvår med forberedingen til muntlig eksamen. Hun har kommet opp i historie og har fått temaet 2. verdenskrig. Så jeg forstår veldig godt hvorfor hun har spurt om hjelp. Jeg husker selv min muntlige eksamen i 10.klasse. Det var ikke akkurat en dans på roser. Selv kom jeg også opp i historie, men jeg fikk da, i motsetning til Øyvår, Den kalde krigen som tema. Som jeg husker at jeg syntes var ganske vanskelig. Så all heder og ære til dere som har bestått muntlig eksamen i historie med toppkarakter.


   

  Akkurat nå er det tid for middag her hjemme, og i dag er det hjemmelaget pizza som står på menyen. Ikke det sunneste alternativet vi kunne gått for, men i dag orket vi rett og slett ikke å styre med noe mer krevende enn det. Noen ganger er det greiere å bare gjøre det enkelt for seg selv. Når det er sagt, skal jeg ta resten av dagen med ro og lade opp til morgendagen. Som skal bli så annerledes på så mange måter. Håper jeg.

 • Publisert: 01.06.2017, 17:30
 • Kategori: Hverdagsliv
 • 0 kommentarer
 • hits