hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

En overraskelse 10.07.2017

Etter tre dager borte fra bloggen, er jeg endelig klar for å si hei til verden igjen. Uten at jeg egentlig vet hva jeg ønsker å fortelle dere. Jeg liker bare ikke å være borte for lenge av gangen uten å gi lyd fra meg. Plutselig er det noen som begynner å stille spørsmål ved det, og de spørsmålene er jeg ikke klar for å svare på. Mens jeg har vært borte, har jeg hatt tid til å tenke på hvordan jeg vil at bloggen skal være. Blant annet har jeg skrevet en liste med ting jeg ønsker å fylle de forskjellige dagene i uken med. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å fortelle, for jeg vil heller at det kommer som en overraskelse. Men det kommer til å bli bra, det kan jeg love.


 

UKEN SOM GIKK

Ukens høydepunkt... På lørdag, etter jeg og Lars kom hjem fra en hyggelig handletur, bestemte vi oss for å ligge i sofaen og kose oss til en film. Men det ble ikke bare én film, det ble tre; først Wonder Woman, så Kong: Skull Island og til slutt The Legend of Tarzan. Herregud som jeg koste meg. Det er tross alt ikke så ofte jeg ser på film lenger. I tillegg til filmkos, hadde vi kjøpt inn mye frukt til helgen, så istedenfor en tradisjonell middagstallerken, gomlet vi i oss en hel fruktsalat hver. Mmm! Absolutt en kveld jeg kunne gjentatt flere ganger. 

Ukens nedtur... På lørdag kveld fikk jeg nok et nytt avslag på en av mine mange jobbsøknader. Jeg vet ikke hvorfor det fremdeles kommer som et sjokk på meg når jeg får et avslag, ettersom jeg har fått så sinnssykt mange allerede, men det gjør det. Det stikker like mye i hjertet hver gang. I det miste lot jeg det ikke ødelegge helgen min, men det var definitivt en nedtur. 

Ukens sang... Har dere hørt den nye låten til Kesha? Den er altså så nydelig. Det finnes nesten ikke ord som klarer å beskrive hvor vakker jeg synes den er. Det er nesten litt utrolig å tenke på at det er fem år siden sist hun ga ut ny musikk, så da jeg fikk høre Praying, begynte hjertet mitt virkelig å pumpe. Jeg fikk gåsehud. For min del gjør musikkvideoen låten mye sterkere. Så har du ikke sett musikkvideoen, burde du klikke deg ut av bloggen min og se den med en gang. 

Ukens glede... På søndag utforsket vi enda en ny oppskrift; hjemmelagede boller med eggekrem. En oppskrift jeg faktisk har planer om å dele med dere på fredag, om ikke det blir på torsdag. Jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Uansett, det var utrolig gøy. Endelig kan jeg lage boller liksom. Yey! Nå mangler det bare å kjøpe et vaffeljern og få oppskriften på farmors vafler, så kan jeg begynne å lage det også. For det har jeg faktisk veldig lyst til. Haha! 

Ukens tanke... Denne uken har jeg faktisk ikke gått rundt og tenkt på så veldig mye. Jeg prøver faktisk å tenke minst mulig nå om dagen, fordi alle tanker jeg har stort sett er negative. Så da prøver jeg å distrahere meg selv fra å tenke, for eksempel ved å bryne hjernen min på forskjellige oppgaver jeg har her hjemme, eller på å søke etter jobber. Jeg er nemlig så lei av å kun høre mine egne tanker. 

 

 • Dato: 10.07.2017
 • Tid: 16:00
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 3

Nå begynner tålmodigheten min å renne ut 06.07.2017


Dagens antrekk: Cardigan - Cubus // Top - Bik Bok // Bukse - H&M // Øredobber - Glitter 


Hei dere! Nå begynner tålmodigheten min snart å renne ut når det kommer til jobbsøking. Det har den vel egentlig gjort for en god stund siden, men fordi jeg må ha en jobb og må ha penger, har jeg måttet holde meg selv sta og motivert. I dag har jeg sittet hjemme i akkurat tre måneder. Det er omtrent en måned lenger enn sommerferien for alle som går på skole. Så vet dere det. Derfor håper jeg virkelig at det venter gode nyheter rundt hjørnet, for etter så mange uker hjemme, skal det sies at jeg er veldig rastløs etter å komme meg ut og gjøre noe. Hva som helst. En annen ting jeg også håper, er at det blir utrolig lenge til jeg får en ferie etter dette er over, for nå synes jeg at jeg har hatt fri lenge nok. Altfor lenge egentlig. Dere som går på skole tenker nok at jeg er helt tullerusk som mener dette, ettersom de aller fleste som går på skole aller helst skulle hatt ferie hele tiden, men jeg er veldig sikker på at dere hadde ment akkurat det samme om dere også hadde sittet hjemme i tre måneder uten å gjøre en verdens ting. 

Akkurat nå skjer det i utgangspunktet ikke så veldig mye. Jeg sitter i kontorstolen og surfer på Internett. Rettere sagt Netflix. Jeg har ikke funnet noe å se på ennå, men jeg regner nok med at jeg ender opp med å se en dokumentar. Jeg tror at hjernen min savner å bli opplyst av ny kunnskap. I går for eksempel, startet jeg dagen min med å se på en dokumentar om klimaforandringer og global oppvarming på NRK nett-TV. Jeg begynte egentlig bare å se den fordi Leonardo DiCaprio var med i den, men det tok ikke lang tid før jeg ble helt oppslukt. Visste dere forresten at Leonardo DiCaprio i 2014 ble utnevnt til FNs fredsambassadør? Det visste ikke jeg heller, før i går. Haha! Men nå som jeg vet det, minner det meg på hvor lite jeg egentlig vet om de mer viktige tingene som foregår rundt meg og i verden. 

Jeg må definitivt begynne å interessere meg mer for ting, skal jeg klare å holde tritt med alt som er aktuelt. 

 • Dato: 06.07.2017
 • Tid: 15:49
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 2

Hva skjedde? 04.07.2017


Hei alle sammen! Jeg håper dere har hatt en fin tirsdag så langt. Her skinner solen utenfor vinduet, og det viser hele 20 varmegrader på gradestokken. Ikke for varmt og ikke for kaldt, bare deilig egentlig. Så deilig at det nesten kunne vært kos med en tur på stranda. Akkurat nå skjer det ikke så veldig mye. Jeg ligger i sofaen og stirrer i taket, og prøver å tenke på noe produktivt jeg kan bruke dagen min på. I dag er nemlig en sånn dag der jeg rett og slett ikke aner hva jeg skal gjøre. Tankene mine er liksom litt overalt, og jeg klarer ikke helt å bestemme meg for noen ting. Jeg har jo alltids Netflix som jeg kan bruke tiden min på, men etter en stund er ikke det særlig morsomt lenger heller. Herregud så frustrerende det er å ha slike dager. Jeg kan ikke huske at jeg pleide å ha det sånn før. Da var jeg så rastløs etter å gjøre ting hele tiden, og hadde definitivt ikke klart å holde meg innendørs like mye som jeg gjør nå for tiden. Hva skjedde? Hvor ble det av alle de kreative tankene mine, og lysten etter å dra på eventyr? 

 • Dato: 04.07.2017
 • Tid: 16:00
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0

Stopp denne grusomme tradisjonen 03.07.2017

I dag kom jeg over en nyhetsartikkel på VG som gjorde meg ordentlig rasende. Jeg blir møtt med en video som viser sterke bilder av en hund som ligger og gråter av smerte på det som ligner en grillrist, mens fire hjelpende hender forsøker å reparere det som er igjen av et bein. Videre blir jeg informert om at det hvert eneste år blir holdt en hundekjøttfestival i den kinesiske byen Yulin, hvor det anslås at nærmere 10 000 hunder blir slaktet årlig. Blant de finner vi syke hunder som har ligget gatelangs, kjæledyr som har blitt stjålet fra familiene deres. Jeg har ikke ord. Jeg blåser i om det å spise hundekjøtt er en lang tradisjon i Yulin. Jeg forstår ikke hvordan mennesker kan være så hjerteløse. 

En hund er et familiemedlem, i hvert fall for mange av oss. Vi spiser ikke familiemedlemmene våre. Det gjør vi bare ikke. Vi tar vare på de og omfavner dem med kjærlighet. Jeg blir lei meg. Spesielt når det blir gjort på en slik grusom, uetisk og ikke minst ulovlig måte. Jeg er veldig klar over at vi har ulike matkulturer og tradisjoner rundt om i verden, men det må da finnes grenser? Dette er dessverre ikke det siste vi kommer til å se av brutal dyremishandling, men jeg er likevel glad for at det pågår en redningsaksjon, og at det fremdeles er godhjertede mennesker der ute, som forsøker å gjøre verden til et litt bedre sted. Selv om de ikke alltid lykkes med det de gjør. 


Det er ikke hver dag jeg får øynene opp for saker som denne, men i dag gikk det inn på meg som et hardt slag i ansiktet. Etter litt research, har jeg funnet ut av at det er en dansk organisasjon ved navn Anima, som prøver å sette en stopper for denne grusomme hundekjøttfestivalen i Yulin, ved hjelp av en underskriftskampanje. Så om du, som meg, ønsker å gjøre en liten forskjell, oppfordrer jeg deg til å skrive under på kampanjen. Det er ikke sikkert at det vil endre situasjonen til hundene som allerede er fanget, men det er lov å håpe. 

#Dyrevern #Hunder #Festival #Kina #Tradisjon #Familie #Underskriftskampanje 

Hjemmelaget pizza med pepperoni, paprika og jalapeños 02.07.2017

God kveld vakre mennesker. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på den fantastiske pizzaen vi hadde til middag på fredag. Jeg glemte dessverre å knipse bilder av vidunderet etter vi tok den ut av ovnen, men jeg kan love dere at den så fryktelig god ut. Den smakte fryktelig godt også. Vi har hatt hjemmelaget pizza en del ganger før, men dette er første gangen vi forsøkte oss på en hjemmelaget pizzadeig. Vår konklusjon er at hjemmelaget pizzadeig er bedre enn den du får kjøpt i butikken. Så det kommer nok ikke til å bli noe annet enn 100% hjemmelaget pizza på oss framover. Mmm! Nyt :-)

Dette trenger du - Pizzadeig:
1. 
7dl mel 2. 1pk fersk gjer 3. 2ss olivenolje 4. 1/2ts salt 5. 3dl lunket vann

Dette trenger du - Pizzafyll:
1. Revet ost 2. Rød paprika 3. Jalapeños 4. Pepperoni 5. Pizzasaus 

Slik gjør du - Pizzadeig:
1. 
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Hell gjerne litt og litt mel om gangen, slik at deigen ikke blir klumpete 2. Elt deigen godt sammen og la den heve til den har blitt dobbelt så stor 3. Kjevle ut deigen slik at den dekker stekeplaten. Hvis du vil kan du gjerne sette litt bakepapir på stekeplaten før du kjevler deigen utover, så ikke deigen setter seg fast til stekeplaten. Alternativt kan du smøre stekeplaten med litt olivenolje eller smør. 

Slik gjør du - Pizzafyll: 
1. Smør pizzasausen godt utover deigen. Gjerne bruk hele boksen/glasset 2. Fordel den raspede osten utover pizzaen, men i en passende mengde. Du vil ikke bruke for mye 3. Kutt opp paprikaen i biter og fordel jevnlig utover pizzaen 4. Fordel jalapeños utover pizzaen, du bestemmer selv hvor mye du ønsker å bruke 5. Fordel pepperonien utover pizzaen, her kan du også bestemme selv hvor mye du ønsker å bruke 6. Til slutt kan du toppe pizzaen med ønsket krydder, men dette er valgfritt. Ønsker du å bruke krydder, anbefaler jeg Oregano. 

Sett pizzaen inn i ovnen og la den steke i ca. 20 minutter. 


Verdens deiligste hjemmelagde pizza - Bon appetit ♥

 • Dato: 02.07.2017
 • Tid: 20:09
 • Kategori: Mat
 • Kommentarer: 1

Søskenkjærlighet 01.07.2017


Denne lørdagen har virkelig vært en av de beste dagene jeg har hatt på lenge. Det var så koselig å se Miriam og Diana igjen. Vi lekte sammen hele dagen, og de hadde det så gøy. Spesielt når de fikk lov til å låne kameraet mitt og ta bilder. De elsker når de får lov til det. Spesielt Miriam, hun har ofte ikke lyst til å gi det fra seg igjen hun. Så kanskje den neste julegaven til henne, blir et fint lite kamera som hun kan ta sine egne bilder med. Tror nok ikke at hun hadde blitt så veldig lei seg for det. Hvem vet, kanskje hun bestemmer seg for å bli fotograf når hun blir stor. Jeg synes det er morsomt jeg, at de liker å ta bilder. Det gjør det hele bare til en spennende lek. Haha! Dagen avsluttet med et lite måltid på Burger King, så Miriam og Diana fikk spist litt før de dro hjem. Jeg skal si dere at de absolutt ikke likte at de måtte dra hjem og si ha det, for både Miriam og Diana klamret seg fast til meg. Akkurat som at de ikke ønsket at jeg skulle dra. Så da bestemte vi oss for at vi måtte finne på noe sammen igjen, og at det ikke måtte bli så grusomt lenge til. Det skal jeg nok klare.  • Dato: 01.07.2017
 • Tid: 21:39
 • Kategori: Hverdagsliv
 • Kommentarer: 0

Om meg

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 21 år gammel og lever livets glade dager sammen med kjæresten min i Spikkestad. Her inne kan du lese om mitt liv - åpent og ærlig.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no