hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

Hjemmelaget pizza med pepperoni, paprika og jalapeños 02.07.2017

God kveld vakre mennesker. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på den fantastiske pizzaen vi hadde til middag på fredag. Jeg glemte dessverre å knipse bilder av vidunderet etter vi tok den ut av ovnen, men jeg kan love dere at den så fryktelig god ut. Den smakte fryktelig godt også. Vi har hatt hjemmelaget pizza en del ganger før, men dette er første gangen vi forsøkte oss på en hjemmelaget pizzadeig. Vår konklusjon er at hjemmelaget pizzadeig er bedre enn den du får kjøpt i butikken. Så det kommer nok ikke til å bli noe annet enn 100% hjemmelaget pizza på oss framover. Mmm! Nyt :-)

Dette trenger du - Pizzadeig:
1. 
7dl mel 2. 1pk fersk gjer 3. 2ss olivenolje 4. 1/2ts salt 5. 3dl lunket vann

Dette trenger du - Pizzafyll:
1. Revet ost 2. Rød paprika 3. Jalapeños 4. Pepperoni 5. Pizzasaus 

Slik gjør du - Pizzadeig:
1. 
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Hell gjerne litt og litt mel om gangen, slik at deigen ikke blir klumpete 2. Elt deigen godt sammen og la den heve til den har blitt dobbelt så stor 3. Kjevle ut deigen slik at den dekker stekeplaten. Hvis du vil kan du gjerne sette litt bakepapir på stekeplaten før du kjevler deigen utover, så ikke deigen setter seg fast til stekeplaten. Alternativt kan du smøre stekeplaten med litt olivenolje eller smør. 

Slik gjør du - Pizzafyll: 
1. Smør pizzasausen godt utover deigen. Gjerne bruk hele boksen/glasset 2. Fordel den raspede osten utover pizzaen, men i en passende mengde. Du vil ikke bruke for mye 3. Kutt opp paprikaen i biter og fordel jevnlig utover pizzaen 4. Fordel jalapeños utover pizzaen, du bestemmer selv hvor mye du ønsker å bruke 5. Fordel pepperonien utover pizzaen, her kan du også bestemme selv hvor mye du ønsker å bruke 6. Til slutt kan du toppe pizzaen med ønsket krydder, men dette er valgfritt. Ønsker du å bruke krydder, anbefaler jeg Oregano. 

Sett pizzaen inn i ovnen og la den steke i ca. 20 minutter. 


Verdens deiligste hjemmelagde pizza - Bon appetit ♥

  • Dato: 02.07.2017
  • Tid: 20:09
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 1

Enkel pastasalat med sukkererter og cherrytomater 12.06.2017

 


 

Å du deilige mandag, for en lat dag du har vært. I dag sov jeg til langt ut på formiddagen og gikk ikke ut fra soverommet før klokken nesten var halv to. Absolutt ikke planlagt, men Gud så deilig det var. I timene etter jeg sto opp, satt jeg for det meste i sofaen og leste videre i En femte årstid, boken jeg lånte her forleden. For en utrolig spennende bok. Jeg trodde helt ærlig at jeg aldri kom til å bli så oppslukt av en bok igjen. Jeg må virkelig begynne å lese flere bøker. Selv om jeg har hatt en veldig lat dag, føler jeg likevel at jeg har fått gjort mye nyttig i dag. Jeg har blant annet ryddet i bloggarkivet mitt og slettet flere titalls utkast til forskjellige blogginnlegg. Det samme har jeg forsåvidt også gjort med kategorilisten min; lagt alle de publiserte innleggene mine under riktig kategori, og slettet kategorier jeg ikke lenger ønsker å ta i bruk på bloggen. Det føles bare så godt å endelig ha litt struktur og orden på innleggene mine. Ellers har jeg planlagt middager til hele uken sammen med Lars, og i dag forsøkte vi oss på en frisk og enkel pastasalat med sukkererter og cherrytomater. Skal si den levde opp til forventningene sine. Mmm! Dette må jeg lage igjen.


 

Du trenger - Pastasalat:
1. 
300g ferdig kokt og avkjølt pasta penne 2. 5 skiver kokt skinke 3. 50g hvitost i terninger (dette glemte selvfølgelig jeg) 4. 25g sukkererter 5. 100g cerrytomater 6. 3ss olivenolje 7. 1ts kvernet salt 8. 1ts kvernet pepper (9Lett-rømme 10Holyday dipmix)


 

Slik gjør du - Pastasalat:
1. 
Kok pastaen i vann, etter anvisningen bakpå pakken. Tilsett gjerne litt salt i vannet, slik at ikke pastaen klamrer seg fast til hverandre. 2. Hell ut vannet og dryss på litt salt og olivenolje. La pastaen kjøle seg ned. 3. Skjær skinken, osten, sukkerertene og cherrytomatene i biter og tilsett pastaen. 4. Rør rundt og tilsett olivenolje. 5. Smak til med salt og pepper. 6. Tilsett valgfri dressing, selv brukte jeg Holyday dipmix. Utrolig godt!


 

- Bon Appetit -

  • Dato: 12.06.2017
  • Tid: 20:29
  • Kategori: Mat
  • Kommentarer: 2

Om meg

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 21 år gammel og lever livets glade dager sammen med kjæresten min i Spikkestad. Her inne kan du lese om mitt liv - åpent og ærlig.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no