hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

La oss bli litt bedre kjent: Vol II 08.03.2018

Du får muligheten til å bygge drømmehuset ditt. Hvordan ser det ut?

Om jeg fikk muligheten til å bygge drømmehuset, helt uten grenser, vet jeg akkurat hvordan jeg ville hatt det. Jeg ville bygget meg en stor, to etasjers villa, med utsikt mot sjøen. Den store drømmen min er også å ha et basseng i hagen, så hagen må være relativt stor. Jeg tenker også at noen søyler her og der kunne vært fint. Jeg synes nemlig at hus med søyler ofte ser litt mer majestetiske ut. Jeg er også veldig glad i dagslys, så mange store vinduer ville jeg nok hatt. Bare tenk hvor vakre de vinduene hadde sett ut med sinnsykt fine gardiner rundt. Jeg sikler bare jeg forestiller meg bildet i hodet. Når det kommer til interiør, har jeg egentlig ikke dannet meg noen tanker ennå. Kanskje fordi jeg ikke har funnet min egen stil ennå. Men det kommer vel etter hvert det og, tenker jeg. 

Er du en sånn person som alltid er sent ute, eller er du på tiden?

Jeg er aldri sent ute! Jeg møter heller opp fem minutter for tidlig, enn fem minutter for sent. Og slik har det alltid vært. Det har vel noe med at jeg respekterer andre sin tid, på samme måte som jeg ønsker at andre skal respektere tiden min. På den annen side hater jeg å måtte vente på noen, i hvert fall hvis vedkommende jeg skal møte ikke har gitt meg beskjed om de blir forsinket. Da tenker jeg også at andre heller ikke liker å vente. Dessuten, hvis du har for vane å alltid være sent ute, kan det hende at vennene dine til slutt ikke gidder å invitere deg med på ting. Spør du meg må du ha en gyldig grunn for å dukke opp etter avtalt tid. 

Små ting som kan gjøre dagen din bedre?

Det skal ikke mye til for å lyse opp dagen litt ekstra. Et smil fra kjæresten min synes jeg kan være veldig hyggelig, spesielt hvis jeg er i dårlig humør, eller generelt bare føler at dagen ikke er helt rettferdig med meg - da blir jeg virkelig så utrolig glad i hjertet. Selv om jeg kanskje ikke er veldig flink til å uttrykke det. En koselig melding fra noen som står meg nær, en overraskende telefonsamtale fra Miriam eller Diana. Slike ting gjør meg alltid glad. Da smiler jeg lenge etterpå. Ellers er følelsen etter en god treningsøkt noe som gjør dagen min hakket bedre, selv om jeg noen ganger klager veldig over stølheten i musklene. Haha! Små ting som dette er det som gjør hverdagen ekstra magisk, og det liker jeg :-)

Hvem inspirerer deg til å bli en bedre person?

Er det innafor å nevne to? Jeg sier ja! For det er både Miriam og Diana. Først og fremst inspirerer de meg til å bli en bedre storesøster, siden jeg ikke var en veldig god storesøster for Sigrid og Øyvår da de var små. Men de inspirerer meg også til så mye mer, blant annet å bli en bedre person. Det høres kanskje rart ut, men etter Miriam og Diana ble født, har jeg gått fra å være super negativ til alt og alle, til å bli mer positiv enn jeg noen gang har vært. Jeg smiler mer, ler mer, har det rent over mye bedre med meg selv. Jeg vet ikke hvorfor det ble slik, men jeg liker å tenke at Miriam og Diana er mine to reddende engler. Jeg fikk liksom en ny sjanse til å vise verden hva jeg er god for, og hvilket menneske jeg innerst inne er. Og det har jeg tenkt å fortsette med! 

Hva slags TV-kanal skulle du ønske at eksisterte?

En TV-kanal med en blanding av alt jeg liker best. Bare forestill deg hvor deilig det hadde vært med en TV-kanal som sendte nye episoder av alle favorittseriene dine, når du enn måtte ønske det, kombinert med spennende filmer og en god dose reality. Det hadde vært noe det! 

Hvor gammel skulle du ønske at du kunne vært resten av livet?

Er det feil av meg å si 6 år gammel? Ikke at jeg mistrives med å være voksen, men når du er 6 år gammel, er det ingen verdens ting å bekymre seg for. Du trenger ikke jobbe, betale regninger, gjøre husarbeid, eller alt annet et voksent menneske må streve med. Du kan bare leke og ha det gøy med vennene dine, og hvor deilig høres ikke det ut. Jeg synes i hvert fall at det høres deilig ut, og i blant ville jeg gjort hva som helst for å få tilbake den frihetsfølelsen. 

Det er 365 dager i året. Hvilken er den beste?

Helt ærlig, er det ingen dager jeg synes er bedre enn andre. For meg er de aller fleste dager helt like; stå opp, spise frokost, dra på jobb - eller late meg hjemme på sofaen og vente på at Lars skal komme hjem fra jobb, spise middag, se på TV, dusje, pusse tenner og gå å legge meg. Så hvis jeg hadde hatt favorittdager, ville det blitt de dagene jeg gjør ting utenom det vanlige. For eksempel den helgen vi dro til Beitostølen, eller de gangene vi drar til Gjøvik og besøker pappa. Generelt bare alle dager hvor jeg gjør ting jeg vanligvis ikke gjør. 

Det mest irriterende spørsmålet folk ofte stiller deg?

Spørsmålet er nok ikke like aktuelt nå lenger, men da Miriam og Diana var litt yngre, og jeg trillet de rundt på kjøpesenteret eller i nærområdet, fikk jeg ofte spørsmål om de var mine barn. Spesielt de gangene mamma ikke var i nærheten. Ja, jeg vet det har blitt mer vanlig at ungdommer og unge voksne på min alder får barn, men det finnes grenser for hva man spør fremmede om, tenker jeg. Dessuten må man ikke alltid anta at de som triller barnevognen er forelder til barnet. Det kan jo være en søster, bror, tante, onkel, bestemor, bestefar, eller trillepike for den saks skyld. Dessuten er det ikke alle som ville reagert på min måte. Noen ville kanskje tenkt «ser jeg ut som en sånn person?» For veldig ofte blir ungdommer som får barn i tidlig alder, sett på som unge og dumme. Og hvem er det som ønsker å bli sett på som ung og dom? Ikke jeg i hvert fall. 

Hvor går du for å slappe av?

Hjem til Rjukan. Uten tvil! Det finnes ikke et sted i verden hvor jeg slapper like godt av, som det jeg gjør på stedet der jeg vokste opp. Der finner jeg alltid hvilepulsen og føler meg skikkelig trygg. 

Hvordan håper du at livet ditt er om 10 år?

Om 10 år har jeg forhåpentligvis førerkortet. Jeg er også ferdig med studier, dersom jeg velger å studere. Jeg håper også at jeg har klart å skaffe meg et fint hus, eller en leilighet, og at jeg er gift med en mann jeg elsker veldig høyt. Om jeg har barn, vet jeg ikke. Kanskje, hvis jeg føler at jeg har fått sett og opplevd nok av verden - som jeg jo absolutt håper at jeg har gjort innen jeg er 31 år gammel. Jeg kan bare forestille meg hvor kjedelig livet mitt ville vært, om jeg bare ble hjemme i Norge. Da hadde jeg garantert ikke hatt de mest spennende historiene å fortelle rundt middagsbordet. Haha! Jeg håper selvfølgelig også at jeg har klart å skaffe meg selv en bedre og mer innholdsrik jobb, enn den jeg har i dag. Det hadde faktisk vært litt gøy om jeg fikk til å leve av bloggen min. Utover det har jeg ikke så mange andre tanker om framtiden min. 

 • Dato: 08.03.2018
 • Tid: 14:40
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 0

Goodbye January 01.02.2018

STØRSTE OPPTUR: Kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men det var uten tvil innkjøpet av Mac-en jeg lenge hadde drømt om. Det var en lykkerus uten like. Samtidig var det godt å kjenne på en følelse av suksess, fordi det er ingen andre enn meg selv som har bidratt til å oppfylle dette ønsket. Dette har jeg klart helt på egenhånd, og det er en veldig god følelse. Nå vet jeg at jeg kan klare hva som helst, bare jeg bestemmer meg for det. 

 

STØRSTE NEDTUR: Denne måneden vet jeg faktisk ikke om jeg har hatt noen betydelige nedturer. Det har selvfølgelig vært ting som er mindre koselig, som at jeg har fått litt kjeft på jobb for å være uoppmerksom på enkelte ting, men jeg vil ikke si at jeg har hatt noen spesielle nedturer. Det er jo positivt. 

 

MÅNEDENS GLEDE: Definitivt da Miriam ringte meg på bursdagen min. Det var så koselig. Jeg tror vi pratet sammen i nesten 20 minutter, noe jeg synes er veldig imponerende, med tanke på at hun bare er 7 år gammel. Det beste med at hun ringte, er i hvert fall at jeg endelig fikk mobilnummeret hennes, så nå kan vi ringe hverandre så ofte vi vil. 

 

♥ MÅNEDENS LÆRDOM: Jeg har lært at jeg blir veldig fort deprimert av å sitte hjemme og ikke gjøre noen ting. Så nå har jeg lastet ned en workout-app på telefonen min, som jeg har store planer for. Samtidig må jeg bli flinkere til å komme meg ut av leiligheten, om så bare for å ta meg en liten tur i nærområdet. Jeg blir helt tullerusk av å bare være innendørs. 

 

♥ MÅNEDENS NOTE TO SELF: Hvis du jobber i en matbutikk og får en kakeeske rullende på båndet, for all del, ikke vipp esken over til alle kanter for å finne stekkoden. Dette har nemlig jeg gjort, og det angrer jeg veldig på. Jeg kan mildt sagt si at jeg ikke kom særlig godt ut av den situasjonen. Så vær snill å ikke gjør den samme feilen som meg. 

 

♥ MÅNEDENS VERSTE DAG: For et par uker tilbake var det helt snøkaos både i Spikkestad og Drammen, noe som resulterte i at jeg måtte vente i nærmere 1,5 timer på bussen, som jeg vanligvis ville brukt 10 minutter å vente på. Det synes jeg var noe ordentlig dritt. Heldigvis tilhører dette sjeldenhetene, så jeg slipper forhåpentligvis flere sånne dager i år. 

 

MEST SPILTE LÅTER: 

Heartless - Kanye West

In My Head - Sophie Elise

This Town - Kygo ft. Sasha Sloan 

Sunrise - Arty ft. April Bender

 

MÅNEDENS FILM: Selv om jeg har blitt voksen, hender det fremdeles at jeg ser på barne- og familiefilmer. Noen ganger for å mimre tilbake til barndommen, andre ganger bare fordi jeg ikke fant noe bedre å se på. Så denne måneden lette jeg meg fram til Finding Dory på Netflix. Herregud for en søt film! Jeg husker jo første gangen jeg så Finding Nemo, og hvor glad jeg ble i den filmen. Så jeg tenkte, «hvorfor ikke få med meg Finding Dory også?» Det angrer jeg ikke på. Så hvis du var glad i Nemo da du var liten, vil jeg absolutt anbefale deg å se Finding Dory. 

 

PLANER FOR FEBRUAR: Jeg kan dessverre ikke skryte på meg en lang liste med planer for februarmåned, men jeg skal i hvert fall få med meg Fifty Stades Freed. Ikke nok med det, men om tre uker skal vi på hyttetur til Beitostølen. En tur jeg har gledet meg lenge til. Så jeg ser for meg at februar kommer til å bli en veldig innholdsrik og morsom måned. 

 • Dato: 01.02.2018
 • Tid: 23:58
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 2

Måneden som gikk 01.12.2017

MÅNEDENS HUMØR

One happy girl looking forward to Christmas. I hele november har jeg ladet opp til desember og virkelig storkost meg. Jeg har opprettet en spilleliste på Spotify med bare julesanger, sett på årets første julefilm. Ja, rett og slett vært i ordentlig julehumør. Så det gleder meg utrolig mye at det er 1. desember i dag. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg har sommerfugler i magen. Endelig er det jul!

MÅNEDENS TV-SERIE 

Line fikser kroppen. Jeg vet ikke hva det er med meg og slike programmer, men jeg synes bare at det er dødsspennende å se på. Jeg føler at jeg får nye innblikk i problematikken rundt kroppspress. Samtidig lærer jeg så vanvittig mye, og det synes jeg er så gøy. Nå sitter jeg og venter i spenning på neste episode, som publiseres på NRK Nett-TV på tirsdag. Woho!

MÅNEDENS SANGER 

Ruben - Walls // Selena Gomez - Wolves // Matoma - Slow (feat. Noah Cyrus)

MÅNEDENS AUCH

Note to self; ALDRI løp bort til sengen. Det lærte jeg meg på lørdag, etter å ha sparket den ene tåen min grisehardt i sengekanten. Fy fader så vondt! Jeg var så redd for at jeg hadde klart å brekke den, fordi da vi kom hjem på kvelden hadde den blitt både rød og blå. Huff! Det var ingen morsom opplevelse. Så heretter skal jeg ta det litt mer med ro.

MÅNEDENS CRAVING

Klementiner. Jeg er helt sikker på at jeg har spist mer enn 20 stykker allerede. Det er så sinnsykt godt! Og siden du bare får kjøpt de i julesesongen, føler jeg at jeg må spise så mange jeg klarer før de forsvinner fra butikkene. Haha!

MÅNEDENS KJIPING

Det verste jeg vet, er å være forkjølet. Likevel kommer jeg meg ikke unna det. Akkurat som i starten av november. Herregud så lei jeg er av tett nese og sår hals. Nå krysser jeg bare fingrene mine for at jeg klarer å holde meg frisk resten av vinterhalvåret. Ingenting hadde vært bedre enn det. Jeg er nemlig utrolig dårlig på å være syk.

MÅNEDENS BESTE DAG

Her er det ingen tvil. Søndagen var definitivt den beste dagen. Da avsluttet vi bursdagshelgen til Lars med et aldri så lite kinobesøk. Herregud som vi koste oss! Vi knasket i oss både crocodiller og baconsnacks. Haha! Når det kommer til filmen, har jeg ingenting å klage på. Den leverte over alle forventninger, og var utrolig spennende. Så skal du på kino denne julen, vil jeg absolutt anbefale deg å se Murder on the Orient Express.

MÅNEDENS LATTERKRAMPE

Her om dagen, mens vi satt og koste oss til et program på TV, slapp Lars en stor lydløs promp. Og alle vet at det er de lydløse prompene som stinker mest. Denne prompen luktet så forferdelig at vi begge braste ut i latter. Jeg flirer litt når jeg tenker tilbake på det, fordi promp er jo egentlig ikke morsomt. Ikke så morsomt i hvert fall. Men som Shrek alltid sier; «heller ut enn inn».

MÅNEDENS ALENDETID

Denne måneden har jeg hatt mye alenetid. Nesten litt for mye etter min smak. Jeg har så lett for å kjede meg når jeg er mye alene. Men til tross for mye alenetid, har jeg klart å ha det ganske hyggelig likevel. Jeg har sett masse på Game of Thrones, laget meg mange kopper med kakao og virkelig funnet roen.

 • Dato: 01.12.2017
 • Tid: 12:00
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 2

Måneden som gikk 01.11.2017

Månedens høydepunkt... Dere vil ikke tro hvor glad jeg ble da lønningen kom inn på konto denne måneden. Det var så gøy å se at jeg endelig hadde penger igjen. Det tok faktisk litt tid før det gikk opp for meg. Jeg har tross alt ikke hatt særlig med penger siden april. Jeg håper bare at det kan fortsette å være sånn framover, for det føles så fantastisk bra. 

Månedens nedtur... Uten tvil nyheten om at Miriam og Diana skulle flytte til Sandnes. Jeg tenker fremdeles på det, og jeg synes det er utrolig trist. Jeg pleide tross alt å bo med de og omgåes de hver eneste dag da jeg bodde hjemme, så at de ikke bor kun en liten biltur unna lenger, kommer til å bli vanskelig å vende seg til.

Månedens tanke... Som dere vet har jeg jobbet mye med postkurs denne måneden, samtidig viet mye tid til jobben, og takket ja til alle muligheter jeg har fått til å jobbe. Derfor er det kanskje ikke uforståelig at jeg også har tenkt mye på jobbrelaterte ting. Det er bare så deilig å endelig se lyset i tunnelen. Det går nesten ikke an å beskrive hvor fornøyd jeg er om dagen. Woohoo!

Månedens glede... Jeg får ikke sagt nok hvor stor pris jeg satte på fredagskvelden jeg tilbragte hos Sigrid. Det var så koselig. Jeg ble møtt med de største bamseklemmene av Miriam og Diana, og hadde det utrolig hyggelig. Vi spiste pølser, kaker, is, drakk brus. Vi lo, masse. Jeg kunne virkelig ikke fått det bedre. 

Månedens sang... Denne måneden ga Selena Gomez ut sin nye singel Wolves. Har du ikke hørt den ennå, er dette det første jeg anbefaler deg å gjøre når du får ledig tid. Den er så nydelig. Selv har lagt den til i en av spillelistene mine på Spotify, og jeg er helt sikker på at dersom jeg ikke hadde veldig mye å gjøre i dag, ville den gått på repeat helt til jeg ble lei. Haha!

Månedens film... På lørdag for to uker siden, kom jeg over en veldig morsom film på TV. Words and Pictures handler om to lærere; en alkoholisert engelsklærer (Clove Owen) og en kunstlærer (Juliette Binoche) som kjemper seg gjennom dagene med sin omfattende leddgikt. Seg imellom danner de en rivalisering som utarter seg til en konkurranse på skolen, der elevene avgjør hva som er viktigst av ord og bilder. 

Månedens latter... Fikk jeg da vi var på kino og så Askeladden - I Dovregubbens hall. Dere husker vel alle trollkjerringa som hadde satt fast nesen sin i en trestubbe? I det klassiske eventyret er hun søt, snill og egentlig veldig høflig, mens i denne utgaven er hun framstilt på en mer frekk måte. Noe jeg likte ganske godt, og replikken jeg kanskje lo mest av, var i scenen da Askeladden nettopp hadde fått et magisk kart som skulle lede til sverdet som kunne drepe Dovregubben. Åpenbart måtte Askeladden spørre kartet om å vise veien, da alt han så var et blankt papirstykke, men da han spurte kartet virket det ikke. Da klapset trollkjerringa til Askeladden med kjeppen sin og sa «Idiot! Du må spørre pent.» Da lo jeg så jeg nesten tisset på meg. Haha!

Akkurat nå... Har jeg nettopp stemplet meg inn på jobb, klar for en ny arbeidsdag. I dag skal jeg heldigvis ikke jobbe til seint på kveld, som jeg har gjort flere andre dager, så jeg kjenner det skal bli godt med en rolig kveld for en gang skyld. 

Riktig god onsdag til dere alle! Det er så gøy å se at så mange klikker seg inn her om dagen <3

 • Dato: 01.11.2017
 • Tid: 10:00
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 2

- 20 tilfeldige spørsmål - 14.10.2017

Hvem var din aller første bestevenn? Min aller første bestevenn het Inger Beate, og vi møtte hverandre i barnehagen. Vi var verdens beste lekekamerater og lekte med hverandre hver dag. Jeg husker vi pleide å leke masse med Polly Pocket, så det må nok ha vært favorittleken på den tiden. Så var det vel også en gang hvor vi gikk oss vill i skogen bak barnehagen, og ble borte i så mange timer at foreldrene våre, pluss samtlige andre foreldre og politiet begynte å lete etter oss. Høhø. 

Hva var det siste som gjorde deg flau? Hmm.. Nå må jeg faktisk tenke. Det er nemlig utrolig sjeldent jeg opplever å bli flau, men pinlig berørt derimot, blir jeg faktisk nokså ofte. Seinest på onsdag faktisk. Jeg satt og så på et opptak av Praktisk info med Jon Almaas, og i hver episode får han reporteren sin til spørre tilfeldige folk om de merkeligste ting. Denne episoden ble kjærester som handlet på IKEA spurt om hvor ille det gikk for parforholdet etter en handel der. Alle svarte selvfølgelig at alt var bra mellom de, men det var da reporteren spurte disse menneskene om de istedenfor kunne si at det var blitt så ille at de måtte skille lag, at jeg følte for å gjemme meg bak puten. Lars på den annen side, satt og lo. Haha!

Hva er ditt favorittsitat? Mitt favorittsitat er et av Miley Cyrus sine (of course) og er som følger; " The dreams that you hold for your future are what you dream about at night. They are always at the back of your mind. They are what your heart desires. They keep you going. Accept reality and always have a backup plan, but always follow your dreams no matter what." 

Hva skal du i dag? I dag skal jeg være på jobb fra 12:00-20:00, men når jeg kommer hjem igjen, kan du banne på at jeg skal kose meg til det som er igjen av Stjernekamp og Side om side på NRK, sammen med Lars. Litt lørdagskos må jeg jo unne meg etter en nokså sein dag på jobb. 

Største frykt? Min største frykt er å miste alle menneskene jeg er glad i; familie og venner. Jeg har opplevd så mye nedgang i livet mitt, at jeg ikke vet hvordan jeg ville håndtert livet uten dem. De er alle klipper jeg kan lene meg inntil dersom jeg skulle oppleve å ikke ha det bra. Noe jeg synes er veldig betryggende. Det gjør at jeg til syvende og sist ikke føler meg så alene.

Favoritt-blogginnlegg? Av mine egne, eller andres? Av mine egne er det uten tvil Hvordan en kropp skal se ut, som også er det innlegget hittil jeg har fått flest lesere på. Når det kommer til andre bloggeres innlegg, ble jeg veldig grepet av Dyrene kan ikke rope, som er et blogginnlegg skrevet av Kristina Andersen i oktober i fjor. 

Hvilken film så du sist? Den siste filmen jeg så var Spider-man: Homecoming. Den så jeg litt utpå kvelden på mandag sammen med Lars. Selv synes jeg den er mindre actionfylt sammenlignet med de andre spider-man-filmene, men det var absolutt gøy å se en litt annen side av karakteren. For ikke å nevne en ny vri på historien. Så kommer det en oppfølger, tror jeg nok sjansen er stor for at jeg kommer til å se den også. 

Hvor går din neste reise? Det vet jeg ikke, men jeg har veldig lyst til å ta en tur til London en gang. Jeg har alltid hatt lyst til å besøke Madame Tussauds og Harry Potter museet. Jeg kan bare forestille meg hvilke fantastiske opplevelser det ville blitt, og aldri så redd jeg er for høyder, tror jeg nok at jeg ville tvunget meg opp i London Eye også. Hihi!

Er du romantisk eller spontan? Romantisk! Jeg elsker å planlegge, styre og stelle <3

Hva får deg til å gråte? Det er nesten tullete å si, men alt mulig rart. Jeg kan gråte av å høre på emosjonelle sanger, av romantiske filmer som ender trist. Jeg kan også begynne å gråte hvis jeg tenker på noen jeg er veldig glad i, og som jeg ikke har sett på en god stund. Jeg gråter hvis jeg opplever urettferdighet, enten det gjelder meg selv eller andre. Jeg gråter av alt. Noen vil nok peke på meg og le av dette, men det er bare sånn jeg er. Jeg er et menneske med enormt mye empati og sympati. 

Hva er ditt favorittbilde? Dette...

eller dette... Det beskriver forholdet til mine beste venner veldig godt.

Hva har du cravet den siste uken? Vann! Den siste uken har jeg omtrent ikke hatt lyst på noe annet. Heldigvis er vann veldig sunt å drikke, så da er det ingen grunn til å bekymre seg. I hvert fall ikke med det første. 

Styrketrening eller cardio? Uten tvil cardio. Jeg har aldri vært spesielt glad i å løfte vekter, og kommer mest sannsynlig aldri til å bli det heller. Kanskje det er derfor jeg har utrolig dårlig styrke, men kjempegod kondisjon? Likevel er nok styrketrening det jeg burde fokusere mest på, for som sagt har jeg ikke verdens beste styrke. I hvert fall ikke i overkroppen, eller som tante ville sagt; det er bare fiskeboller.

Hva var det siste du spiste? Frokost, og i dag bestod den av restemiddag fra i går og et glass vann ved siden av.

Beste årstid? Selv om jeg misliker å svette som en gris, er det utvilsomt sommeren. Det er så mye å gjøre da. Du kan dra på båtturer med venner, bade i sjøen, kose deg med en kald cola på en fin uterestaurant. For ikke å glemme alle de fantastiske fjellturene du kan dra på, og alle de andre eventyrene. Høydepunktet er nok likevel solen, og det varme været. For uten det, blir liksom ikke sommeren den samme. 

Hva savner du i livet ditt? Akkurat nå savner jeg å ha venner som jeg kan sosialisere meg selv med. Jeg tror faktisk ikke at jeg har tilbragt tid med venner siden Halloween i fjor. Det er snart ett år siden det. Mye av det er nok min egen feil, men når du ikke har allverdens med penger, blir det ganske dyrt i lengden å reise for å treffe venner. Men som med alt annet, blir nok ting bedre etter hvert. Jeg får i det minste håpe det. 

Har du noen gang hoppet i strikk? Nei, og det kommer jeg nok ikke til å gjøre med det første heller tror jeg. Ikke så pysete som jeg er. 

Hva er ditt favorittord? Tullekopp! Haha. Jeg bruker det ordet om nesten alle jeg. 

Hva er det første du legger merke til ved folk? Dette virker nok kanskje tullete, men det aller første jeg legger merke til ved folk er energien deres. Derfor har jeg også veldig lett for å dømme nye mennesker etter energien de bærer på. Jeg ser selvfølgelig at det kan være en uting, fordi selv om du bærer på en negativ energi den ene dagen, trenger du ikke nødvendigvis å gjøre det andre dager. Jeg blir bare veldig lett påvirket av andres energi, og det er nok heller der det ligger tror jeg.

Et favorittminne fra barndommen? Nei, jeg har så mange. Først og fremst er jeg evig takknemlig for nabolaget jeg vokste opp i. Jag hadde aldri lang vei å gå til og fra venner, og min aller beste venn bodde kun 350 meter unna. Så du kan trygt si at vi tilbrakte mye tid sammen. En av de mer morsomme stundene vi har hatt sammen, var blant annet den dagen vi dro på spøkelsesjakt. Ja, det ble nemlig skrevet i lokalavisen at en av de klarsynte fra TV Norge sitt program Jakten på den 6. sans, skulle komme til Rjukan for å undersøke et eldre kontorbygg for spøkelser. I forkant av spøkelsesjakten ble det også holdt et foredrag omhandlende fenomener og funn i forbindelse med spøkelser, men fordi vi ikke var gamle nok, fikk vi ikke lov til å komme inn. Haha! Egentlig var vi ikke gamle nok for noe av det, men etter mye godsnakk med hun som satt i informasjonsskranken, fikk vi i det minste lov til å delta på spøkelsesjakten. Som også var hovedårsaken til at vi bestemte oss for å møte opp i utgangspunktet. Jeg husker det så godt. Da spøkelsesjakten startet, var det nokså seint. Jeg mener å huske at klokken var 22:00, som egentlig er veldig seint for to 13-åringer å være ute, med tanke på at det var skole dagen etter. Vi startet runden på et veldig mørkt loft. Det så ikke ut til at noen hadde vært der på flere år. Jeg husker at jeg fornemmet en skikkelse som hang i et tau fra en av takstolene, og jeg skvatt til. Så mye at jeg tok tak i hånden til Melissa. Haha! Fra loftet gikk turen videre ned til kjelleren. Ingenting nifst her foreløpig. Så beveger vi oss videre innover, og her finner den klarsynte fram et par søkepinner, som til slutt ender opp med å peke direkte på meg. Deretter husker jeg at den klarsynte spurte meg om jeg kunne se ting. Jeg svarte selvfølgelig at det vet jeg ikke, i redsel for å framstå som en tulling. Etterpå avsluttet vi spøkelsesjakten med en oppsummering av inntrykk og fornemmelser utenfor bygget i den bitende vårkulden. Så dro vi egentlig hjem, men på veien snakket vi masse om det vi nettopp hadde tatt del i. 

Det var 20 kjappe på morgenkvisten! Ha en strålende lørdag. 

 • Dato: 14.10.2017
 • Tid: 11:02
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 3

En overraskelse 10.07.2017

Etter tre dager borte fra bloggen, er jeg endelig klar for å si hei til verden igjen. Uten at jeg egentlig vet hva jeg ønsker å fortelle dere. Jeg liker bare ikke å være borte for lenge av gangen uten å gi lyd fra meg. Plutselig er det noen som begynner å stille spørsmål ved det, og de spørsmålene er jeg ikke klar for å svare på. Mens jeg har vært borte, har jeg hatt tid til å tenke på hvordan jeg vil at bloggen skal være. Blant annet har jeg skrevet en liste med ting jeg ønsker å fylle de forskjellige dagene i uken med. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å fortelle, for jeg vil heller at det kommer som en overraskelse. Men det kommer til å bli bra, det kan jeg love.


 

UKEN SOM GIKK

Ukens høydepunkt... På lørdag, etter jeg og Lars kom hjem fra en hyggelig handletur, bestemte vi oss for å ligge i sofaen og kose oss til en film. Men det ble ikke bare én film, det ble tre; først Wonder Woman, så Kong: Skull Island og til slutt The Legend of Tarzan. Herregud som jeg koste meg. Det er tross alt ikke så ofte jeg ser på film lenger. I tillegg til filmkos, hadde vi kjøpt inn mye frukt til helgen, så istedenfor en tradisjonell middagstallerken, gomlet vi i oss en hel fruktsalat hver. Mmm! Absolutt en kveld jeg kunne gjentatt flere ganger. 

Ukens nedtur... På lørdag kveld fikk jeg nok et nytt avslag på en av mine mange jobbsøknader. Jeg vet ikke hvorfor det fremdeles kommer som et sjokk på meg når jeg får et avslag, ettersom jeg har fått så sinnssykt mange allerede, men det gjør det. Det stikker like mye i hjertet hver gang. I det miste lot jeg det ikke ødelegge helgen min, men det var definitivt en nedtur. 

Ukens sang... Har dere hørt den nye låten til Kesha? Den er altså så nydelig. Det finnes nesten ikke ord som klarer å beskrive hvor vakker jeg synes den er. Det er nesten litt utrolig å tenke på at det er fem år siden sist hun ga ut ny musikk, så da jeg fikk høre Praying, begynte hjertet mitt virkelig å pumpe. Jeg fikk gåsehud. For min del gjør musikkvideoen låten mye sterkere. Så har du ikke sett musikkvideoen, burde du klikke deg ut av bloggen min og se den med en gang. 

Ukens glede... På søndag utforsket vi enda en ny oppskrift; hjemmelagede boller med eggekrem. En oppskrift jeg faktisk har planer om å dele med dere på fredag, om ikke det blir på torsdag. Jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Uansett, det var utrolig gøy. Endelig kan jeg lage boller liksom. Yey! Nå mangler det bare å kjøpe et vaffeljern og få oppskriften på farmors vafler, så kan jeg begynne å lage det også. For det har jeg faktisk veldig lyst til. Haha! 

Ukens tanke... Denne uken har jeg faktisk ikke gått rundt og tenkt på så veldig mye. Jeg prøver faktisk å tenke minst mulig nå om dagen, fordi alle tanker jeg har stort sett er negative. Så da prøver jeg å distrahere meg selv fra å tenke, for eksempel ved å bryne hjernen min på forskjellige oppgaver jeg har her hjemme, eller på å søke etter jobber. Jeg er nemlig så lei av å kun høre mine egne tanker. 

 

 • Dato: 10.07.2017
 • Tid: 16:00
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 3

Uken som gikk 26.06.2017

Ukens høydepunkt... I tillegg til å få tilbake tingene mine, har det absolutt vært et høydepunkt å få litt flere klær i klesskapet. Som jeg sier veldig ofte, trenger jeg å fornye hele klesskapet mitt, så hver gang jeg får noe nytt blir jeg ordentlig glad. Det mener jeg virkelig, for det er ikke ofte jeg kjøper nye klær. 

Ukens nedtur... Det som virkelig gjorde meg nedfor denne uken, var å få beskjeden om at jeg ikke kunne hente tingene mine på tirsdagen likevel. Jeg hadde gledet meg så forferdelig mye til å endelig få tilbake tingene jeg hadde savnet helt siden januar. Så at jeg måtte vente to dager ekstra på å få de igjen, gjorde skikkelig vondt. Jeg venter fremdeles på de to harddiskene mine da, men det får så være. De hastet ikke like mye som alt det andre. 

Ukens sang... Denne uken har jeg faktisk ikke hørt så mye på musikk, men jeg har smålig begynt å få sansen for Lady Gagas Million Reasons, som jeg helt tilfeldig satt og hørte på her om dagen. Jeg tror jeg aldri har tenkt så mye over hvor vakker den egentlig er, selv om jeg helt sikkert har hørt den et par hundre ganger.


 

Ukens glede... Det som ga meg mest glede denne uken, var uten tvil å få tilbake kameraet mitt. Jeg husker at jeg lo, smilte og hoppet rundt da jeg tok de første bildene etter jeg ladet batteriet. Det var så gøy å høre klikklyden kameraet laget. Mest fordi jeg forbinder den lyden med mange minner og mye kos. 

Ukens tanke... Siden jeg har fått veldig mange avslag på jobbsøknader i det siste, har jeg forsøkt å tenkte positivt. Dette for å klare og holde meg gående, istedenfor å rive meg selv ned. Som jeg veldig ofte gjør når jeg opplever at ting ikke går så bra. Jeg kan ikke si at det har hjulpet i den grad jeg vil at det skal, men jeg prøver i hvert fall. Og jeg fikk definitivt litt mer energi etter jeg fikk tilbake tingene mine. Så akkurat det tror jeg har løftet meg mye denne uken.

Akkurat nå... I øyeblikket er vi i full gang med å lage middag, etter en liten tur på Biltema. Lars hadde uheldigvis klart å kjøpe feil vindusviskere til bilen da vi var der på lørdagen, så da var vi å byttet de i dag. Tror han synes det var veldig deilig å bytte ut de gamle med noen nye, for vinduet ble veldig mye renere igjen.

 • Dato: 26.06.2017
 • Tid: 19:20
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 0

Questions & Answers 20.06.2017

Hvorfor er det noen andre som har tingene dine?
Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle dere hvorfor, ikke minst hvem som har tingene mine, men det kan jeg dessverre ikke. Ikke akkurat nå. Kanskje jeg får lov når saken har fått en formell og ordentlig konklusjon, men foreløpig må jeg holde det for meg selv.

Det virker som du går gjennom mye vanskelig akkurat nå, hvordan har du det egentlig?
Tusen takk som spør. Det er sant som du sier, jeg går gjennom mye vanskelig om dagen. Det har vært noen utrolig tøffe seks måneder. Først starter året med sjokkerende nyheter og konflikter på hjemmefronten, så flytter jeg hjemmefra midt oppi dette. Samtidig blir jeg fratatt tingene mine, av grunner jeg som sagt ikke kan fortelle. Senere blir jeg arbeidsledig og må begynne å søke etter en ny jobb. En prosess som ikke har vært den enkleste. Jeg sitter som dere alle vet fremdeles arbeidsledig. Men legger jeg alt det vanskelige til side, har jeg det egentlig ganske bra. Selv om jeg ikke alltid gir uttrykk for det.

Har du noe kontakt med Melissa lenger?
Ja, selvfølgelig har jeg det. Melissa er jo bestevennen min. Vi snakket faktisk sammen senest i dag. Vi savner hverandre veldig mye, men når man bor så langt unna hverandre, som vi to gjør, er det ikke rart at man snakker mindre med hverandre enn det man pleide å gjøre før. Før vi startet på ungdomsskolen, bodde vi liksom 2-3 minutter unna hverandre. Det var bare for meg å ta på meg et par sko og gå bittelitt, så var jeg framme hos Melissa. Nå er det i hvert fall 3 timer reisevei mellom oss. Samtidig har vi vært ganske opptatte med hver våre ting, men vi håper på å finne tid til hverandre i løpet av sommeren. Det må vi gjøre, for nå er det nesten ett år siden sist vi så hverandre.


Har du noen planer for sommerferien?
I år er faktisk det første året hvor jeg ikke har planlagt en sommerferie. Jeg føler jeg har hatt nok fri, for å si det sånn. Nå er jeg mer lysten på å få meg en jobb og begynne å jobbe, ha noe å fordrive dagene mine med. Jeg vet at Lars har bedt om å få ferie den første uken i august, hva vi kommer til å gjøre da, aner jeg ikke. Ellers har vi egentlig bare bestemt oss for å utnytte helgene til å reise rundt og gjøre ting. Kort fortalt har jeg ingen direkte planer for sommerferien.

Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?
Helt ærlig? Aner ikke. Mye kan skje på 10 år. Jeg håper i det minste at jeg er lykkelig, og at jeg er tilfreds med det jeg har klart å oppnå. At jeg har en bra jobb, som jeg trives i. Jeg håper også at jeg tjener bra med penger, og har råd til å skjemme meg selv bort. Er jeg i et forhold, har jeg kanskje fått barn. Jeg håper i hvert fall at jeg innen da har fått reist litt rundt i verden, og at jeg ikke bare har holdt meg hjemme i Norge. Jeg har så lyst til å oppleve verden.

Hva irriterer deg mest?
Oi! Det var en vanskelig en. Jeg irriterer meg over så mye rart jeg. Blant annet dører som står åpne. Jeg hater når dører ikke er lukket. De er jo der for en grunn. Andre ting som irriterer meg, er uryddige omgivelser. Hvis ikke det er ryddig rundt meg, så klikker jeg. Jeg bare hater rot. Det er noe av det verste jeg vet. Så hvis det er rotete rundt meg, blir jeg fort rastløs etter å gjøre noe med det. Ikke nok med det, men jeg blir også veldig irritert om jeg ikke får til ting. Jeg liker jo å føle meg selvstendig, så når jeg ikke klarer å gjøre forskjellige ting, og i utgangspunktet trenger hjelp av andre, blir jeg skikkelig irritert på meg selv.

Hvor lenge har du og Lars vært sammen?
Jeg og Lars har vært sammen i litt over 1 år, eller 1 år 2 måneder og 30 dager for å være eksakt.


 

Sa ikke du at du skulle bruke dette året på å ta deg lappen eller noe?
Jo, jeg hadde planer om det. Jeg hadde vel sikkert vært på god vei også, hadde det ikke vært for at jeg ble arbeidsledig. Uten penger kommer man dessverre ikke langt her i livet. I hvert fall ikke om du ønsker deg lappen. Fram til nå har jeg hatt 10 kjøretimer, mer har jeg ikke hatt råd til. Så da må drømmen om lappen ligge på vent til jeg får meg jobb og pengene begynner å rulle inn på kontoen igjen. Det er kjedelig, men sånn er det bare.

Har du følt på noe hjemmelengsel siden du flyttet hjemmefra?
Utrolig nok, nei. Jeg elsker å bo for meg selv. Men det er fremdeles veldig rart å ikke ha Miriam og Diana rundt meg i hverdagen lenger. De pleide alltid å buse inn på rommet mitt med ting de ønsket å snakke med meg om, eller bare et stort smil om munnen og masse latter. Nå har jeg ikke sett de på mange måneder, så jeg savner de fryktelig. Håper jeg får mulighet til å være med de litt snart. Det hadde varmet storesøsterhjertet mitt veldig mye. Huff! Jeg kjenner jeg får en klump i halsen bare av å snakke om det.

Hvordan er det å bo i Spikkestad?
Å bo i Spikkestad, er litt som å være tilbake på Rjukan. Det er stille og rolig her, og man må nesten vite hvor folk pleier å være for å i det hele tatt oppdage folk. Det er iallefall det jeg har på følelsen av. Jeg føler at Spikkestad er et sted hvor tiden går litt mer i mitt tempo, enn hva det gjorde i Oslo. Her kan jeg liksom slappe litt mer av, hvis dere skjønner hva jeg mener. Sjelen får liksom mer ro. Det liker jeg. Nei, jeg trives skikkelig her altså.

 • Dato: 20.06.2017
 • Tid: 20:00
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 0

Uken som gikk 29.05.2017

Ukens høydepunkt... Etter en ventetid på 6 år, kunne jeg endelig glede meg over å se Pirates of the Caribbean: Zalazar?s Revenge på kino på lørdag. For første gang ventet jeg også med å forlate kinosalen til etter rulleteksten var ferdig. For på slutten av hver eneste Pirates-film, har det vært en liten scene etter rulleteksten som har hintet til neste film. Scenen som filmprodusentene etterlot denne gangen, satte igang en hel tankeprosess og nå sitter jeg egentlig igjen med mange tusen spørsmål. Så om det blir en film til, klarer jeg ikke vente.

Ukens nedtur... Var uten tvil å få avslag på den jobben jeg var på intervju for på tirsdagen. Det er selvfølgelig alltid en nedtur å ikke få de jobbene man søker på, men dette toppet kaken. Jeg er så utrolig lei av å få avslag etter avslag. Så nå vet jeg nesten ikke hva jeg skal gjøre lenger, men selv om jeg bare får avslag slutter jeg ikke med jobbsøkingen. Jeg må jo bare stå på og gjøre mitt beste.  

Ukens sang... Vigiland - Friday Night. Dette er en partylåt som jeg har forelsket meg i. Den gir meg skikkelig sommerstemning og masse energi. Så det er veldig deilig å sette på denne når jeg kjenner at energien og humøret begynner å synke til bunns.


 

Ukens glede... Etter jeg var på kino og så Pirates of the Caribbean: Zalazar's Revenge på lørdag, gikk jeg og Lars en tur til Stordammen i Kjekstadmarka. En tur jeg definitivt ønsker å gå oftere. Den var ikke veldig lang. Kanskje 2 kilometer eller noe sånt, men det var veldig deilig å koble ut og tenke på noe helt annet enn hverdagens mas og kjas. Da vi kom fram til Stordammen, stod vi egentlig bare å så på alle fiskene som spratt opp til vannoverflaten for å spise insekter. Det høres kanskje ikke ut som den mest spennende aktiviteten, men jeg synes det var ganske avslappende og ikke minst koselig. 

Ukens tanke... Denne uken har jeg tenkt mye på at det snart er sommer. Jeg synes nemlig at sommeren er fantastisk. Det er liksom da alle våkner til livet og blomstrer igjen. Samtidig åpner sommeren opp for nye muligheter. Man kan plutselig gjøre ting man ikke får gjort andre tider på året. Sommeren er bare herlig. 

Akkurat nå... For øyeblikket sitter jeg i sofaen og slapper av til Say Yes to the Dress: Big Bliss på TLC. Jeg har nemlig ikke noe bedre å gjøre akkurat nå. Etterpå, når Lars har kommet hjem fra jobb, skal vi en tur i butikken for å handle inn til middag. I dag føler jeg skikkelig for noe som ligger lett i magen, som jeg ikke føler meg oppblåst av etterpå. Slike matretter har jeg hatt nok av i det siste, så nå føler jeg at det er på tide med noe annet. En frisk vårsalat for eksempel.

Hvordan har deres uke vært? Hva har dere gjort denne uken? 

 • Dato: 29.05.2017
 • Tid: 16:30
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 0

Spørsmålsrunde 24.05.2017

Mange av dere har spurt etter en spørsmålsrunde, og da tenker jeg at vi kjører igang med det. Som alltid har jeg ingen regler for hva det er lov til å spørre om, men får jeg spørsmål jeg ser på som unødvendige eller frekke, svarer jeg selvfølgelig ikke på de. Spørsmålsrunden vil være åpen fram til neste fredag, så da er det egentlig bare å fyre løs.

 • Dato: 24.05.2017
 • Tid: 21:30
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 0

Uken som gikk 08.05.2017

Ukens høydepunkt... Var definitivt å få farget og klippet håret. Det kostet selvfølgelig litt, men hva gjør vel ikke vi jenter for å føle oss litt fine og freshe. Personlig elsker jeg den nye frisyren min og ser fram til enda mer spennende forandringer i tiden framover. 

Ukens tanke... Framtid, jobb og penger. Den siste tiden har jeg slitt mye med å få livet mitt til å gå på skinner. Jeg har vanskeligheter for å finne meg jobb, lommeboken min begynner å bli veldig begrenset og jeg går stadig rundt og bekymrer meg for hva som er i vente. Det er ikke akkurat ønskelig å melde seg som arbeidsledig hos NAV, men om lykken min fortsetter å være slik den er nå, ser ut som om dette blir mitt neste steg. 

Ukens person... Uten tvil Lars! Han er alltid der for meg, uansett hva det skulle være. Spesielt når jeg sitter inne med mye bekymringer og er trist, som jeg har vært veldig mye de siste dagene. Han vil meg bare godt og tilbyr de mest varme klemmer. Noen ganger vet jeg helt ærlig ikke hva jeg ville gjort uten han. 

Ukens mest leste innlegg... Ingen andre ringere enn Pink Hair Don't Care, som så ut til å være et innlegg veldig mange likte. I hvert fall dømt utifra hvor mye komplimenter jeg fikk. Slik ser det ut som om mange liker at jeg søker forandringer.


 

Ukens serie... Jeg ville svart 13 reasons why, siden det er den serien jeg har sett flest episoder av den siste uken, men det er dessverre ikke den serien som har fanget mest av min oppmerksomhet. Ukens serie blir derfor Pretty Little Liars, og det er fordi innspurten mot slutten av serien har startet. De ti aller siste episodene er endelig her, eller det vil si, de kommer løpende en etter en. Husker jeg rett gjenstår det bare 7 episoder, noe jeg synes er utrolig trist. 

Ukens glede... Sol, blå himmel og fuglesang! Ja, for denne uken har det vært varmt. Jeg har til og med klart å få litt farge. Ikke brunfarge da dessverre, men det kommer egentlig ikke som noe sjokk. Jeg blir bare rød jeg. Rød som en tomat. Haha! 

Ukens sang... Kygo ft. Selena Gomez - It ain't me. Jeg bare elsker denne sangen! Jeg vet ikke helt hvorfor, for jeg har aldri vært veldig begeistret for Kygo, men denne er bare helt fantastisk. Den går på repeat hver gang jeg vasker og rydder leiligheten. Jeg synes den er så catchy.

Akkurat nå... Sitter jeg hjemme i sofaen og koser meg litt med beste-gutten min, før jeg tar turen inn på badet for å stelle meg før natten. Jeg håper at jeg får sove bedre i natt enn jeg gjorde natten som var, for i morgen har jeg lyst til å være mer opplagt enn jeg var i dag. God natt vakre mennesker! 

 • Dato: 08.05.2017
 • Tid: 22:40
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 8

Ukens som gikk 27.03.2017


 

Akkurat nå... Har jeg nettopp kommet hjem til leiligheten etter en lang og slitsom dag på jobb. Jeg sitter å vurderer hva jeg skal spise til middag, og nyter det siste som er igjen av kveldssolen og dagens fantastiske vær. Jeg mener, Herre Gud for et strålende vær vi har hatt i dag. Sol, blå himmel og nesten 17°C på gradestokken. Herlig! Ellers skal jeg sette på en ny vask med klær og brette sammen det vi hang ut til tørk i går. For siden Lars er og forbereder seg til morgendagens jegerprøveeksamen, er det bare meg her til å gjøre det. 

Ukens høydepunkt... Uten tvil tilbudet jeg fikk av moren til Lars om å få en fast stilling i den nye butikken deres. Spesielt etter jeg fikk så mye ros for lørdagens harde innsats, da jeg hjalp til mens Lars var på skyting med jegerkurset. Og med tanke på at det har blitt mindre behov for vikarer på den skolen jeg jobber på, er det veldig fristende å takke ja til tilbudet, slik at jeg både får en mer stabil lønn og en fast jobb å gå til hver dag. For slik situasjonen er nå, får jeg kun betalt for antall undervisningstimer og ikke hvor mange timer jeg faktisk har vært på jobb. I tillegg til at jeg ikke vet med sikkerhet hvilke, eller hvor mange dager i uken jeg skal på jobb. Og nå som jeg ikke bor hjemme lenger, er det veldig viktig for meg å tjene nok penger, sånn at jeg har råd til å leve etter jeg har betalt alle regningene mine. 

Driving car with both hands on the steering wheel
 

Ukens nedtur... Etter torsdagens kjøretime ble jeg skikkelig nedfor, så nedfor at jeg begynte å gråte. Jeg fikk nemlig noen litt dårlige tilbakemeldinger fra kjørelæreren min. På ting jeg selv føler at jeg mestrer ganske godt egentlig. I hvert fall i den grad at jeg ser resultater. Dette gjaldt spesielt nedbremsing før avkjørsler og valg av gir ved nedbremsing. Fordi jeg ikke har noen å øvelseskjøre med, sier det seg selv at prosessen tar lenger tid og at jeg ikke får øvd på å kjøre like ofte som jeg ønsker og kanskje hadde trengt. Så det at kjørelæreren min kom med de tilbakemeldingene han gjorde, og att på til sa at jeg burde vurdere å gå over til automat, stakk veldig. Samtidig økte lysten til å gi opp, for er det noe jeg ikke er god på, er det å ikke være god på ting. 

Ukens tanke... Ettersom jeg fikk beskjed om at jeg kanskje skulle få tilbake kameraet mitt i uken som gikk, var det selvsagt kameraet og alle de andre tingene mine som stod i tankene mine. For jeg vil veldig gjerne ha dem tilbake, helst innen 17.mai sånn at jeg kan ta like fine bilder som jeg alltid har tatt på nasjonaldagen. I tillegg begynner jeg å bli veldig utålmodig, da jeg ikke har sett eller tatt på de resterende tingene mine siden første uken i januar. Og som blogger er jeg i utgangspunktet veldig avhengig av disse tingene. Så det skal sies at jeg er ganske så frustrert om dagen. Ukens beste opplevelse... I går dro jeg og Lars på en aldri så liten søndagstur. Til et sted vi egentlig hadde snakket om å dra til for noen uker tilbake, men som ikke ble noe av på grunn av dårlig vær. Så jeg er glad vi hadde finværet med oss denne gangen, slik at vi endelig fikk gjennomført det. Stedet vi dro til var Filtvet fyr, som ligger i Tofte. For meg var det som å dra til et helt annet land. Litt som å være i Syden, som Lars sa. Det var altså så fint der. Så jeg skal absolutt tilbake dit en dag. 

 • Dato: 27.03.2017
 • Tid: 19:43
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 0

20 Questions & Answers 15.01.2017

Hei dere! Etter fredagens innlegg har det skjedd mye, og midt oppi alt kom jeg til å tenke på at det er utrolig lenge siden sist jeg hadde en spørsmålsrunde. Derfor tenkte jeg det kunne være gøy å introdusere det nye bloggåret med en aldri så liten liste med spørsmål. Selv synes jeg det har vært en kjempemorsom jobb å svare på de, selv om jeg har grublet lenge på mange av dem. Kos dere!

Når står du opp og legger deg hver dag? Sover du på dagen? 
Tidspunktene jeg står opp på i hverdager er veldig forskjellig fra de jeg står opp på i helger og på fridager. Når jeg skal på jobb, er min faste rutine å våkne 05:45 for så å ligge og slumre i sengen til klokken nærmer seg 06:00. Da  jeg stå opp, for da har jeg bare omtrent en halvtime igjen på meg før jeg må løpe ut døren, ettersom toget inn til Oslo går 06:45. Mens i helger og på fridager derimot, kan jeg fint klare å sove til klokken er rundt 12:00, også seinere enn det til og med, men det er bare hvis jeg har vært veldig sliten dagen før. Om jeg finner på å sove om dagen, er dette kun på dager jeg føler meg helt kaputt. For eksempel etter en lang, psykisk utmattende dag på jobb. Ellers er det veldig varierende når jeg legger meg. Noen dager kan jeg finne på å legge meg i 21:00- / 22:00-tiden, og andre dager i 00:00- / 01:00-tiden, men stort sett liker jeg å være i seng til klokken er 23:00.  

Beskriv ungdomsskole Ragnfrid...
Som de aller fleste tenåringer på ungdomsskolen, gikk jeg også gjennom en periode. Ikke fjortisperioden, hvor de aller fleste eksperimenterer med sminke og ser ut som gresskar med sorte/mørkebrune påmalte øyenbryn, men jeg vil heller dø enn å leve-perioden. Jeg var nemlig ikke den mest positive personen på den tiden. Heller kan jeg ikke huske at jeg var spesielt glad de tre årene jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg hatet ALT og ALLE, fordi jeg følte at INGENTING gikk min vei. Jeg slet mye med depresjon, langt mer enn jeg gjør i dag og overbeviste meg selv en periode om at det å dø var mye bedre for meg enn det å leve var. Samtidig hadde jeg nettopp flyttet til Oslo, vekk fra alle venner og fritidsaktiviteter, så jeg kjente ingen. Og de som kjenner meg godt vet hvor vanskelig jeg har for å bli kjent med nye mennesker, så dere kan bare forestille dere hvor vanskelig det var da. Mye av dette resulterte i at jeg holdt meg for meg selv i friminuttene, stående ved inngangsdøren med musikk på ørene. Mildt sagt var jeg svaret på alt man definerer som negativ, for jeg var veldig negativ. Jeg klarte ikke se lyset i tunnelen. Så jeg er veldig glad for at ting har endret seg mye siden den gang. 

Hvordan er livet ditt om 10 år?
En ting jeg ikke liker å tenke på er framtiden, i hvert fall ikke den fjerne framtiden. Den som finner sted mange år fram i tid. Jeg foretrekker å tenke på det som er nå. Det som betyr noe for livet mitt akkurat i dette øyeblikket. Det som kommer seinere får jeg håndtere når den tid kommer. Jeg har altfor mye å tenke på til å orke og bry meg med det som skjer om 10 år. 

Liker du best å være ute blant folk, eller hjemme å slappe av?
Beklageligvis foretrekker jeg å være hjemme og slappe av framfor å være ute blant folk. Jeg trives bedre hjemme i sofaen enn ute på byen. Rett og slett. Jeg bare fikser ikke store folkemengder, jeg får helt creeps av det. Og nå som jeg har Lars, er det definitivt best å slappe av hjemme. Nå har jeg jo han til å holde rundt meg og ta vare på meg, og det synes jeg er en ganske deilig følelse. For ingenting i verden føles bedre enn å ligge i armene til den man elsker. 

Beskriv Lars med fem ord... 1. Omsorgsfull 2. Gledespreder 3. Morsom 4. Hjelpsom  5. Kjempesnill
Jeg synes faktisk det er veldig vanskelig å beskrive Lars med kun fem ord, fordi det er så mange flere sider ved han jeg liker. Men om det er en side ved han jeg kanskje liker aller best, er det at han bryr seg utrolig mye. Spør meg hvordan jeg har det, hva jeg tenker på, om jeg har alt jeg trenger. Han tenker på alt! Og ser han at jeg ikke har det bra en dag, lytter han til meg og gir all den sympatien og trøsten jeg trenger. I tillegg til at han alltid klarer å få meg på godt humør selv hvor fælt jeg har det. Det er sikkert veldig rart å påpeke, men det er ingenting jeg finner negativt ved han. I hvert fall ikke ennå.

Hvilke blogger leser du?
Merkelig nok leser jeg mange av de samme bloggene i dag som jeg gjorde da jeg var yngre. Mye fordi jeg synes det har vært gøy å se de gå fra å være relativt små blogger til å bli suksessfulle og store. Deriblant stina.blogg.no / martheborge.blogg.nojeanettewalayat.com / kristinaandersen.blogg.nonouw.com/albertine 

Hva er det beste med å være i et forhold vs. å være singel?
Det beste med å være i et forhold er at jeg aldri føler meg alene, jeg har alltid noen å gå til og være med. Noe jeg liker utrolig godt. Så er det jo også veldig koselig når jeg skal sove, med tanke på at jeg føler meg ekstra trygg om jeg skulle få mareritt. Da kan jeg alltids legge meg inntil Lars og holde rundt han som en kosebamse. Ellers synes jeg at alle latterkrampene er noe av det beste jeg liker med å være i et forhold. Han får meg alltid til å smile av de minste ting. Det trenger ikke en gang være morsomt, og det føles så deilig å smile og le. Så må jeg ikke glemme det jeg setter mest pris på, som er selskapet. For etter min mening er det ingenting som kan måles med det, annet enn kjærligheten vi har for hverandre. 

Hvordan var du på skolen? Flittig.. Uinteressert.. ?
Jeg var kanskje den mest flittige eleven i klassen. Gjorde absolutt alle leksene mine, leverte innleveringene ofte før fristen, hadde ingen anmerkninger, hadde svært få fraværsdager, fulgte alltid med i timene selv hvor trøtt og sliten jeg var. Jeg var rett og slett en veldig pliktoppfyllende elev, men langt ifra den smarteste. For akkurat det kan jeg dessverre ikke skryte på meg. Til syvende og sist gjorde jeg mitt aller beste, som de aller fleste andre.

Favoritt skuespiller?
Min absolutte favorittskuespiller gjennom tidene er Johnny Depp. Jeg har sett omtrent alle filmene han har hatt roller i, og jeg blir alltid imponert over måten han tolker rollene sine på, hvordan han bestandig klarer å gjøre dem på en helt særegen måte. Og av alle rollene han har hatt, er Jack Sparrow definitivt favoritten. Så det er nok ikke helt tilfeldig at Pirates of the Caribbean-filmene er favorittfilmene mine.

Hvilken bok var den siste du leste?
Huff! Må jeg svare på det og nå? Bøker ja. Nei, hva het den siste boken jeg leste da? Hm.. Jeg vet faktisk ikke, skal jeg være helt ærlig. Jeg og bøker er liksom ikke verdens beste venner. Det er så sjeldent mellom hver gang jeg leser en bok. Men skal jeg tippe, var det nok en Dan Brown-bok. For når jeg først får lyst til å lese bøker, går det stort sett i krim og andre mysterier. 

Hvilken TV-serie så du sist?
Den siste TV-serien jeg så var The Crown, som er en originalserie fra Netlix. I korte trekk handler den om livet til Dronning Elisabeth II, både før og etter at hun ble dronning. Vi får også innblikk i familielivet hennes. Hvordan hun takler morsrollen i tillegg til å være dronning. En serie jeg virkelig vil anbefale på det sterkeste. Selv føler jeg at det er en av de beste seriene jeg har sett, på lik linje med Game of Thrones og House of Cards. Men nå som sesong 4 av Sherlock endelig er ute på Netflix, er nok sannsynligheten stor for at jeg kommer til å benke meg foran den noen dager framover. 

Hvor går din neste reise?
Min neste reise tenker jeg at går til det å leve livet. Se hva det har å by på av gleder og opplevelser. Allerede nå i mars er jeg invitert på hyttetur til Gaustablikk med Lars av jobben hans, og selv om det er omtrent to måneder til, gleder jeg meg kjempemasse. Ja, jeg har vært på Gaustablikk flere ganger i mitt liv, og vet akkurat hvordan jeg skal orientere meg rundt oppå der, men jeg har aldri vært der sammen med Lars. Og selv om hytteturen er arrangert av jobben hans, gleder jeg meg til å vise han hvor jeg stod på ski da jeg var liten og andre lignende ting. 

Hva er ditt beste tips til et godt parforhold?
Mitt beste tips til et godt parforhold er kommunikasjon, for dersom man ikke kommuniserer godt med hverandre begynner ting fort å skjære seg. Derfor er det veldig lurt å være åpne med hverandre: snakke om følelser, ting som plager deg, ikke bare ved partneren din, men også om ting generelt. Det er også ekstremt viktig at du tar vare på partneren din. Sørger for å spørre om hvordan dagen deres har vært, hvordan de har det. I tillegg til å være hjelpsom, selv om du ikke direkte ikke blir spurt om å hjelpe til. Delta der du kan og ikke bare sitt på rumpa di. Ellers er det også en stor fordel om man rent over er snille og greie mot hverandre, for min erfaring er at man ikke kommer særlig langt med å være det motsatte. Når det er sagt er det veldig individuelt hvordan man ønsker at et parforhold skal være, så jeg antar du bare må følge magefølelsen din og det du tror er rett. 

Hvordan håndterer du dårlige dager?
Jeg håndterer dårlige dager veldig dårlig. Selvfølgelig kommer det helt an på hvor dårlig dagen min er, men som regel når jeg har en dårlig dag, klarer jeg ikke finne noe å smile av. Jeg går rundt og er småsint hele dagen og blir irritert for den minste ting. Enkelte ganger synker energinivået mitt så lavt at jeg også er trøtt sammenhengende gjennom dagen. Som er veldig slitsomt i lengden. 

Hva tror du at du hadde drevet med dersom du aldri hadde startet å blogge?
Dersom jeg aldri hadde startet å blogge, tror jeg kanskje at jeg hadde skrevet flere dagbøker. På en eller annen måte måtte jeg ha skrevet ned alle tankene mine uansett. For akkurat det å skrive ned tankene mine er et av flere behov jeg har i livet mitt. Dessuten elsker jeg å skrive, så om ikke jeg hadde skrevet flere dagbøker ville jeg nok funnet meg en annen skriveplattform. Kanskje jeg hadde skrevet fantasy-bøker, hvem vet?

Er du opptatt av å være slank og se bra ut?
Jeg har aldri vært spesielt opptatt av å verken være slank eller se bra ut. Selv om jeg de siste årene har vært ganske nøye på at vekten min ikke skal være stort mer enn 60kg. Men det kommer av at jeg har vært en god slump med kilo tyngre da jeg var yngre, og ikke ønsker meg tilbake dit. Jeg antar jeg bare er den type jente som synes at jeg ser fantastisk ut, til og med uten sminke. Jeg vet ikke, jeg bare er veldig fornøyd med meg selv og hvordan jeg ser ut. Ingen er jo perfekte uansett. 

Er du sunn? Spiser du mye usunt, isåfall hva og hvor mye?
Jeg vil ikke si at jeg er supersunn, for det er jeg ikke, men jeg sørger likevel for å spise mye sunt. Mest fordi jeg ikke vil bli like feit som jeg var før, men også fordi jeg er veldig glad i sunn mat. For eksempel elsker jeg pastasalater, det er faktisk noe av det beste jeg vet å spise. Aller mest om sommeren da selvfølgelig, men gjerne om vinteren også. Jeg er også veldig glad i frukt: banan, kiwi, epler, pærer, ananas. I tillegg til bær, særlig blåbær, for det er jo det beste bæret som finnes spør du meg. Men som sagt er jeg ikke supersunn, så jeg har mine usunne øyeblikk også. I det siste har det for eksempel gått i en del pizza, hamburgere (type McDonalds og Burger King) og kebab. Noe jeg vet ikke er blant de sunneste tingene du kan spise her i verden, men noen ganger tar fristelsene overhånd. 

Hva er det meste du har hatt av lesere? 
Det meste jeg har hatt av lesere noensinne er cirka 3900. Dette var vel å merke ikke på denne bloggen, men på den jeg blogget på tidligere (affimizza). Et lesertall jeg husker jeg ble utrolig sjokkert over, fordi jeg på en daglig basis hadde rundt 40-60 lesere. Dagen etter jeg fikk dette lesertallet, mener jeg å huske at jeg klatret meg opp til 13.plass på topplisten, som jeg i øyeblikket husker at jeg følte meg utrolig stolt over. Jeg hadde liksom endelig klart å oppnå noe.. Innlegget jeg skrev den dagen jeg fikk så mange lesere kan du lese HER

Hva savner du mest med å være barn?
Det jeg savner aller mest med å være barn, er at jeg ikke måtte tenke på de tingene jeg konstant må tenke på idag. Ting som penger, regninger og alt annet ansvar som følger med det å være et voksent menneske. Da jeg var barn tenkte jeg stort sett bare på venner, lek, turn og andre ting jeg synes var morsomme. Fikk jeg penger brukte jeg de på godteri, eller dyttet de ned i sparebøssen (en sjelden gang). Det var liksom aldri snakk om å måtte tenke på, eller bekymre seg om de større og mer omfattende tingene. Så noen ganger skulle jeg faktisk ønske jeg var barn igjen, selv om jeg synes det er ganske mange ting som er kult med å være voksen også. 

Har du mange mål for 2017, eller ett hovedmål?
Hovedmålet jeg har satt for 2017, er å få meg lappen. Utover det har jeg ikke så veldig mange andre mål, annet enn at jeg sakte men sikkert må begynne å se etter en ny jobb. For jobbkontrakten jeg har nå går ut til sommerferien, så innen den tid må jeg finne meg noe nytt uansett. Og siden jeg ikke bor i Oslo lenger, tenker jeg at det kan være mer praktisk å finne seg noe innover her, eller i nærområdet, slik at jeg slipper å måtte betale like mye i reiseutgifter som jeg gjør nå. Du vil jo helst spare framfor å bruke, i hvert fall hvis det er snakk om en god slump med penger. Lars driver også å maser på meg om å begynne og studere, men jeg vet ikke helt. Vi får se.. 

 • Dato: 15.01.2017
 • Tid: 00:21
 • Kategori: Q&A
 • Kommentarer: 4

Om meg

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 21 år gammel og lever livets glade dager sammen med kjæresten min i Spikkestad. Her inne kan du lese om mitt liv - åpent og ærlig.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no