hits

Ragnfrid

www.ragnfrid.blogg.no

Jeg blir sminket av lillesøster 10.02.2018

Jeg pleier som regel å være veldig skeptisk til at søstrene mine skal sminke meg. Mest fordi jeg er veldig redd for hva slags produkter de skal male ansiktet mitt med. Men denne gangen må jeg si at jeg ble overrasket. Det ble ikke akkurat full face makeup, men det ble litt blush i kinnene, og litt andre produkter jeg ikke pleier å bruke. Jeg vil si meg fornøyd med hvordan øyeskyggen ble, bare at fargene ikke var like kjølige og intense som de jeg vanligvis velger selv. Lipglossen derimot, tror jeg at jeg skal holde meg langt unna. Jeg fikk litt følelsen av å gå i 7.klasse igjen, når jeg brukte sånne klissete lipglosser, som føltes litt som lim på leppene. Så ja, jeg tror nok ikke jeg skal bruke det noe mer. Jeg har funnet ut at jeg mye heller foretrekker litt matte leppestifter.


Nå skal jeg se hvordan det står til med pizzadeigen, og le av gamle familiefilmer.

 • Dato: 10.02.2018
 • Tid: 16:44
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 2

- Sminkefri - 28.11.2017

Første gang jeg sminket meg var jeg 10 år gammel og gikk jeg i 5. klasse på barneskolen. Det var egentlig aldri noen spesiell grunn til at jeg begynte med det, annet enn at jeg synes sminke var gøy. Det begynte smått med litt maskara, eller litt og litt. MYE tror jeg vi sier. Det var nok heller lag på lag. Jeg så nesten ikke ut enkelte dager. Haha! I 6. klasse ble jeg veldig fascinert av emo-stilen, og begynte deretter å bruke store mengder svart eyeliner. Rundt hele høyet. Dette var nok ikke det verste, fordi litt senere begynte jeg også å bruke veldig mørke øyenskygger. Jeg var helt forelsket i svart. Så da gikk det mye i svart maskara, svart eyeliner og svart øyenskygge. 

Det var ikke før mot slutten av ungdomsskolen jeg sluttet å sminke meg til hverdags. Jeg kan aldri huske å ha gått med sminke fordi jeg har følt meg finere med det, så det var ikke veldig vanskelig å slutte. Samtidig begynte jeg å bli veldig lei av å bruke lang tid om morgenen på å sminke meg. De første sminkefrie dagene var annerledes. Ikke fordi folk så på meg annerledes, men fordi det var veldig uvant å ikke ha på seg sminke. Jeg følte meg nesten litt naken, som om jeg gikk ut av døren uten klær på. Det var liksom noe som manglet. Men det tok ikke lang tid før jeg vendte meg til det. 

Nå sminker jeg meg kun hvis jeg føler for det, eller hvis jeg skal noe helt spesielt. Og det føles helt fantastisk. Jeg synes det er så befriende. Selvfølgelig skulle jeg gjerne likt å dekke til kviser og andre urenheter jeg har i huden, men fuck det. Alle har på et eller annet tidspunkt i livet hatt kviser, så jeg tror ikke at folk ser på meg annerledes av den grunn. 

Det jeg synes er litt rart, er at nå som jeg ikke går med sminke til hverdags lenger, føles det veldig uvant å bruke sminke. Akkurat som det var første gang jeg sminket meg, da alt var nytt og spennende. Jeg er ingen ekspert på området, så jeg har ingen god forklaring på hvorfor. Kanskje huden min bare trives best uten. Helt sminkefri. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er ditt forhold til sminke? Når var første gang du sminket deg?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Dato: 28.11.2017
 • Tid: 10:47
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 1

Feeling fresh 30.09.2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som nevnt tidligere denne uken, hadde jeg bestilt meg frisørtime til i dag, så allerede klokken 16:45 var jeg på plass i frisørstolen for en forfriskende og ny hårklipp. Jeg bare elsker å være hos frisøren, det er faktisk noe av det beste jeg vet. Sammenlignet med sist, farget jeg ikke håret denne gangen, men jeg fikk isteden en mye freshere og livlig hårklipp, som jeg må si at jeg ble veldig fornøyd med. Det har også blitt noe kortere på lengden, men herregud så fint det har blitt. Jeg tror nok at jeg kommer til å fortsette med denne lengden, for den var altså så nydelig, og så passet den ansiktsformen min utrolig godt synes jeg. Det var også et øyeblikk hvor jeg vurderte å skaffe meg pannelugg, men så tenkte jeg at det heller får bli et eksperiment for en annen gang. Jeg har tross alt ikke sett meg selv med en ordentlig pannelugg siden mine første år på barneskolen.

Selv om jeg ikke farget håret hos frisøren, blir det likevel farging av hår i kveld. Jeg kjøpte meg nemlig en hjemmefarge med en farge som er tilnærmet min egen. Så jeg kjenner det skal bli veldig deilig å gå bort fra det blonde, og tilbake til noe jeg er litt mer komfortabel og vant med. Når det er sagt, befinner jeg meg i skrivende stund hjemme i leiligheten, hvor både jeg og Lars sitter i sofaen å ser på Stjernekamp på NRK. I kveld er det jo to sjangere artistene skal gjennom, så nå koser jeg meg skikkelig mye. Ellers er det Side om side i kveld, som jeg gleder meg veldig til. Det er vel en av de seriene jeg koser meg ekstra mye til på lørdagskveldene, så det skal bli spennende å se hva som skjer denne gangen. Jeg ler meg jo skall ihjel hver gang, så jeg regner ikke akkurat med at det kommer til å bli kjedelig.

 • Dato: 30.09.2017
 • Tid: 20:58
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 0

Pupper og andre jenteproblemer 13.06.2017


 

Hei fine jenter. I dag tenkte jeg vi kunne snakke litt om pupper. Som vi alle vet kommer de i alle ulike størrelser og fasonger. Noen har til og med en liten og en stor. Tenk det. Grunnen til at jeg ønsker å ta opp temaet pupper, er fordi det har blitt sommer og at jeg ser flere og flere som hiver BH-en av seg og nyter den befriende følelsen i søte, luftige og behagelige topper. Gud, så misunnelig jeg er på dere jenter som tør å gjøre dette. Dere er utrolig modige. Som mange andre jenter, har jeg dessverre også komplekser med puppene mine. Jeg lider nemlig av sistnevnte om pupper. Noe som gjør at jeg føler meg veldig ukomfortabel uten BH, selv om jeg synes at det er verdens beste følelse å hive av meg BH-en. Jeg er bare så redd for at folk skal peke og le. Heldigvis er ikke størrelsesforskjellen på puppene mine veldig stor, men det at jeg legger merke til det selv, gjør at jeg blir ekstra bevisst på det når jeg er ute blant folk. Ulikt mange andre jenter med kroppskomplekser, nekter jeg å forandre på kroppen min med plastisk kirurgi. Nettopp fordi jeg ikke tør. Dessuten synes jeg at jeg er fin nok som jeg er, sånn i bunn og grunn. Både med og uten sminke. Så jeg ser vel egentlig ikke nødvendigheten. Samtidig har jeg ikke lyst på større pupper, bare noen som er litt mer symmetriske, og det er vel egentlig det.

Det kan hende at jeg overdramatiserer min opplevelse av det å ha en pupp som er synlig mindre enn den andre, men det finnes andre jenter der ute som lever med den samme problematikken. Jeg vet også veldig godt at flere av disse jentene føler det samme om puppene sine, som jeg gjør om mine. Derfor tenkte jeg at det ikke bare kunne være nyttig for min del, men også for deres del, å dele tanker rundt akkurat dette. Sånn at den neste jenta som sitter og føler på det samme, kan føle seg litt bedre og finere etterpå. Samtidig tenker jeg at pupper er et veldig viktig tema å snakke om, siden det er et så stort samtaleemne mellom oss jenter. Det er så viktig for oss at vi i puberteten erter og mobber hverandre for å; a) være den første til å utvikle pupper, b) være den siste til å utvikle pupper, eller c) være den som utviklet de minste puppene av alle jentene på trinnet. Mange av oss vil nok nekte for dette i voksen alder, men det er dessverre en sannhet.

Hva er dine tanker om pupper? Del gjerne din historie.
#Jenter #Pupper #Store #Små #Asymmetriske #Pinlig 

 • Dato: 13.06.2017
 • Tid: 13:00
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 3

6 grunner til å ikke bruke sminke 18.05.2017

Mange har nok langt merke til at jeg ikke bruker sminke i hverdagen. Jeg pleide å gjøre det før, men nå bruker jeg sminke kun til helt spesielle anledninger. Dessuten finnes det så mange fordeler med å ikke bruke sminke. Deriblant disse;

1. Du sparer penger. Mange jenter bruker enormt mye penger på sminke. Kanskje et beløp på omtrent 500 kroner i måneden, eller mer. Kan du da tenke deg hvor mye penger du ville spart om du ikke brukte sminke? Hadde det ikke vært gøy å ha 6000 kroner mer i året, som du kunne brukt på helt andre ting? For eksempel en reise du ønsker å dra på, nye klær, eller en frisørtime. Mulighetene er mange. 

2. Du sparer mye tid. Flere jenter bruker veldig lang tid på å sminke seg. Enten det er på morgenen, eller før du skal på fest. Om du ikke bruker sminke, kan du i det minste kose deg litt lenger under dynen om morgenen før du skal på skole eller jobb. Men det stopper ikke her. Du vil også spare mye annen tid i løpet av dagen, fordi du ikke trenger og det heller ikke vil være nødvendig å justere på sminken lenger. Du vil også slippe å måtte bruke unødvendig mye tid på å ta av sminken om kvelden. Det må vel være deilig?

3. Du kan gråte og le så mye du vil. Ja, du leste riktig. Uten sminke slipper du nemlig å tenke på at mascaraen renner. Om du så gråter av glede, eller fordi du er trist. Den befrielsen tror jeg de aller fleste jenter liker, enten de vil innrømme det eller ikke. 


 

4. Ingen flere flekker! Flekker på klærne er et veldig kjent problem blant de fleste jenter, men når du ikke bruker sminke, slipper du disse problemene. Da har du ikke lenger en fondation eller pudder som legger igjen oransje, stygge flekker i kragen på favorittskjorten din. For ikke å nevne alle de hvite toppene og overdelene dine. Det beste er at du ikke trenger å jobbe hardt for å få flekkene av klærne dine lenger.

5. Du føler deg fri. Er du en av de jentene som må konsentrere seg 100% for at sminken skal bli perfekt, er det helt klart deilig å ikke bruke sminke. For det første slipper du å frustrere deg over at du ikke får sminken til å bli slik du ønsker, og kan istedenfor nyte solen som varmer og vinden som blåser på ansiktet ditt. Som er en veldig frigjørende følelse, men for all del, ikke glem å bruke solkrem. 

6. Huden får puste! Fordi huden din ikke er i kontinuerlig kontakt med kjemikalier, som ellers ville mettet porene dine og ført til urenheter i huden, vil huden din nå være istand til å puste hele dagen. Dette kan selvfølgelig føre til endinger i hudfargen din, men dette er endringer som er bra for huden. Så det er bare å ta det helt med ro. 

Jeg prøver selvfølgelig ikke å oppfordre dere til å slutte og bruke sminke, spesielt ikke hvis sminke er noe du trives med, men et lite sminkefritt eksperiment for en dag eller to? Definitivt! Jeg tror at du vil få en helt annen opplevelse av hverdagen din uten å bruke sminke. Hvem vet, kanskje du etter et par dager uten sminke, får lyst til å sminke deg mindre neste gang. 

 • Dato: 18.05.2017
 • Tid: 20:40
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 1

Pink Hair Don't Care 06.05.2017

Hair by @MiaReistadKHair

Som jeg skrev tidligere denne uken, skulle jeg til frisøren for å farge og klippe håret i dag. Jeg hadde time klokken 11:00 hos Park Lane på Gulskogen i Drammen, så jeg måtte stå opp forholdsvis tidlig i dag. Like før jeg kom til salongen, må jeg innrømme at jeg hadde noe sommerfugler i magen, for det er tross alt ikke ofte jeg velger å være litt vågal. Jeg forstod likevel raskt at det ikke var noe å være nervøs for. Mia, frisøren hadde, var bare så kul og gjorde hele prosessen enda mer morsom. Hun fortalte meg at det var så kult at jeg turte å gjøre noe litt annerledes enn alle andre. At jeg turte å skille meg litt ut. Før vi i det hele tatt begynte på håret, hadde jeg og Mia en samtale om hvilke ønsker jeg hadde og hva jeg så for meg, og råd hun hadde å komme med. Etter mye fram og tilbake, ble vi begge enige om at jeg først skulle bleke håret, slik at jeg fikk en lysere grunnfarge og deretter påføre en lilla/rosa farge nederst, og skape en stilig ombre ut av det. Mens Mia bleket håret mitt hadde vi noen ganske morsomme samtaler. Vi fant til og med ut av at vi hadde en felles bekjent. Så det var gøy. 
 

Underveis måtte jeg le litt. For som sagt har jeg aldri farget håret hos frisøren før, i hvert fall ikke bleket det. Så det å se meg selv med mer eller mindre pigmentløst hår var ganske moro. Det var faktisk nærmere hvitt innerst ved hodebunnen. Haha! Det mest morsomme steget var likevel å påføre den lilla/rosa fargen. Da satt jeg og koste meg. Aller mest fordi jeg fikk så mange komplimenter fra de andre i salongen, og ikke minst Lars. Som han så fint sa, "denne fargen vokste på meg". Wee!
 Etter de siste 30 minuttene med ventetid, vasket Mia håret mitt for en aller siste gang før hun finklippet det. Selv om resultatet ikke ble helt slik jeg hadde sett for meg i forkant av frisørtimen, må jeg si at jeg ble utrolig fornøyd. Det er selvfølgelig rart å se meg selv med en ny hårfarge, særlig den lyse på toppen, siden den står så i kontrast med den hårfargen jeg egentlig har, men jeg synes likevel at jeg har fått en veldig kul hårfrisyre. Så kul at jeg måtte trå til med en aldri så liten photoshoot når vi kom hjem.
 
 

 • Dato: 06.05.2017
 • Tid: 17:40
 • Kategori: Skjønnhet
 • Kommentarer: 4

Om meg

Ragnfrid Lind-Jenssen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Ragnfrid Lind-Jenssen, er 21 år gammel og lever livets glade dager sammen med kjæresten min i Spikkestad. Her inne kan du lese om mitt liv - åpent og ærlig.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no