hello may

Hei på dere. Tenk at det allerede er mai. Det er nesten ikke til å tro at sommeren bare er én liten måned unna. Men godt er det, for nå er sommeren virkelig etterlengtet. Varme solskinnsdager, sene kvelder, softis, latter og masse gøy. Det skal bli så deilig. Akkurat nå sitter jeg hjemme i stuen og følger med på nyhetskanalen, der det stadig oppdateres om dagens hendelser. 1. mai er tross alt en viktig dag, proppet med taler som kan være interessant å få med seg. Selv har jeg vært en liten tur i Drammen i dag, og hørt på talen til Sylvi Listhaug – som jeg personlig mener er blant dagens beste og mest saklige taler hittil. Så det skal bli spennende å få med seg flere, og høre hvilke temaer og punkter andre politikere legger fram i dag. 

This month my plans are …

Feire 1. mai. Check! Og jeg håper selvfølgelig at dere også har feiret dagen godt, selv om været ikke har vært helt på topp i dag. 1. mai er jo som sagt en viktig dag, og da mener jeg at alle burde delta i markeringen dersom de har anledning til det. Det er tross alt vi unge som skal drive landet framover, og da er det så utrolig viktig å se verdien av denne dagen. Ikke bare for å vise at vi bryr oss om framtiden vår, men for å sette krav om hvordan vi ønsker at våre arbeidsliv skal være. Vi lever jo i et demokratisk land, og da mener jeg det er utrolig viktig å bruke stemmene våre for hva de er verdt. For selv om det ikke alltid oppleves slik, gjør de faktisk en stor forskjell i det store bildet. 

Feire 17. mai sammen med familien i Gjøvik. I år går turen oppover til Gjøvik, hvor nasjonaldagen skal feires sammen med pappa, Øyvår, Sigrid og kjærestene våre. Det er planlagt champagnefrokost, god middag og andre hyggelige festiviteter utover dagen. Jeg vet ikke om vi kommer til å få med oss toget, men jeg håper i det minste at vi klarer å gjøre dagen til en fin dag for alle. Men kjenner jeg pappa rett, er det nok tilrettelagt for mye gøy. Så jeg tror nok ikke at vi kommer til å lide noe særlig. Jeg gleder meg i hvert fall til kaker og noe godt å drikke på.

Lese videre på teorien til førerprøven. Nå som jeg har kommet så godt igang med kjøretimer igjen, tenker jeg at det kan vært smart å sette av en del timer til aktiv lesing av teorien. Samt sette meg ned og jobbe med noen av oppgavene fra oppgaveboken. Rett og slett fordi jeg ønsker mer framgang, slik at jeg kan få førerkortet innen året er omme. Det hadde i hvert fall vært veldig digg om jeg klarte å få til det. Men fram til da er det egentlig bare å stå på og gjøre mitt beste, for å nevne lese godt og øve mye. 

Kjøpe en ny veske til sommersesongen. Jeg vet det ikke er kjempelenge siden sist jeg kjøpte meg en ny veske, men dessverre har den jeg kjøpte sist begynt å rakne opp i stoffet rundt knappen som holder vesken igjen. Som jeg synes er litt krise, for det betyr at jeg snart må kaste den også. Noe jeg overhode ikke har lyst til. Jeg liker nemlig ikke å kaste fine ting. I hvert fall ikke hvis de er relativt nye. Men jeg får vel bare bite i det sure eplet og innse at alt har en utløpsdato, selv fine vesker. 

Vi får besøk av Øyvår. Om nøyaktig en uke får vi besøk av Øyvår, og grunnen er så enkel som at hun ikke ønsker å være hjemme alene den uken pappa og kjæresten hans er i Paris. Som jeg forstår ganske godt. Å være hjemme alene en hel uke når man er 16 år er ikke akkurat veldig morsomt. Spesielt ikke hvis du ikke har så mange venner i nabolaget som du kan finne på ting sammen med. Jeg er allerede godt igang med planleggingen av uken Øyvår skal være her, så jeg tror nok ikke at hun kommer til å kjede seg så mye. 

Q: Hva er dine planer for mai?

1 kommentar

Siste innlegg