Når alle er på fest, utenom deg

Jeg får ofte videosnutter fra venner som er på fest en fredag, eller lørdag. De drikker alkohol, danser, synger med til musikken som er satt på for anledningen. De ler. De koser seg. De har det kjempegøy! Jeg derimot er ikke invitert, og blir som vanlig sittende hjemme og kjede meg til en tragisk komedie på TV3, som jeg gjerne har sett opptil flere ganger før – ikke spesielt gøy. Jeg sier ikke at det er noe galt i å sitte hjemme en fredags- eller lørdagskveld, for det kan faktisk være ganske deilig iblant, men det hadde jo vært gøy om jeg i ny og ne fikk en invitasjon. I det minste en forespørsel, slik at fikk muligheten til å si enten «ja» eller «nei». Fordi når sant skal sies, blir jeg ganske så sjalu når jeg ser alle disse videosnuttene på Snapchat. Og vi vet alle hvordan det er å føle seg sjalu – heller ikke spesielt gøy. På den annen side liker jeg ikke å være en «party pooper», for jeg unner selvfølgelig alle vennene mine det beste. Så hvis de ønsker å dra ut og feste, skal de absolutt få lov til det. Jeg sier bare at det hadde vært hyggelig å bli tenkt på en gang iblant. 

Kanskje noe av skylden er min egen. At jeg ikke tar ofte nok kontakt med vennene mine, til at de husker å invitere meg når det først skjer noe. Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg ikke blir invitert, men uansett hva årsaken er, synes jeg det er utrolig trist. Det gjør som sagt at jeg blir sjalu, og i lengden ganske ensom, fordi jeg på mange måter føler meg utenfor. Som en som ikke passer inn, eller tilhører mengden. Og alle som har sittet med slike følelser, vet at det ikke er morsomt. For min del gjør det bare at jeg føler meg liten og usynlig – og det er ikke det jeg ønsker for meg selv. Jeg ønsker jo å bli sett. Jeg ønsker jo å bli invitert. Jeg sier jo ja til de aller fleste invitasjoner jeg får, om jeg ikke allerede har andre planer. Jeg liker å være en del av moroa jeg også, akkurat som alle andre. Selv om jeg ikke alltid har vært flink til å gi uttrykk for det.

Dessverre er det ikke bare jeg som opplever dette; å ikke bli invitert. Det finnes så utrolig mange flotte og fine mennesker der ute, som sitter og føler på akkurat det samme. Det er trist, og føles urettferdig. Fordi det er jo ikke akkurat sånn at vi har bedt om å ikke bli invitert. Jeg har i hvert fall ikke bedt om det, og det håper jeg virkelig at flere av vennene mine ser. Jeg tror ikke akkurat at de heller ville følt seg så kule dersom de aldri fikk en eneste invitasjon. Når det er sagt, unner jeg ingen å oppleve og føle seg utenfor, fordi det er så vondt. Det gjør virkelig noe med deg, på så mange plan; psykisk – selv om du kanskje ikke ønsker å innrømme det overfor deg selv. Så neste gang dere skal arrangere en hjemmefest, eller en jentekveld ute på byen, synes jeg dere skal ha dette i bakhodet. Gjerne inviter noen som ikke blir invitert så ofte, fordi selv om det nødvendigvis ikke betyr så veldig mye for akkurat deg, kan det bety så sinnsykt mye for de du inviterer. Og den gleden varer lenge. 

1 kommentar
    1. Se på det som en mulighet når du får en fest snap. Det er nøkkelen for å kanskje være på snappen neste gang 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg