derfor burde TV2 sende Revenge Body med Khloe Kardashian

Den siste uken har det blitt tydeliggjort at kroppspositivist og samfunnsdebattant Carina Carlsen ønsker at TV2 tar avstand fra programmet Revenge Body med Khloe Kardashian. Fordi programmet, ifølge henne, fremmer at én kroppstype er veien til lykke og selvrealisering, og at deltakerne i programmet angivelig ikke blir slankere og sunnere for seg selv, men for andre. I et intervju med TV2 på nyhetskanalen, lurer hun så på hvorvidt det er sunt – man skal jo ikke slanke seg eller bli sunnere for alle rundt seg, man skal jo gjøre deg for seg selv, det skal komme innenfra. 

Jeg har sett på Revenge Body i snart to sesonger nå, og må dessverre meddele at jeg er sterkt uenig med Carina Carlsen. Ja, det er et treningsprogram. Ja, det fremmer en sunnere livsstil, og ja, det har kanskje et motto som sier at en bra kropp er den beste hevnen du kan gi. Men hva gjør så det? Nå vet riktignok ikke jeg hvilke episoder Carlsen har sett, men i de episodene jeg har sett, har vi møtt deltagere som tidligere har levd relativt helsemessige sunne liv, men som av flere årsaker; enten det er depresjon, sorg, mobbing, eller sykdom, har pådratt seg usunne matvaner. De er nå klare for å gi jernet og forhåpentligvis klare å endre livsstilen sin, for ikke å glemme og tenke mer positivt – både om seg selv, menneskene de har rundt seg, og livet sitt. For er det noe som må oppklares, så er det at Khloe Kardashian er «all about mind, body and soul», så her er det ikke bare treningen som er viktig, men at du også har det bra psykisk. Husker jeg rett tilbyr hun psykologisk hjelp til alle deltakere som trenger det, ettersom det er viktig at både hodet, sjel og kropp henger sammen når man skal jobbe fram mot så store mål. 

Med dette i bakhodet, mener jeg virkelig at det ikke er så ille at TV2 sender Revenge Body. Samtidig er det også mange som liker dette programmet, og er faste tilskuere av det. Og hvorfor ødelegge for alle de som ser det positive i programmet? Jeg mener det bare er tull, og en smule barnslig. Å ødelegge for andre er som regel noe av det siste du ønsker å gjøre, det tenker i det minste jeg. Jeg regner med at de aller fleste av oss har fått kjenne på den følelsen, når ett enkelt menneske, bevisst eller ubevisst, ødelegger gleden for både deg og flere andre. Personlig har jeg flest opplevelser av dette fra tiden jeg gikk på skole, men da handlet det vel kanskje mer om sjalusi enn om så veldig mye annet. Jeg tenker også at det å fjerne Revenge Body fra TV2 Livsstil ikke løser problemet, eller gjør det særlig bedre. For selv uten dette programmet på TV, vil usikre, unge jenter og gutter fremdeles la seg påvirke av andre ting. Eksempelvis; artikler i aviser som forteller deg hva du må gjøre for å få den «perfekte» kroppen, internasjonale kjendiser som ser slanke og veltrente ut, venner som ser ut på visse måter, og så videre. 

Jeg ser at Carlsen bare prøver å ta ansvar for unge jenter og gutters selvbilder, noe jeg absolutt synes er kjempebra, ikke misforstå meg, men skal vi fjerne Revenge Body fra TV-skjermen, mener jeg oppriktig at vi like gjerne kan fjerne alt som fremmer og promoterer for bedre kropp og utseende i samme slengen. Og da mener jeg virkelig alt. For skal man trå til ett sted, er det like greit å rydde opp i alt annet som skaper disse selvbilde- og selvtillits-problemene. Så langt er jeg nemlig villig til å gå. På den annen side, kan det jo alltids hende at det er jeg som er den trangsynte, at det er jeg som ikke forstår situasjonen her. Eller så er det jo også en mulighet for at Carlsen ikke har gjort nok research til å egentlig uttale seg så mye om akkurat dette programmet. Selv mener jeg i hvert fall at det finnes langt viktigere ting å ta tak i enn et amerikansk treningsprogram. Men det er også noe som kan diskuteres i evigheter om. 

Nå skal jeg hive meg i dusjen og nyte de neste timene, før dagen bærer meg videre på jobb. Nyt dagen!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg