10 ting å gjøre på en regnværsdag

Som alle andre dager hittil i sommer, regnet jeg med å våkne til strålende sol i dag. Slik ble det ikke. Isteden våknet jeg til en himmel dekket av grå skyer. Noe som fikk meg til å tenke at det garantert kommer til å regne i løpet av dagen, og da er utendørs det siste stedet jeg ønsker å være. I hvert fall om det skal pøse. Dusker det bare, er saken en helt annen. Fordi noen få, lette regndråper i ny og ne kan jeg alltids overleve. Haha! Men siden været ikke er på topp i dag, tenkte jeg det kunne være morsomt å tipse dere om forskjellige ting man kan gjøre på en regnværsdag, eller hvilken som helst annen dag med litt ruskete vær. 

🌧️10 TING DU KAN GJØRE PÅ EN REGNVÆRSDAG 🌧️

1. Lese en god bok. I og for seg kan du lese bøker hver dag, året rundt om det er ønskelig, men på dager med dårlig vær, kan det være ekstra deilig å sette seg ned med en god bok. Fnise, le og virkelig la seg rive med fortellingen. Selv har jeg nettopp begynt på Jojo Moyes Etter deg, og gleder meg som et lite barn til å plukke opp boken igjen etter jeg er ferdig med å skrive dette innlegget. Den er virkelig like søt og spennende som ryktene forteller. Haha! 

2. Arranger en jentekveld. Jeg elsker jentekvelder. Spesielt på dager det ikke er særlig gøy å være utendørs, og mulighetene er uendelige. Du kan finne fram en spennende film for anledningen, eller de morsomste brettspillene du har liggende hjemme. Da kan jeg love deg at dere kommer til å få en hyggelig kveld sammen. For å toppe det hele, finner du fram litt snacks og noe godt å drikke på. Da blir nok alle fornøyde. 

3. Fiske! Om du er blant de som trives ute i all slags vær, kan fiske være en veldig morsomt aktivitet på ruskete dager. Grunnen er så enkel som at mattilgangen til fisken øker når luften er litt fuktigere. Da blir mark, insekter og småkryp skylt ut i vannet. Samtidig fører regnet med seg oksygen ned i vannet, og det bidrar ofte til mer aktivitet blant fiskene. Så hvis du vil sikre deg en god fisk til middag, er nok ikke den varmeste sommerdagen den beste å fiske på. Selv har jeg faktisk planer om å dra ut og fiske i dag, så det skal bli spennende å se om noe biter på kroken. Jeg krysser i hvert fall fingrene. 

4. Husarbeid. Dette er kanskje ikke den mest morsomme aktiviteten å hive seg over, men det må likevel gjøres. Og siden man stort sett ikke klarer å finne på bedre ting å gjøre på regnværsdager, foreslår jeg at vi alle bare får unna litt husarbeid. Sett på en vask med klær, rydd klesskapet, støvsug soverommet. Da blir nok tilværelsen bittelitt bedre, skal du se. 

5. Ta deg en tur på treningssenteret. Når det er dårlig vær ute, er det veldig mange som pleier å sitte hjemme hele dagen. Uten å egentlig gjøre så veldig mye progressivt. Så hvorfor ikke hive på seg treningstightsen og sports-bh-en og finne veien til treningssenteret? Ikke bare får du vært litt aktiv, men du får også en enda bedre unnskyldning til å late deg etterpå. Hadde det ikke vært for foten min, som jeg tråkket over for ikke så altfor mange uker tilbake, ville nok jeg hevet på meg treningstøyet og pumpet litt jern. Nå merkes det nemlig at det begynner å bli noen uker siden sist. 

6. Bak en kake! Det beste med å bake kaker, er ikke alltid å spise den, men å lage den sammen med mennesker du er glad i. Du kan få med lillesøster, eller lillebror. Kanskje til og med mamma eller pappa. Eller så er det jo alltids hyggelig om man får med kjæresten på det. Bare se for deg hvor romantisk det kunne blitt. Personlig ville jeg nok bakt en eplekake, om jeg skulle bakt en kake i dag. Det er tross alt sommer, og da er kaker med frukt og bær noe av det beste jeg vet. Så friskt og godt. Mmm! 

7. Nyt en kopp kaffe, eller te mens du lytter til en god lydbok, eller avslappende musikk. Jeg vet ikke med dere, men det koseligste jeg kan gjøre på en regnværsdag, er å lage meg en kopp med varm te, sette meg godt tilrette i vinduskarmen og beundre regnværet til en god lydbok, eller avslappende musikk på øret. Da er jeg skikkelig i zenmode. 

8. Seriemaraton. En annen ting som også kan være ganske koselig på en regnværs dag, er å ha et lite seriemaraton for seg selv. Det kan være en serie du har sett før, eller en du nettopp har startet på. Det er jo så mange å velge og vrake i, så her er det bare å kose seg maks. Men husk at om du skulle bli søvnig underveis, at du åpner et vindu, så du får litt frisk luft ned i lungene og ikke ender med å sovne på sofaen. For det var vel ikke akkurat det du ville? 

9. Facetime med en venn. Facetiming synes jeg er så koselig, spesielt med venner jeg ikke ser veldig ofte lenger. Da føler jeg at jeg får oppdatert meg litt på hva som skjer i livene deres, samtidig som jeg får vært litt sosial. Og det beste er at timene går så fort når man prater med venner, og vipps, så har plutselig halve dagen gått. Herlig, er det ikke? 

10. Legg et puslespill. Dette er uten tvil min absolutte favorittaktivitet. Jeg virkelig elsker å legge puslespill. Aller helst med 1000 brikker, eller mer. Da storkoser jeg meg skikkelig. Dessverre for meg, har jeg lagt ferdig alle puslespillene mine, så akkurat i dag blir det nok ikke noe pusling på meg. Men jeg skal alltids klare å finne på noe uansett. 

Men når jeg snakker om regnet, titter visst solen fram likevel. Haha! Er det ikke typisk?

Siste innlegg