dagens frustrasjoner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg liker egentlig ikke å bruke energi på å klage over livet lenger. Eller vanskelige situasjoner jeg uten kontroll blir satt i. Men akkurat i dag må jeg bare få ut frustrasjonene mine. I dag fikk jeg nemlig lønning, en lønning som var noe mindre enn det jeg hadde sett for meg, og grovt regnet ut på forhånd. Så jeg logget meg derfor inn på mine sider hos Meny og sjekket lønnsslippen min, ettersom jeg stusset over hvorfor summen var så liten. Jeg har tross alt jobbet noen gode timer denne måneden. Først innser jeg at lønnsslippen jeg har sittet og analysert den siste timen var den for forrige måned, og at lønnsslippen for denne måneden ikke er tilgjengelig ennå, som jeg i hvert fall syntes var rart, tatt i betraktning at jeg nettopp fikk lønn. Så blir jeg bare enda mer forvirret da jeg oppdager at jeg i forrige måned ble trukket 50% i skatt, når jeg egentlig skulle ha blitt trukket 32%. Antagelig har jeg blitt trukket like mye denne måneden også. Noe jeg også ikke helt forstår. Og det er på dette tidspunktet jeg blir så frustrert at jeg går gjennom alle lønnsslippene mine. Etter en grundig analysering finner jeg ut av at jeg fram til desember i fjor ble trukket 32% – som vanlig, men at det fra januar til og med mai har blitt benyttet frikort. WHAT?

Nesten på gråten og i full fortvilelse, tar jeg opp telefonen og kontakter daglig leder. Jeg måtte jo få en forklaring på dette tullet, og i det hele tatt en forklaring på hvordan jeg skulle lese lønnsslippen min. Det er nemlig ikke alltid jeg synes det er så lett å forstå den, og i hvert fall ikke denne gangen. Svaret jeg får tilbake overrasket meg. Faktisk fikk jeg litt bakoversveis der jeg satt. Svaret jeg fikk tilbake var at hun heller ikke forsto mye av sin egen lønnsslipp, og hadde ingen gode svar på hvorfor jeg var blitt trukket så mye i skatt. Ehm, okey? Enden på visen ble en henvisning til kjøpmann. Han kunne tydeligvis gi meg en bedre forklaring, om ikke en fullstendig en – mente hun. Så fram til i morgen blir jeg da nødt til å gå rundt med denne jævla frustrasjonen i bakhodet. Fordi det ikke lot seg løse i dag. 

Arg! Jeg kjenner at det koker over for meg. Hodet mitt klarer ikke tenke klart lenger. Og i all håpløsheten (det som virker som håpløshet, vel å merke), spør jeg meg selv; hvorfor kan ikke ting bare ordne seg for meg? På alle mulige plan? Er det ikke det ene problemet jeg har å stri med, så er det et annet. Oppgitt, det er det jeg egentlig er, tror jeg. Oppgitt! For den minste lille ting som baner vei og hindrer meg fra å leve i komplett harmoni. Med meg selv, med omgivelsene mine, med alt og alle. 

Takk for meg, og god natt.

    1. det eeer så kjipt å få feil lønn… og du må ha fått feil siden i januar.. det er faktisk veldig mye penger 😮 får håpe du får en saftig tilbakebetaling til neste år da! håper du finner ut av det 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg