life lessons

Etter snart 22 år her i verden, er det noe som er 100% sikkert – jeg har lært en hel masse. Her kommer noe av det jeg har lært på veien min. 

Det lønner seg aldri å mase på foreldrene dine. Enden på visen blir som regel at du ikke får det som du vil, uansett. 

Ikke kast bort flere år av livet ditt på å prøve og få tilbake en x-kjæreste. Er dere ment for hverandre, vil dere på et tidspunkt finne tilbake til hverandre. Så ikke stress med kjærligheten. Bare la livet skje. 

Aldri lov noe du ikke klarer å holde. Det ender bare i skuffelser, og vi vet vel alle hvordan det føles? Forferdelig! 

Det nytter ikke å synes synd på deg selv. Reis deg heller opp, børst av deg støvet og gjør det bedre neste gang. Det finnes nemlig ikke en eneste ting i verden du ikke kan klare. Det er kun du som er din egen lykkes smed. Ingen andre!

Ting blir bedre. Selv om det noen ganger ikke virker slik. Så uansett hva du måtte gå gjennom av vonde perioder – stay strong!

Aldri la andre sine meninger om deg definere hvem du er. Vis dem heller fingeren og gjør deg, fordi du er bra nok akkurat som du er. 

Ikke kast bort energien din på å være bitter over noe som skjedde for flere år siden. Kom deg heller videre, og bruk energien din på andre ting. Ting som gjør deg glad. 

Bruk så mye tid du kan sammen med besteforeldrene dine. Ingen mennesker lever evig, selv hvor mye man ønsker det. 

Alltid følg magefølelsen din. Du kommer til å takke deg selv senere. 

Noen ganger er det bedre å bare holde meningene sine for seg selv. 

Handling betyr mer enn ord. Den venninnen som sier at hun vil gjøre alt for deg og alltid stille opp, er ikke nødvendigvis den venninnen som gjør det når du trenger støtte som mest. Ikke døm etter ord – oppførsel og handling betyr så mye mer. 

Bruk tiden din på de den er verdt å bruke på. Ikke glem de som alltid har stilt opp, og vært der for deg gjennom tykt og tynt, selv om du kanskje føler at du er på en skikkelig fin plass i livet ditt akkurat nå. Ikke la jobb og muligheter forandre deg – du er fremdeles deg. 

Selv om du er 18 år, og endelig har lov til å kjøpe tobakk og alkohol, betyr ikke det at du er kongen på haugen. Så ikke tro at du er noe kulere bare fordi du drikker, røyker eller snuser. 

Du trenger egentlig ikke mer enn fire par sko; et par vintersko, et par sko til vår-sommer-høst-sesongen og et par pensko til finere anledninger. Kanskje fem hvis du absolutt er avhengig av et par treningssko, eller sandaler. Har du flere skopar utover det, er det egentlig luksus. 

Bruk pengene dine riktig. Spar så mye du klarer, selv hvor kjedelig det er. Det kommer til å lønne seg. 

Selv hvor kult det kanskje ser ut, ikke gå med sekken langt nede på rumpen. Det påfører deg bare ryggskader som du må betale for senere i livet. 

Er du nedfor, og ikke klarer å finne motivasjon til å gå ut døren. Gjør det likevel. Om du så bare går deg en liten halvtimes tur. Det hjelper faktisk veldig mye på sinnstilstanden. Kanskje du til og med finner noen å henge med på veien. 

Møt livet og utfordringer med et smil og positive holdninger. Det er utrolig hva du kan klare med et godt humør, og viljen til å ikke gi opp.

    1. Kan du lage et innlegg eller en video: 21 ting jeg har lært i mine 21 år? Det kan være alt fra randomme teite ting, life hacks eller life lessons

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg